Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem with batch add  (Read 6103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Problem with batch add
« on: July 22, 2004, 01:34:40 am »

Hi

I have just installed the photogallery and everything went fine. I set permissions on all the correct folders and the added my folders to /albums.

I then go into the batch add bit and select the folder i want to upload. It loads with all the files names but the little pics dont load and if i try to add them all they dont add. Any idea whats going wrong? ???

thanks
Logged

kegobeer

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4637
  • Beer - it does a body good!
    • The Kazebeer Family Website
Re: Problem with batch add
« Reply #1 on: July 22, 2004, 01:56:38 am »

Turn on debug and post the errors you get.  Also, a link to your site will help.  And did you search the forums for this problem, to see if it's been talked about before?
Logged
Do not send me a private message unless I ask for one.  Make your post public so everyone can benefit.

There are no stupid questions
But there are a LOT of inquisitive idiots

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem with batch add
« Reply #2 on: July 22, 2004, 02:05:26 am »

USER:
------------------
Array
(
    [ID] => 81f2e5206a1c9659d757e7454436c1b8
    [am] => 1
)

==========================
USER DATA:
------------------
Array
(
    [user_id] => 1
    [user_group] => 1
    [user_active] => YES
    [user_name] => Charmed88
    [user_password] => ********
    [user_lastvisit] => 2004-07-21 19:19:11
    [user_regdate] => 2004-07-21 18:39:41
    [user_group_list] =>
    [user_email] =>
    [user_website] =>
    [user_location] =>
    [user_interests] =>
    [user_occupation] =>
    [user_actkey] =>
    [user_favpics] =>
    [disk_max] => 0
    [disk_min] => 0
    [can_rate_pictures] => 1
    [can_send_ecards] => 1
    [ufc_max] => 3
    [ufc_min] => 3
    [custom_user_upload] => 0
    [num_file_upload] => 5
    [num_URI_upload] => 3
    [can_post_comments] => 1
    [can_upload_pictures] => 1
    [can_create_albums] => 1
    [has_admin_access] => 1
    [pub_upl_need_approval] => 0
    [priv_upl_need_approval] => 0
    [group_name] => Administrators
    [upload_form_config] => 3
    [group_quota] => 0
    [can_see_all_albums] => 1
    [group_id] => 1
    [groups] => Array
        (
            [1] => 1
        )

)

==========================
Queries:
------------------
Array
(
   
  • => SELECT extension, mime, content FROM photo_filetypes;
  • [1] => SELECT * FROM photo_users WHERE user_id='1'AND user_active = 'YES' AND user_password != '' AND BINARY MD5(user_password) = 'c4d1a92307512c4e342a5c025b0fabe2'
        [2] => SELECT MAX(group_quota) as disk_max, MIN(group_quota) as disk_min, MAX(can_rate_pictures) as can_rate_pictures, MAX(can_send_ecards) as can_send_ecards, MAX(upload_form_config) as ufc_max, MIN(upload_form_config) as ufc_min, MAX(custom_user_upload) as custom_user_upload, MAX(num_file_upload) as num_file_upload, MAX(num_URI_upload) as num_URI_upload, MAX(can_post_comments) as can_post_comments, MAX(can_upload_pictures) as can_upload_pictures, MAX(can_create_albums) as can_create_albums, MAX(has_admin_access) as has_admin_access, MIN(pub_upl_need_approval) as pub_upl_need_approval, MIN( priv_upl_need_approval) as  priv_upl_need_approval FROM photo_usergroups WHERE group_id in (1)
        [3] => SELECT group_name FROM  photo_usergroups WHERE group_id= 1
        [4] => DELETE FROM photo_banned WHERE expiry < 1090454668
        [5] => SELECT * FROM photo_banned WHERE ip_addr='80.4.224.4' OR ip_addr='80.6.236.155' OR user_id=1
        [6] => SELECT filepath, filename FROM photo_pictures WHERE filepath LIKE 'Azatiprime%'
        [7] => SELECT aid, title FROM photo_albums WHERE category = 0 ORDER BY title
        [8] => SELECT DISTINCT a.aid as aid, a.title as title, c.name as cname FROM photo_albums as a, photo_categories as c WHERE a.category = c.cid AND a.category < '10000' ORDER BY cname,title
        [9] => SELECT aid, CONCAT('(', user_name, ') ', title) AS title FROM photo_albums AS a INNER JOIN photo_users AS u ON category = (10000 + user_id) ORDER BY title
    )

    ==========================
    GET :
    ------------------
    Array
    (
       
[startdir] => Azatiprime
)

==========================
POST :
------------------
Array
(
)

