Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem with thumbs  (Read 2624 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Problem with thumbs
« on: September 26, 2011, 12:43:26 am »

I have weird situation in my gallery: some thumbs of files are shows with a little border around in right destination
here it is:

(http://www.gillian-zinser.net/photos/albums/PublicAppearances/2011/LAConfidentialAndTheArtOfElysiumCelebrateThe2011Emmys15September2011/thumb_010.jpg)
(http://www.gillian-zinser.net/photos/albums/Candids/2011/ActressGillianZinserAndHerDogGettingACoffeeInSantaMonicaCA21September2011/thumb_012.jpg)

i have no idea how to fix it, please help
Logged

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #1 on: September 26, 2011, 11:08:50 pm »

no one? wonder why is happens with photos?
Logged

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #2 on: September 26, 2011, 11:47:39 pm »

I tried add picture with size 80x70 pixels, just like my thumbs size and still have that one detale 0 something like a frame border in right place. please help me
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Problem with thumbs
« Reply #3 on: September 27, 2011, 12:07:27 am »

1) This is not a hotline for instant response - a few volunteers do what they can, when they can.

2) A real link to your gallery would have helped - a guess is that your Coppermine is here:
http://www.gillian-zinser.net/photos/index.php

3) That link does not show Powered by Coppermine anywhere on the page. Please read:
http://documentation.coppermine-gallery.net/en/theme_copyright.htm

4) You are running an out of date version of Coppermine.
Upgrade, there are security fixes that you don't have in your current version.

4) Your theme is probably not cpg 1.5.x compatible.

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #4 on: September 27, 2011, 12:17:45 am »

That link does not show Powered by Coppermine anywhere on the page - i see that link!

You are running an out of date version of Coppermine - ok, will do, but i just create a new coppermine gallery and have the same problems with thumbs! new version - same problems!

Your theme is probably not cpg 1.5.x compatible - as i said before in my new gallery i used a classic theme and my thumbs are still same with white border
Logged

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #5 on: September 27, 2011, 12:21:41 am »

I think it's a problem in config, i need something to remove anyone have a correct detalis for config?
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1510
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Problem with thumbs
« Reply #6 on: September 27, 2011, 12:37:51 am »

- i see that link!
The look of your theme has changed since I looked at it a few minutes ago,

- ok, will do, but i just create a new coppermine gallery and have the same problems with thumbs! new version - same problems!
Read the top of this page where it reads upgrade mandatory. Support is only attempted for current releases. Upgrade before you return.

- as i said before in my new gallery i used a classic theme and my thumbs are still same with white border
http://www.gillian-zinser.net/photos/index.php?theme=classic
Does not look to be installed.

Check your theme here:
http://validator.w3.org/

Search for Firebug and use it.

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #7 on: September 27, 2011, 12:51:50 am »

OK i will do upgrade tomorrow

New gallery with new upgrade: http://evaphotos.org/files/

some pictures i added just now! that one don't have a border:
http://evaphotos.org/files/albums/001/thumb_04.jpg
and this ones is have:
http://evaphotos.org/files/albums/001/thumb_01.jpg
http://evaphotos.org/files/albums/001/thumb_05.jpg
Logged

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #8 on: September 27, 2011, 06:34:02 pm »

so u have a new gallery and same problems, this is weird  :-[
Logged

Katya

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 76
Re: Problem with thumbs
« Reply #9 on: September 27, 2011, 08:10:25 pm »

Here is the thing: i have tried off in config this:

Sharpen thumbnails: include lowering the sharpness of the mask

and everything fixed, but i need this options, cause my thumbs looks lame without sharpen. but the white border is gone, any advice?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problem with thumbs
« Reply #10 on: September 28, 2011, 11:19:13 am »

I still do not know what you're talking about as I do not see any white border.
Maybe it's a good idea if you make a screenshot with some annotations.

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Problem with thumbs
« Reply #11 on: September 28, 2011, 11:51:12 am »

Additional to Stramm's advice you should attach all images instead of hot-linking them. It's not possible for supporters to understand what your actual issue is, when they cannot see the "border", as your hot-linked files now looks all as they should.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.022 seconds with 21 queries.