Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Coppermine Error & Redirecting to WordPress  (Read 3433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

uninvitedgrace

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« on: November 05, 2015, 05:22:15 pm »

I am having trouble with my Coppermine Gallery http://sclubmedia.net/photos/ redirecting to my wordpress. Before it was redirecting to a post with "Photos" as the tag. I deleted that post and it now redirects to the main domain page. The actual link is http://www.uninvitedgrace.com/sclubmedia/photos/ and I get this error
Quote
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@uninvitedgrace.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
I have Coppermine 1.5.38 installed and Wordpress 4.3.1 install all recently updated both within the past week or so and I know that my coppermine gallery was working fine a few weeks ago before the updates.
Logged

gmc

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 785
    • GMC Design Photo Gallery
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #1 on: November 07, 2015, 04:53:37 pm »

This isn't sounding like a Coppermine issue...
How are you doing the redirection?
Exactly what link is supposed to redirect to what?
Trying to get to your gallery (photo gallery link at top of page) gets a 'not found' error...
Your blog post indicates gallery is offline...

Coppermine install/upgrade doesn't manipulate the .htaccess rules - but Wordpress might.
Logged
Thanks!
Greg
My Coppermine Gallery
Need a web hosting account? See my gallery for an offer for CPG Forum users.
Send me money

uninvitedgrace

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #2 on: November 07, 2015, 11:37:42 pm »

The actual coppermine itself is in folder http://www.uninvitedgrace.com/sclubmedia/photos/
But I have an addon domain http://www.sclubmedia.net/ which is where the sclubmedia part of the folder
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4862
    • Windsurf.me
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #3 on: November 07, 2015, 11:44:53 pm »

What do the server logs suggest is the actual error? Generate the error then contact your host giving them the time you created the error and they should be able to tell you what the logs suggest. If you post that back here we my have a little more idea as to what is going on.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

uninvitedgrace

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #4 on: November 11, 2015, 06:47:38 pm »

This is what my cpanel error log says after I pulled http://www.uninvitedgrace.com/sclubmedia/photos/ back up again

[Wed Nov 11 12:46:17 2015] [error] [client 98.193.2.243] File does not exist: /home/grace/public_html/500.shtml
Logged

ron4mac

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Posts: 1936
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #5 on: November 11, 2015, 09:28:32 pm »

Based on whit I see here: http://uninvitedgrace.com/sclubmedia/photos/index.htm
the photos folder may not have a clean CPG install in it.
Also, it would seem that the biggest problem is the url rewriting that is going on. Or perhaps it's an issue with your addon domain pointer.
Logged

uninvitedgrace

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #6 on: November 12, 2015, 03:40:50 pm »

This what the server techs sent from the error log

PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/pdf.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20090626/pdf.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
Logged

gmc

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 785
    • GMC Design Photo Gallery
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #7 on: November 12, 2015, 04:07:59 pm »

Appears to be trying to load the PHP PDF extension (pdf.so)... either something you requested via your local php.ini file (look for 'extension=') that is not available on your server - or a setting your ISP has made - and an error in their configuration.

Nothing in Coppermine is going to cause or impact this.
I do see hits in the Wordpress forums about this - and some reference that it is a PHP issue at 5.3... I do not know what version of PHP you are running - or if you have the option to try different PHP versions. (you can go the the 'PHPINFO' menu option in CPG when logged in as Admin to see current version... or use your ISP's tools).

If it is not a setting you made in your local php.ini file (or if you don't know what that is) - then I would suggest going back to your ISP for help.
Logged
Thanks!
Greg
My Coppermine Gallery
Need a web hosting account? See my gallery for an offer for CPG Forum users.
Send me money

uninvitedgrace

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Coppermine Error & Redirecting to WordPress
« Reply #8 on: November 13, 2015, 08:06:08 pm »

The problem has been fixed. Thank you for your help.
The server techs commented something out of a php.ini file
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.023 seconds with 19 queries.