Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Auto refresh  (Read 11094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Auto refresh
« on: July 03, 2015, 11:02:08 pm »

Hi all,

Today I created a new coppermine photo gallery- however I seem to have a problem with refreshing the page automatically. For example, when I upload a new set of photos I have to refresh the page before they actually show up. Also when I create a new album, it won't show up until I refresh the page manually. In my other gallery, this is going automatically. Like when I create a new album, when I go to that page it shows up already before I have to refresh the page myself.

Not sure how to explain this, but I hope it's clear and someone knows the solution to this. ;)
Logged

allvip

  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 1362
Re: Auto refresh
« Reply #1 on: July 04, 2015, 01:09:38 pm »

The other gallery is on the same server with this one?
Maybe you have server chache options in your host control panel like Cloudflare.
That shows you an old version of your page.
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #2 on: July 04, 2015, 08:07:06 pm »

I'm not sure when I can look, I'm hosted at GoDaddy and I can't find such things.. I created the gallery on the same hosting account, yes.
Logged

gmc

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 785
    • GMC Design Photo Gallery
Re: Auto refresh
« Reply #3 on: July 05, 2015, 03:56:26 pm »

What you are describing isn't something Coppermine has any control over...
It is either something in your browser - or your hosting account - that is caching the pages and not refreshing.

If the browser behaves differently with your two galleries - then I would contact your webhost to see what differences there are between the directories/subdomains (depending on how you have it set up...)
Logged
Thanks!
Greg
My Coppermine Gallery
Need a web hosting account? See my gallery for an offer for CPG Forum users.
Send me money

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #4 on: July 05, 2015, 09:45:02 pm »

Ok thank you, will ask them instead. I thought maybe there was something that needed to change in the settings.
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #5 on: July 08, 2015, 09:11:11 pm »

''This is not something we would be able to assist you with. You will need to check settings within the application of check the Coppermine support boards.''
''The only differences between directories would be permissions, but permissions would not cause the issue you have described.''
''Unfortunately, there nothing we can really do. The server setting are, of course, the same across the entire account.''

I'm kind of confused and I don't know what to do anymore.... :'(
Logged

allvip

  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 1362
Re: Auto refresh
« Reply #6 on: July 08, 2015, 09:21:19 pm »

A link to your gallery and a user named tester, password test can help coppermine team to help you.
Also allow test to create albums.
« Last Edit: July 08, 2015, 10:58:05 pm by allvip »
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #7 on: July 08, 2015, 09:47:21 pm »

http://5h-photos.com/ScreamQueens/gallery/index.php

tester & test login. ;)

I edited this post because the users you posted is an admin. That is not save. He needs to be a registred user only. I created for you tester, pass test.
« Last Edit: July 08, 2015, 10:58:40 pm by allvip »
Logged

allvip

  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 1362
Re: Auto refresh
« Reply #8 on: July 08, 2015, 10:47:12 pm »

I created album allvip test category in category Test category and then I went to http://5h-photos.com/ScreamQueens/gallery/index.php?cat=14 and the album was there. I did not needed to refresh the page.

BTW: user test is an admin. That gives me to much power over your gallery. Even to make changes in config, edit users including the admin etc. Is must be a register user only and allow him to create albums.
To allow registred users to create albums you go to Files - Categories - click the edit button near Test category - Group(s) allowed to create albums in this category - click - Registred - click Update/Create Gategory. I already did that for you.
PLEASE delete test user. I creted a user tester, pass test that is a registred user not an admin and is allowed to create abums only in Test category.

Keep Test category and user tester. Maybe someone from the coppermine dev team wants to take a look too. You can delete allvip albums.
« Last Edit: July 08, 2015, 11:07:37 pm by allvip »
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Auto refresh
« Reply #9 on: July 09, 2015, 04:43:08 pm »

Please check for any .htacces file, as there must be some rewrite rules, as I always get the same error, even when I try to access random paths on your server. Check yourself:
- http://5h-photos.com/ScreamQueens/
- http://5h-photos.com/ScreamQueens/nonsense
- http://5h-photos.com/ScreamQueens/gallery/nonsense

Maybe there's something related to caching inside that .htaccess file.

I just marked this thread as "not solved", as it's obviously not.
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #10 on: July 09, 2015, 05:17:42 pm »

Its working now
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Auto refresh
« Reply #11 on: July 09, 2015, 05:23:14 pm »

Resolve your threads
If you have found an answer to your question, resolve your thread. Don't just post "I have found the answer", but tell others what you actually did to solve your issues. Posting a link to the page where you found the answer might help. Describing what you did might help as well. Finally, you can tag your thread as "solved" by clicking on the "Topic Solved" button on the bar at the left hand side at the bottom of your thread.
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #12 on: July 09, 2015, 08:35:43 pm »

Sorry, didn't mean the problem was solved, just that the website is working now .
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #13 on: July 09, 2015, 08:44:05 pm »

By the way, this is the .htaccess file. Might there be anything wrong in here? I'm not sure what I need to change if so.


