Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Error after HTML5 multi upload  (Read 2041 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Error after HTML5 multi upload
« on: June 21, 2018, 07:13:41 am »

I am not sure if this is bridging related, however the problem has only occurred since bridging has been enabled. 

When using the HTML5 multi uploader after the images upload I receive this error.

Quote
Error
You don't have permission to access this page.

File: /public_html/photo_gallery/editpics.php - Line: 78

The images are uploaded into the album.

I disabled "Automatically go to edit after error-free upload completes" and there is no error message after the last image uploads.  If I click on edit images the error message appears again.  If I click elsewhere everything is good.

This is the debug info

Quote
/include/init.inc.php
Notice line 198: Undefined index: log_retention
/bridge/vbulletin30.inc.php
Notice line 144: Undefined variable: session_id

Am I missing a setting somewhere for editing or user group permissions?  This occurs for normal users and admin users.
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #1 on: June 21, 2018, 08:26:02 am »

Some more testing.

When the error occurs it logs the user out (or the error occurs due to the user being logged out).  Any subsequent pages work, however only as a non logged in user.

When hitting "Back" on a browser, the image upload page loads and the user is logged in and images can be uploaded or other pages navigated to as a logged in user.

Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1118
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #3 on: June 21, 2018, 02:25:41 pm »

Thanks. I will look into the cookies settings.

I thought that the cookie settings would have ok seeing that bridging was functioning fine other then this issue.
Logged

ron4mac

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1118
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #4 on: June 21, 2018, 02:37:39 pm »

Actually the cookie setting may be okay but there is a http: https: mismatch in the gallery URL as defined in the CPG configuration. If you start the upload as a secure link but the gallery configuration URL is http:..., you'll lose the cookie on the redirect.
Logged

Fity

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 36
Re: Error after HTML5 multi upload
« Reply #5 on: June 21, 2018, 03:00:09 pm »

Solved.

You were close with the http / https mismatch but that wasn't the problem.

After reading the document that you referenced above and mentioning http/https mismatch i had a look in the cpg configuration.  Some how the www was missing from the url. So i added the www and it is working as expected now.

Thanks again for your quick and helpful assistance.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 21 queries.