Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.  (Read 4487 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

eule

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« on: April 20, 2023, 05:39:33 am »

Hello there
i did an update to some of my gallerys to version 1.6.24 yesterday.
https://www.bikini-bilder.net/bikini/upload.php
After the html5 upload worked, obviously because old data was still cached by cloudflare,
the upload no longer works on any page today.

It looks like something went wrong with the update of the html5 uploader.

Best Regards

Logged

eule

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #1 on: April 20, 2023, 06:54:44 am »

Just an short update how i sayed run version 1.6.24 on PHP 7.4.
The upload didnt start after chosing the files.

It looks like the:
/upload_h5a/js/upload.js 
in version 1.6.24 is the problem.

If i replace that single file to the old upload.js file from version 1.6.21 the whole instalation and the uploads work fine.

Best Regards
Logged

ron4mac

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 2026
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #2 on: April 20, 2023, 01:41:05 pm »

Thank you for your feedback ...

Please provide more information.

Operating system and version
Web browser and version
Details about in what way the upload did not function

Logged

eule

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #3 on: April 21, 2023, 06:15:27 am »

Hi Ron
thanks for your feedback.
I am using the following settings.

PHP: 7.4.27
Linux
Apache 2
Firefox
Microsoft Edge



Upload panel
https://www.bikini-bilder.net/bikini/upload.php

After hitting the "Dateien auswählen" button, I can choose the files as usual
(the old version shows an info that I have to choose an album first)
even that info warning is missing on the new version.

After choosing the files from my hard disk, the upload panel shows 3 files selected,
but the upload didn't start automatic and nothing happens.

It looks like the upload process didn't get initialized.
I have that problem on all my sites.
No mater if i use ImageMagick or GD2 in the settings.

Fell free to upload some test files to my site.

Best Regards
Logged

ron4mac

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 2026
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #4 on: April 21, 2023, 01:20:53 pm »

Thank you for providing that.

I can see that the uploader javascript is not initializing for some reason. I can not make the same thing happen with any test instance that I setup. The only difference I see is that there is an extra javascript file being loaded via your site (rocket-loader.min.js). It seems to be connected with cloudflare. There must be some sort of conflict. I'll try to investigate further when I can.
Logged

ron4mac

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 2026
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #5 on: April 21, 2023, 01:38:40 pm »

I'll try to investigate further when I can.

It seems to be a known problem with cloudflare rocket-loader.
link1
link2

The reason the older upload js still works is because it used a different (non-native) method to initialize.
« Last Edit: April 21, 2023, 01:48:20 pm by ron4mac »
Logged

ron4mac

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 2026
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #6 on: April 21, 2023, 05:19:18 pm »

Could you please try using the attached uploader javascript files in your 1.6.24 installation to see whether it resolves (works around) the problem caused by cloudflare?
Logged

eule

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: After update to 1.6.24 HTML5 didn work anymore.
« Reply #7 on: April 22, 2023, 07:50:02 am »

Hi Ron

yes you are right.
I am on cloudflare with rocket loader.
After replacing the tow original upload js files from 1.6.24, with the files you provided above the things work again.

Thanks for the great job and keeping that whole coppermine project alive!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 19 queries.