Code: [Select]
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /ScreamQueens/
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /ScreamQueens/index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /ScreamQueens/
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /ScreamQueens/index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress

# BEGIN wtwp_cache
<IfModule mod_mime.c>

# Text
AddType text/css .css
AddType application/x-javascript .js
AddType text/html .html .htm
AddType text/richtext .rtf .rtx
AddType text/plain .txt
AddType text/xml .xml

# Image
AddType image/gif .gif
AddType image/x-icon .ico
AddType image/jpeg .jpg .jpeg .jpe
AddType image/png .png
AddType image/svg+xml .svg .svgz

# Video
AddType video/asf .asf .asx .wax .wmv .wmx
AddType video/avi .avi
AddType video/quicktime .mov .qt
AddType video/mp4 .mp4 .m4v
AddType video/mpeg .mpeg .mpg .mpe

# PDF
AddType application/pdf .pdf

# Flash
AddType application/x-shockwave-flash .swf

# Font
AddType application/x-font-ttf .ttf .ttc
AddType application/vnd.ms-fontobject .eot
AddType application/x-font-otf .otf

# Audio
AddType audio/mpeg .mp3 .m4a
AddType audio/ogg .ogg
AddType audio/wav .wav
AddType audio/wma .wma

# Zip/Tar
AddType application/x-tar .tar
AddType application/x-gzip .gz .gzip
AddType application/zip .zip
</IfModule>

<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On

# Text
ExpiresByType text/css A31536000
ExpiresByType application/x-javascript A31536000
ExpiresByType text/html A3600
ExpiresByType text/richtext A3600
ExpiresByType text/plain A3600
ExpiresByType text/xml A3600

# Image
ExpiresByType image/gif A31536000
ExpiresByType image/x-icon A31536000
ExpiresByType image/jpeg A31536000
ExpiresByType image/png A31536000
ExpiresByType image/svg+xml A31536000

# Video
ExpiresByType video/asf A31536000
ExpiresByType video/avi A31536000
ExpiresByType video/quicktime A31536000
ExpiresByType video/mp4 A31536000
ExpiresByType video/mpeg A31536000

# PDF
ExpiresByType application/pdf A31536000

# Flash
ExpiresByType application/x-shockwave-flash A31536000

# Font
ExpiresByType application/x-font-ttf A31536000
ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject A31536000
ExpiresByType application/x-font-otf A31536000

# Audio
ExpiresByType audio/mpeg A31536000
ExpiresByType audio/ogg A31536000
ExpiresByType audio/wav A31536000
ExpiresByType audio/wma A31536000

# Zip/Tar
ExpiresByType application/x-tar A31536000
ExpiresByType application/x-gzip A31536000
ExpiresByType application/zip A31536000
</IfModule>
<FilesMatch "\.(?i:css|js|htm|html|rtf|rtx|txt|xml|gif|ico|jpg|jpeg|jpe|png|svg|svgz|asf|asx|wax|wmv|wmx|avi|mov|qt|mp4|m4v|mpeg|mpg|mpe|pdf|swf|ttf|ttc|eot|otf|mp3|m4a|ogg|wav|wma|tar|gz|gzip|zip)$">
<IfModule mod_headers.c>
Header set Pragma "public"
Header append Cache-Control "public, must-revalidate, proxy-revalidate"
Header unset ETag
</IfModule>
</FilesMatch>
<FilesMatch "\.(?i:css|js|gif|ico|jpg|jpeg|jpe|png|pdf|swf|ttf|ttc|eot|otf)$">
    <IfModule mod_headers.c>
Header unset Set-Cookie
</IfModule>
</FilesMatch>
# END wtwp_cache

# BEGIN wtwp_security
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /ScreamQueens/
RewriteRule ^wp-admin/includes/ - [F,L]
RewriteRule !^wp-includes/ - [S=3]
RewriteRule ^wp-includes/[^/]+\.php$ - [F,L]
RewriteRule ^wp-includes/js/tinymce/langs/.+\.php - [F,L]
RewriteRule ^wp-includes/theme-compat/ - [F,L]
</IfModule>
<Files "wp-config.php">
Order allow,deny
Deny from all
</Files>
Options -Indexes
# END wtwp_security
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4822
    • Windsurf.me
Re: Auto refresh
« Reply #14 on: July 09, 2015, 10:28:17 pm »

It is easy to check, simply rename the file to htindex.txt then see what happens. It it fixes the problem then we know that there is something in the file causing the issue
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #15 on: July 10, 2015, 11:01:17 am »

I deleted the file- now it's working fine.. Don't know if it causes any trouble not having it?
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4822
    • Windsurf.me
Re: Auto refresh
« Reply #16 on: July 10, 2015, 02:25:44 pm »

The file offers some security protection so better to debug the problem than remove it. In addition, it provides some re-write functions that may be used by your wordpress install.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

allvip

  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 1362
Re: Auto refresh
« Reply #17 on: July 10, 2015, 07:32:38 pm »

Keep the .htaccess file from ScreamQueens folder.
Add a new empty .htaccess file in ScreamQueens/gallery folder.
That should overwrite the .htaccess file from ScreamQueens folder. The gallery will no longer take the rules from ScreamQueens/.htaccess, but from ScreamQueens/gallery/.htaccess.
I'm not sure is going to work. I found this advice on Google and I don't have a website to test if this actually works.
Logged

Fifth Harmony

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Auto refresh
« Reply #18 on: July 29, 2015, 09:05:17 pm »

Hey, it was all working till I noticed my wordpress isn't working for 100% anymore because I deleted the htcacces file.. what can I do now
Logged

allvip

  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 1362
Re: Auto refresh
« Reply #19 on: July 29, 2015, 10:46:24 pm »

Hey, it was all working till I noticed my wordpress isn't working for 100% anymore because I deleted the htcacces file.. what can I do now

Please try made advice from Reply #17.
It might work.
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.025 seconds with 19 queries.