Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: The problem with performance  (Read 2601 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

user454

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
The problem with performance
« on: September 03, 2013, 10:15:10 pm »

Hello.
I have problems with performance of the gallery.
Without active users pages loading speed is acceptable(1-3s).
But with just 5 users online time loading pages and images about 7-10 seconds. (Attachment)
I set up everything according to http://documentation.coppermine-gallery.net/en/performance.htm except albums hit counter.

I have a question: what are the minimum server requirements for the gallery and how to find out what it is causing problems?
Gallery: http://daitepak.com/
(Server - vps with 1gb ram)

The first 2 topics with other issues were ignored. If I do something wrong let me know.
Sorry for bad english.
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4885
    • Windsurf.me
Re: The problem with performance
« Reply #1 on: September 03, 2013, 10:27:32 pm »

http://documentation.coppermine-gallery.net/en/requirements.htm

Do a search of the forums as there are a number of threads dealing with speed issues such as yours.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15764
Re: The problem with performance
« Reply #2 on: September 04, 2013, 09:53:18 am »

Server - vps with 1gb ram
CPU power is very important. You have about 75k pictures in your gallery. Some meta albums consumes quite a lot of resources with the growing number of pictures. Check the debug output for page loading and query times, maybe you got some more information what's going on.
Logged

user454

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: The problem with performance
« Reply #3 on: September 04, 2013, 11:57:18 am »

It seems I was wrong.
It had a problem with the network. Visitors from some countries had a load time of 14 to 30 seconds, causing increased the average load time.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15764
Re: The problem with performance
« Reply #4 on: September 04, 2013, 11:58:51 am »

Thanks for resolving your thread.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 19 queries.