Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: CHMOD  (Read 11748 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« on: October 22, 2003, 02:17:03 am »

I have my photo gallery loaded, now I tried to upload a picture to it and it says it was not uploaded.  So I did a CHMOD to 777 and still can't upload.  Any suggestions?
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #1 on: October 22, 2003, 02:18:44 am »

Check your php.ini file. Your PHP configuration is most likely at fault.
Logged
"Then, Fletch," that bright creature said to him, and the voice was very kind, "let's begin with level flight . . . ."

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #2 on: October 22, 2003, 02:21:48 am »

Ok, so what will I be looking for?
Logged
~Girl on Gixxer~

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #3 on: October 22, 2003, 02:25:32 am »

I do not see a php.ini file.. :cry:
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #4 on: October 22, 2003, 02:27:09 am »

The usual suspects.

File Upload: Off or On?

Openbasedir: Set to any directory?

Temporary Directory : Set or not?

Safe Mode: On or off?

Upload size limit: Too small?

Quote from: "girlongixxer"
I do not see a php.ini file..
Quote


Is this your server, or are you hosted? Php.ini is not part of Coppermine. OS helps greatly in diagnosis.

if you are hosted, run the following as a php script:

[code]

<?php
phpinfo();
?>

[code]

Post a link to it here.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #5 on: October 22, 2003, 02:29:50 am »

where do you see that at?
Logged
~Girl on Gixxer~

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #6 on: October 22, 2003, 02:31:39 am »

this is what is in php.info

<?php
/* $Id: phpinfo.php,v 1.9 2002/10/23 04:17:43 robbat2 Exp $ */
// vim: expandtab sw=4 ts=4 sts=4:


/**
 * Gets core libraries and defines some variables
 */
require('./libraries/grab_globals.lib.php');
require('./libraries/common.lib.php');


/**
 * Displays PHP information
 */
$is_superuser = @PMA_mysql_query('USE mysql', $userlink);
if ($is_superuser || $cfg['ShowPhpInfo']) {
    phpinfo();
}
?>
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #7 on: October 22, 2003, 02:32:03 am »

Remain calm.  :)  My previous post has been edited.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #8 on: October 22, 2003, 02:33:13 am »

Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #9 on: October 22, 2003, 02:38:47 am »

Sorry, can't help you.  You've removed the Coppermine link.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #10 on: October 22, 2003, 02:41:28 am »

so should i try to take it down and the reinstall?
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #11 on: October 22, 2003, 02:47:58 am »

I think you've missed my point.

No Coppermine link means no tech support.

Ruff Ryders Houston would be pretty disappointed to know you're trying to get their chapter on Pirated Sites, and Ruff Ryders would be even more upset.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #12 on: October 22, 2003, 02:58:10 am »

Whaaaaaaaaat?  I didn't even install it.  I wouldn't even be able to tell you how, that's why I'm here because the person who installed it stopped communicating with me.  Nevermind, I believe I can print the intall notes and just reinstall and start from scratch....although I would still have a problem with CHMOD.
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #13 on: October 22, 2003, 03:03:08 am »

Then reinstall from scratch.

Delete the Coppermine directory, and drop the tables from the database.

When the link comes back, people will be willing to help you.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #14 on: October 22, 2003, 03:20:22 am »

This is the guy who set my gallery up.  I don't see the link on his either.  
http://www.gigabikes.com/gallery/

Anyway, I'm stuck here now...
http://ruffryderstx.com/RRGallery/install.php
gives me this error...
Could not create a mySQL connection, please check the SQL values entered

MySQL error was : Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (46)

What do you suggest next?????
Logged
~Girl on Gixxer~

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #15 on: October 22, 2003, 03:25:46 am »

Ok, I changed some stuff around and this is what I get now...
mySQL Error: Table 'cpg11d_albums' already exists
Logged
~Girl on Gixxer~

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #16 on: October 22, 2003, 03:32:02 am »

http://ruffryderstx.com/RRGallery/index.php

Ok, now this link takes me back to my login page for phpmyadmin.  Can anyone help with this?
Logged
~Girl on Gixxer~

hyperion

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 1317
  • - retired -
CHMOD
« Reply #17 on: October 22, 2003, 04:41:53 am »

Quote
mySQL Error: Table 'cpg11d_albums' already exists


Did you use PHPMyAdmin to drop all tables from whatever database Coppermine is using?

Quote
Ok, now this link takes me back to my login page for phpmyadmin. Can anyone help with this?


Are you storing PHPMyAdmin and the CPG files in the same directory? CPG must be in a directory all by itself.
Logged
&quot;Then, Fletch,&quot; that bright creature said to him, and the voice was very kind, &quot;let&#039;s begin with level flight . . . .&quot;

-Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull

(http://www.mozilla.org/products/firefox/buttons/getfirefox_small.png)

girlongixxer

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 41
    • http://www.ruffryderstx.com
CHMOD
« Reply #18 on: October 22, 2003, 04:57:56 am »

I'm not too sure.  That is why I thought I made a good decision by letting someone go in and install it for me.  I am totally clueless for this.
Logged
~Girl on Gixxer~

DJMaze

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 831
    • Dragonfly CMS
CHMOD
« Reply #19 on: October 22, 2003, 05:28:16 am »

I can't even get your page, it doesn't exist.

What FTP app do you use to upload Coppermine ?
Some apps have problems running CHMOD.

Also some servers won't grant you to change chmod settings (Like Windows servers)

If you still have problems then someone has to have access to your FTP directory and try it.

Also if that guy doesn't respond to you anymore, please change your password. You never know what can happen.
Logged
There are 2 kinds of users in this world: satisfied and complainers.
Why do we never hear something from the satisfied users?
http://coppermine-gallery.net/forum/index.php?topic=24315.0
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 19 queries.