Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4  (Read 4391 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sjj1805

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« on: October 04, 2018, 04:56:46 pm »

I have PHP 7.1.7 on a 64 bit version of Windows 10 Pro version 1803.
My Coppermine version is 1.6.04
Every time I want to add a new album to my installation I have to remove the HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4 plug in before the system will let me add a new album, If I do not I simply see a never ending circular wheel (Hour glass). After creating a new album I can re-install the HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4 plug in and everything works.
Anyone else having this trouble?

Link to my albums: http://stevejjones.co.uk/photo/index.php

Thank you
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1365
Re: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« Reply #1 on: October 04, 2018, 09:06:00 pm »

It's likely an issue with strict changes to mySQL 5.7+.

In the plugin's codebase.php file, try changing:
at around line 124 ...
Code: [Select]
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_ALBUMS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL");
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_USERS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci NOT NULL");
to:
Code: [Select]
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_ALBUMS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci DEFAULT NULL");
cpg_db_query("ALTER TABLE {$CONFIG['TABLE_USERS']} ADD `H5ss_cfg` VARCHAR(255) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci DEFAULT NULL");

Re-install the plugin.

That could solve it (or change the issue in some way). Let me know either way.

[ updated plugin: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,79126.0.html ]
« Last Edit: October 05, 2018, 05:15:58 am by ron4mac »
Logged

sjj1805

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 22
Re: HTML5 Slideshow (html5slideshow): v1.4
« Reply #2 on: October 05, 2018, 05:22:01 pm »

Ron4Mac,
Thank you for your prompt reply. I have replaced the plug in with your new on version 1.4.4 and it now works perfectly.
Thank you
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.026 seconds with 20 queries.