Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Dropdown sortorder menu with lang configs  (Read 1705 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Dropdown sortorder menu with lang configs
« on: October 20, 2019, 05:51:56 pm »

I was looking through the forum and I found this https://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=69704.0

Sadly, I get this (check ss.png file) with just {TITLE} and not Title or Order by Title

Is there anyway to put $lang_thumb_view['sort_ta'] (and the other ones) into that code in the theme.php?

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #1 on: October 20, 2019, 06:24:48 pm »

Also the {PAGE} doesn't put the page number on the link

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1342
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #2 on: October 20, 2019, 10:14:24 pm »

Look at my respond theme for how it might be done. I did it there (though I don't remember the details).
https://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,79594.msg385872.html#msg385872
Logged

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #3 on: October 20, 2019, 10:23:51 pm »

Look at my respond theme for how it might be done. I did it there (though I don't remember the details).
https://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,79594.msg385872.html#msg385872

yes I found your theme too. Sadly I don't know/understand how to put your code into my theme, because I went through the theme.php and everything seemed so confusing

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #4 on: October 20, 2019, 10:59:51 pm »

Look at my respond theme for how it might be done. I did it there (though I don't remember the details).
https://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,79594.msg385872.html#msg385872

I managed to put it but it doesnt work ? https://mabelphotos.net/thumbnails.php?album=138

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1342
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #5 on: October 20, 2019, 11:36:04 pm »

You need to include the sorting javascript functions from the respond theme somewhere in yours.

Code: [Select]
// thumbnail sort selection
function sort_go_page (sbd) {
wloc = 'thumbnails.php?album='
+ js_vars.sort_vars.aid
+ '&page='
+ js_vars.sort_vars.page
+ '&sort=' + sbd;
window.location = wloc;
}
function sort_sel_sbd (elm) {
sort_go_page(elm.value);
}
function sort_sel_val (elm) {
sort_go_page(elm.value + js_vars.h5r_sort.charAt(1));
}
function sort_sel_dir (elm) {
sort_go_page(js_vars.h5r_sort.charAt(0) + elm.getAttribute("data-dir"));
}

Logged

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #6 on: October 20, 2019, 11:43:39 pm »

You need to include the sorting javascript functions from the respond theme somewhere in yours.

Code: [Select]
// thumbnail sort selection
function sort_go_page (sbd) {
wloc = 'thumbnails.php?album='
+ js_vars.sort_vars.aid
+ '&page='
+ js_vars.sort_vars.page
+ '&sort=' + sbd;
window.location = wloc;
}
function sort_sel_sbd (elm) {
sort_go_page(elm.value);
}
function sort_sel_val (elm) {
sort_go_page(elm.value + js_vars.h5r_sort.charAt(1));
}
function sort_sel_dir (elm) {
sort_go_page(js_vars.h5r_sort.charAt(0) + elm.getAttribute("data-dir"));
}

Thank you so so much it worked!!!! Just one last question, is there anyway to put the option "Order by" instead of the selected option?
What I mean is that they will have the Order by when they open the album for the very first time

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #7 on: October 21, 2019, 12:10:35 am »

You need to include the sorting javascript functions from the respond theme somewhere in yours.

When I select the option it doesn't show the selection in the menu...  :( I mean the get ordered but the option stays as File Name up

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1342
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #8 on: October 21, 2019, 04:12:13 am »

Make sure the theme_display_thumbnails function in your theme.php has $USER declared in its globals.
Logged

Sweetener

  • Coppermine novice
  • *
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 49
Re: Dropdown sortorder menu with lang configs
« Reply #9 on: October 21, 2019, 06:30:08 am »

Make sure the theme_display_thumbnails function in your theme.php has $USER declared in its globals.
I can't be more thankful for all your help. Thank you so much
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.032 seconds with 21 queries.