Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Adding additional sub menu buttons like Custom link?  (Read 5178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

silverstreak1955

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« on: December 29, 2005, 10:53:33 am »

Hi all,

I have just installed 1.4 + the paypal mod to allow my freelancers to sell images away from our main community site as its an old nuke/coppermine install at http://www.globalphotosite.info as I couldnt find a viable way to upgrade the platform.

Great to link back to my original site using the new custom link field in 1.4,

But I would like to add another or possible 2 other buttons @  http://chrisedwards.ws/coppermine/index.php

Could anyone tell me how and where to add adittional buttons.

any help appreciated

Chris
« Last Edit: December 30, 2005, 03:57:05 pm by GauGau »
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #1 on: December 29, 2005, 11:44:17 pm »

In themes/your theme/theme.php, find the section with the menu buttons:

Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'{HOME_LNK}','{HOME_TITLE}','{HOME_TGT}','home',$template_sys_menu_spacer);

Just add buttons there as you see fit..

Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'Disney','Go to disney.com','http://www.disney.com/','disneylink',$template_sys_menu_spacer);
    addbutton($sys_menu_buttons,'{HOME_LNK}','{HOME_TITLE}','{HOME_TGT}','home',$template_sys_menu_spacer);

If that section with the buttons isn't in your theme.php file, copy it there from themes/sample/theme.php.
Logged

silverstreak1955

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #2 on: December 30, 2005, 01:33:41 pm »

Thanks Ecto, really appreciated.
Logged

Rallemann

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 40
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #3 on: January 02, 2006, 10:48:00 pm »

What do I have to change, if I want the link to open in a new window?

In older versions I put html code in the file but since 1.43 I am confused.

Can you help me :)

edit:
solved...
I get it on my own -
Code: [Select]
    addbutton($sys_menu_buttons,'<a href=http://abi07.biz target=_NEW>abi07.biz','Stufenboard abi07.biz','http://www.abi07.biz','abi07',$template_sys_menu_spacer);
Logged

ecto

  • Supporter
  • Coppermine frequent poster
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 144
    • My very incomplete gallery
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #4 on: January 03, 2006, 12:48:27 am »

Rallemann, you should read this thread and do it that way. Don't miss to read the article GauGau posted a link to.
Logged

IamDeirdre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 11
Re: Adding additional sub menu buttons like Custom link?
« Reply #5 on: January 10, 2006, 05:57:43 pm »

Thanks, this is just what I was looking for! I've never done javascript, but I'm going to give it a try!  :D
Logged
Deirdre
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.024 seconds with 20 queries.