==========================
VERSION INFO :
------------------
PHP version: 4.3.8 - OK
------------------
mySQL version: 4.0.20-standard
------------------
Coppermine version: 1.3.1
==========================
Module: gd
------------------
module doesn't exist
==========================
Module: mysql
------------------
Active Persistent Links 0
Active Links 1
Client API version 3.23.49
MYSQL_MODULE_TYPE builtin
MYSQL_SOCKET /var/tmp/mysql.sock
MYSQL_INCLUDE no value
MYSQL_LIBS no value
==========================
Module: zlib
------------------
ZLib Support enabled
Compiled Version 1.1.4
Linked Version 1.1.4
==========================
Server restrictions (safe mode)?
------------------
Directive | Local Value | Master Value
safe_mode | Off | Off
safe_mode_exec_dir | no value | no value
safe_mode_gid | Off | Off
safe_mode_include_dir | no value | no value
safe_mode_exec_dir | no value | no value
sql.safe_mode | Off | Off
disable_functions | no value | no value
file_uploads | On | On
include_path | .:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php | .:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php
open_basedir | no value | no value
==========================
email
------------------
Directive | Local Value | Master Value
sendmail_from | no value | no value
sendmail_path | /usr/sbin/sendmail -t -i | /usr/sbin/sendmail -t -i
SMTP | localhost | localhost
smtp_port | 25 | 25
==========================
Size and Time
------------------
Directive | Local Value | Master Value
max_execution_time | 30 | 30
max_input_time | -1 | -1
upload_max_filesize | 2M | 2M
post_max_size | 55M | 55M
==========================
Page generated in 0.088 seconds - 10 queries in 0.003 seconds - Album set :
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #3 on: July 22, 2004, 09:37:39 am »

[...]
Module: gd
------------------
module doesn't exist
[...]
Do you have Image Magick? Try uploading one pic with http upload first, and see if this works for you. My guess is you don't have the minimum requirements for Coppermine.

GauGau
Logged

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Problem with batch add
« Reply #4 on: July 22, 2004, 10:57:03 am »

Hmmmm,

this has thrown up a problem with the debug mode, as the debug info is not always correct, see the 2 pics, both from my test site, and the same install.
One shows the true php info, and as you can see, has GD1 installed, which is in use, as there is no IM.
The second shows the debug info, which says GD not installed, clearly incorrect.  Note, it also shows mySQL doesn't exist, which is also wrong.

So I suggest charmed88 looks at the full php info first.

But we need to find out why the debug is not working.
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #5 on: July 22, 2004, 12:27:28 pm »

@Casper: please create a plain phpinfo page (a page with just <?php phpinfo(); ?> in it) and send me the html output it generates by PM.

GauGau
Logged

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem with batch add
« Reply #6 on: July 22, 2004, 02:00:47 pm »

I tried a HTTP upload and go this:

Error Report
The following uploads encountered errors: 
File Uploads: 
File Name/URL Error Message
1. 2589_100.gif Not a GD extension.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #7 on: July 22, 2004, 03:52:40 pm »

You can not upload GIFs using GD, as GD has only GIF read support, but no GIF write support. Try uploading a known-good jpeg instead.

GauGau
Logged

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem with batch add
« Reply #8 on: July 22, 2004, 05:03:41 pm »

I tried a HTTP Jpeg upload and it worked
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #9 on: July 23, 2004, 10:11:11 am »

is your albums dir and everything within it writable for the script (CHMOD!)?

GauGau
Logged

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem with batch add
« Reply #10 on: July 23, 2004, 06:57:16 pm »

the album folder and everything in it is set to 777
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #11 on: July 23, 2004, 06:58:36 pm »

That's not exactly what I was asking (although related); is it writable by the script? This could as well mean CHMOD 755 or other (on "exotic" server setups). Please post more details on your server as well, and check if the "edit" sub-dir exists and is CHMODed as well to be writable for the script.

GauGau
Logged

charmed88

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem with batch add
« Reply #12 on: July 23, 2004, 09:44:42 pm »

The edit folder is there and is 777
Logged

sdamon

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Problem with batch add
« Reply #13 on: July 23, 2004, 09:48:10 pm »

Ive been on IM with charmed...his host dosent have GD installed.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem with batch add
« Reply #14 on: July 24, 2004, 01:06:23 pm »

then why did charmed report a jpeg upload worked?
I tried a HTTP Jpeg upload and it worked
I couldn't have worked if there is no GD lib on his server (as I suggested before btw.).

@Charmed: make sure you have the minimum requirements for running coppermine (contact your webhost if you must). If you think you have the minimum requirements, report back here please.

GauGau
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.023 seconds with 20 queries.