Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Page doesn't print with all elements  (Read 3374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

loudawgi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Page doesn't print with all elements
« on: November 10, 2005, 04:35:24 am »

Hello, we're set up with Coppermine at http://www.photo-colorado.com

We want to print out the page as displayed in browser. When we do so, almost everything prints fine, but our banner at upper left is missing on the printed page, there is a blank area instead. Anyone have any idea what we could do to fix this?

I searched these forums but didn't find anything about this sort of issue. Apologies if there are older posts solving it.

Our theme is Blackbirch, lightly modified.

Thanks in advance for any help with this.

'best, Lou
« Last Edit: November 11, 2005, 12:00:50 am by Nibbler »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Page doesn't print with all elements
« Reply #1 on: November 10, 2005, 07:29:50 am »

The "banner" is actually a background graphic. Background graphics don't get printed. If you want it printed as well, you'll have to edit your theme and convert the bg image to a "regular" image in the foreground. I wouldn't recommend doing that - it will break the clean looks of the site. Instead, you could add some element to the page that only get's printed but not displayed on the screen (e.g. a smaller version of the background graphic as site banner). Recommended reading: http://www.w3schools.com/css/css_mediatypes.asp or http://www.pmob.co.uk/faqcss/tutorial03/ or http://evolt.org/article/Kissing_Print_Versions_of_Pages_Goodbye/20/22225/
Logged

loudawgi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Page doesn't print with all elements
« Reply #2 on: November 10, 2005, 11:55:50 pm »

Aha! Thanks so much, it never occured to me that it was a background, even though I stared at the template code for a while to try and catch what was going on. I'll study those resources.

Thanks so much for helping out with this.

'best, Lou
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.016 seconds with 19 queries.