Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Install Step 8: no database in dropdown menu  (Read 2319 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RockyL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Install Step 8: no database in dropdown menu
« on: August 16, 2017, 04:51:56 pm »

I have Coppermine working on another directory on my website, and wanted to use it in a separate directory for another purpose. I installed Coppermine 1.5.46 and got to installation step 8 on the new install wizard where I am presented with a drop-down menu for existing databases.  The drop-down is completely blank -- no databases show in the drop down.  I verified with my web host that I have four databases configured properly, yet Coppermine can't find any of them.  Can you suggest what I am doing wrong?  I am not a tech wizard.  Thanks in advance for your help.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15651
Re: Install Step 8: no database in dropdown menu
« Reply #1 on: August 18, 2017, 02:31:22 pm »

Does the MySQL user have access to your databases? Please check the permissions of that user or try another user.
Logged

RockyL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Install Step 8: no database in dropdown menu
« Reply #2 on: August 19, 2017, 04:51:12 pm »

In Step 7, I get the response "Successful connection with database."  I checked the database on the CPanel provided by the host, and user privileges are set to "all."  But for some reason, Coppermine stops at Step 8 because it can't "see" any of the four databases I have.  No databases appear on the drop-down menu.  I'm stuck... don't know what to do.  This is weird because Coppermine 1.5.46 is working on a different directory on the same website. There is also a separate database on the same site integrated with a WordPress blog -- so I know the MySQL functionality of my website and host is working correctly.  I just can't set up a separate gallery on a different folder with a different database to work with Coppermine.  Ready to find another more easily-configurable photo gallery software since Coppermine won't work.
Logged

RockyL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Install Step 8: no database in dropdown menu
« Reply #3 on: August 19, 2017, 05:03:47 pm »

So I figured it out.  I went back to read the config.inc file of the Coppermine gallery that was working and determined the database that I was linking to in Step 7 was something different.  I used the user name and PW for the database in the config.inc file that was working for the new Coppermine gallery that I wanted to create.  That worked.  Steps completed, issue resolved.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 20 queries.