Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: cpmfetch 2.0 ...install.php works but no images show up on my home page  (Read 4734 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

IDCrisis

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 3

First off I am new to this.  I've been spending days knocking the rust off what I know about HTML and have had to give myself a crash course on CSS to get a formmail page working and my coppermine gallery to resemble my site.  I've designed some websites for myself in the past but nothing with the kind of functionality I require now...

I think I've come a long way in a short period of time. 

All I really want is a slideshow with navigation buttons smack in the middle of the home page on my site www.idcrisisdesign.com
That's all I want.  Register.com offers the coppermine gallery as a free add on to the hosting they provide but the slideshow is what I really need.  So far I haven't even seen evidence of a slide show since every link on this forum that points to one is dead.  I've only seen 4 static images, no sweeps, no dissolves...
So maybe before I go any further, could someone tell me if I'm actually going to see something that flips through random images of my work when I get this figured out?

I really don't want to be seen as lazy.  I have searched the net and this board for answers to my problems and tried everything.  I've changed permissions on files from 755 to 775 to 777 and back... in the galley admin page as well.  When I run the install.php the page comes up with random images like it's supposed to but nothing displays on my home page except this line of code. 

I'm pulling my hair out.  HELP!!!!

cpm_viewLastAddedMedia(1,4); $objCpm->cpm_close(); ?>

from running this code.  Just to be sure, my home page is represented by "./" right? one level above the coppermine directory.

<?php
  include "./coppermine1/cpmfetch/cpmfetch.php";
  $objCpm = new cpm("./coppermine1/cpmfetch/cpmfetch_config.php");
  $objCpm->cpm_viewLastAddedMedia(1,4);
  $objCpm->cpm_close();
?>
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4822
    • Windsurf.me
Re: cpmfetch 2.0 ...install.php works but no images show up on my home page
« Reply #1 on: November 27, 2013, 10:51:29 pm »

I've seen many try to create a slideshow with cpmfetch but so far not seen any that work. However, it should be possible with a bit of js but you would have to code it or get someone to do so. cpmfectch works well with static images so it should simply mean feeding the output into a suitable slider script of which there are many - http://www.google.co.uk/webhp?nord=1#nord=1&q=jquery+image+slider

It is not something I have looked into for a long time though, maybe someone else on here has. First you would need to get cpmfetch working. Do you see the images correctly on the install test page of cpmfetch and if not have you remembered to apply the patch to get cpmfetch to work with CPG1.5.x?
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

IDCrisis

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: cpmfetch 2.0 ...install.php works but no images show up on my home page
« Reply #2 on: November 27, 2013, 11:17:38 pm »

The install page works correctly.  If cpmfetch won't do a slideshow, is there a coppermine plugin that does?

if you could visit www.pairadicepaint.com (the competition) I'm looking to do something like this without learning yet another language.
Logged

gmc

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 785
    • GMC Design Photo Gallery
Re: cpmfetch 2.0 ...install.php works but no images show up on my home page
« Reply #3 on: November 28, 2013, 02:04:09 am »

Assuming your home page is at http://www.idcrisisdesign.com which contains the code below... And your gallery is at http://www.idcrisisdesign.com/coppermine1... And cpmfetch is at http://www.idcrisisdesign.com/coppermine1/cpmfetch - then that code looks correct (and those assumptions appear true from what I can see..) I'd expect a warning if the include failed - but change to require to be sure.
I am not seeing the line of code displayed on your home page, but not seeing the images either...

Cpmfetch alone won't do a slide show as Phill stated.
But you can find some free scripts to do a slide show. You can hardcode path to the pics you want in slide show - or work with cpmfetch to feed random media to the script (would be more work).
Most I found with google weren't free - at least not for a commercial site.
For some free scripts, try Dynamic Drive http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/ I've had good luck with their scripts in other areas.

I do like the idea of a Coppermine driven slide show. Certainly something I could use as well.
Nice paint jobs  :D
 
Logged
Thanks!
Greg
My Coppermine Gallery
Need a web hosting account? See my gallery for an offer for CPG Forum users.
Send me money

IDCrisis

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: cpmfetch 2.0 ...install.php works but no images show up on my home page
« Reply #4 on: November 28, 2013, 07:05:27 am »

The line of code was right under the green horizontal bar under the title graphics but black. hard to see unless you've been pouring over it for the last few days.  Thanks guys,  I gave up on it. Gonna look for a different solution.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.039 seconds with 19 queries.