Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Initial issues regarding users, uploading images & albums  (Read 11039 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Initial issues regarding users, uploading images & albums
« on: February 24, 2013, 09:29:02 pm »

Hi can someone help me.

I have installed Coppermine on my server without much problem. Then after some searching I managed to set up bridging between smf 2.0.4 and Coppermine 1.5.22.

I have some problems now.

Before I set up some albums I could see User Albums, so I changed the name to Members Galleries. I also set up a General Gallery with about 12 sub albums in it.

Now comes the problem.

It now appears I cannot upload a photo. There is no upload file button on coppermine at the moment. What am I doing wrong?

Also my personal album shows up, yet someone else created a user one and I cannot see it?
Can someone help talk me through Setting up the general gallery being able to be uploaded to all members. The User/Members Galleries being able to be upload file to their albums and be able to be visible to all members.

I've tried looking in the documents but I must be missing something.

Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #1 on: February 24, 2013, 10:36:13 pm »

Might be a daft question, but have you set the permissions in the groups configuration panel?  (in Coppermine).
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #2 on: February 25, 2013, 08:32:21 pm »

DOH!

Thank you ....  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Logged

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #3 on: February 25, 2013, 08:44:43 pm »

Nope that's not it.

I can now see the upload button but when I click it I cannot post (even as admin) to the general albums but can upload to person albums.

Also how can I set the user albums to automatically be visible to all members?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #4 on: February 26, 2013, 09:59:57 am »

Albums are visible to everybody by default.

when I click it I cannot post (even as admin) to the general albums
What does this mean? Are the albums in public categories listed at all? If so, do you get an error message?

Please post a link to your gallery, a test user account with upload privileges and a screenshot of your groups manager to your next reply.
Logged

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #5 on: February 27, 2013, 09:37:05 pm »

USERNAME: TedBundy
PWD: tester101

Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #6 on: February 27, 2013, 09:45:39 pm »

You appear to have set up the categories, but not the actual albums as far as I can see.
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #7 on: February 28, 2013, 07:50:09 pm »

You appear to have set up the categories, but not the actual albums as far as I can see.

Sorry if I appear dumb, can you explain please?
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #8 on: February 28, 2013, 08:13:57 pm »

Sorry if I appear dumb, can you explain please?

Well, I can see you've now added some albums to the General albums section. ;)

Please approve my account, username lurkalot, and I'll check it out for you.
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #9 on: February 28, 2013, 08:19:44 pm »

I have approved it.

Also Think I may have sussed it....

Thanks for the help mate :)
Logged

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #10 on: February 28, 2013, 08:22:35 pm »

Just like now to be able to put the Magnificent Seven Album as a sub album of Religious Buildings.
Logged

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #11 on: February 28, 2013, 08:29:22 pm »

Hey Lurkalot Seen you added an album now :)

Want to make it so only the Admin can add an album to the General. So I guess that the "Group(s) allowed to create albums in this category" should be Global Mods?

Also how do I make it so that I do not need to approve images?
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #12 on: February 28, 2013, 08:30:38 pm »

I have approved it.

Also Think I may have sussed it....

Thanks for the help mate :)

Thanks.  Not sure you have sussed it though.  The public albums are in the user album category, I think.  Or at least that's where my personal album went.  ???
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #13 on: February 28, 2013, 08:31:37 pm »

Thanks.  Not sure you have sussed it though.  The public albums are in the user album category, I think.  Or at least that's where my personal album went.  ???

Oh :(

Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #14 on: February 28, 2013, 08:34:11 pm »

Oh :(

lol..  I've sent you a PM on your site. ;)
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #15 on: February 28, 2013, 10:13:29 pm »

Lensmeister,  I've set group permissions, and public album permissions.  If all is working as you wanted, please mark topic as solved. 

Thanks.  ;)
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Lensmeister

  • Coppermine newbie
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Posts: 10
  • http://trippics.x10.mx/gallery/
    • http://trippics.x10.mx/gallery/
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #16 on: March 01, 2013, 08:07:52 pm »

Brilliant Help Lurkalot.

Thanks for helping and comments via PM on the site.

You're always welcome to visit whenever you want.
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Initial issues regarding users, uploading images & albums
« Reply #17 on: March 01, 2013, 09:04:25 pm »

No problem.  ;)

Thanks for taking the time to mark your topic solved.
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.132 seconds with 20 queries.