Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: Bridging on my gallery is totally dead :(  (Read 21183 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #20 on: September 23, 2011, 03:27:15 pm »

Ok no worries, I'll ask the MyBB guys about that one :)

So erm.. what do you reckon about the permissions problem? It still doesn't matter what I select, guests can still view everything (even if I select only intermediate images, etc).

I tried updating the whole gallery, and overwriting all it's files with a fresh Coppermine install (except for things like my theme files and the albums directory, etc).

I wonder what's upsetting it >.<

And thanks for all the help man, I owe you loads man :)
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #21 on: September 23, 2011, 03:31:41 pm »

Maybe you have to adjust the ID of your board's guest group in the Coppermine bridge file bridge/mybb.inc.php:
Code: [Select]
$this->guestgroup  = 1;
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #22 on: September 23, 2011, 03:33:13 pm »

and yay you were right about the cookies too!

Damn.. you're smart haha :)

Honestly man like.. if things work and stuff.. I will make a reasonable donation to Coppermine and to MyBB as soon as I get my advertising revenue from SH.net!

I was intending to pay a coder to fix things, but of course if things get working via forums and support threads, I won't need to so can donate the money to these projects instead! ^_^
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #23 on: September 23, 2011, 03:39:16 pm »

Maybe you have to adjust the ID of your board's guest group in the Coppermine bridge file bridge/mybb.inc.php:
Code: [Select]
$this->guestgroup  = 1;

oo err.. lol, bit out of my depth there lol

Why do you think it would be best as something other than 1? I wonder what I should try changing it to o.O


Like I say, this stuff broke since I applied the SEO tweaks, so I always IMAGINE something has changed in the database (mainly because I overwrote all the files I edited with fresh files), but I might be totally wrong there. It's kinda strange.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #24 on: September 23, 2011, 04:00:49 pm »

Check what's the guest group ID in your board. If it's not the ID "1", then you have to adjust that value to the correct ID.
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #25 on: September 25, 2011, 03:45:14 am »

That line does read correctly (it =1).

Any other thoughts as to what it might be? ._.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #26 on: September 28, 2011, 11:37:01 am »

Please enable debug mode for all users.
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #27 on: September 28, 2011, 10:17:30 pm »

Hm.. I feel a little uneasy giving everyone insight into the workings of the gallery and database and that!

Can I just PM you the details of an admin account or something? :)

(it's currently enabled for admins)
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #28 on: October 01, 2011, 09:45:39 pm »

Just bumping this as you might have missed my last post or something :)
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4858
    • Windsurf.me
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #29 on: October 01, 2011, 10:52:50 pm »

Enabling the debug really should not put you at risk.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #30 on: October 02, 2011, 09:44:14 pm »

Enabling the debug really should not put you at risk.

Ok man, if you say so I trust you :)

I'll do it now.
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #31 on: October 03, 2011, 11:07:58 pm »

ok erm.. well it's all done so.. maybe let me know what you think I should look at next? I wonder what is broken ._.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #32 on: October 05, 2011, 01:48:34 pm »

From the debug output:
Quote
==========================
USER DATA:
------------------
Array
(
    [user_id] => 0
    [user_name] => Guest
    [groups] => Array
        (
            [0] => 101
        )

    [group_quota] => 0
    [can_rate_pictures] => 1
    [can_send_ecards] => 0
    [can_post_comments] => 0
    [can_upload_pictures] => 1
    [can_create_albums] => 0
    [pub_upl_need_approval] => 1
    [priv_upl_need_approval] => 1
    [access_level] => 2
    [disk_max] => 0
    [disk_min] => 0
    [has_admin_access] => 0
    [group_name] => Guests
    [can_create_public_albums] => 0
    [can_see_all_albums] => 0
    [group_id] => 101
    [allowed_albums] => Array
        (
        )

)

So you have to adjust the settings for the group called "Guests".
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #33 on: October 06, 2011, 09:08:36 pm »

But guests can currently view everything, so doesn't that mean they have full access? (1 or 3) despite it being set to 2?

I will set it to the lowest level or maybe just deny all guest access, and we'll find that guests still have full access! lol :)
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #34 on: October 06, 2011, 09:12:03 pm »

There we go! I set it to no access for guests at all, and I still had full access when I went into incognito mode so I was a site guest!

I just changed it to "Thumbnails Only" for guests, so you will find the number has changed (I assume from 2 to 1?) but that the gallery is still totally visible to guests >.<
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #35 on: October 07, 2011, 10:45:23 am »

The settings from the group manager will be recognized. If they don't get applied can have different causes:
1. Modifications to the Coppermine core code
2. Plugins
3. Theme

I used another theme (curve) and it still doesn't work as expected. Please disable the plugin engine and test again. Please (again) verify that you replaced all Coppermine core files with fresh copies from the official package. Some users reported that their FTP client application has been setup wrongly, so files don't get replaced. So just to make sure download a fresh copy of FileZilla (e.g. the portable edition, so you start with clean settings) and replace all core files again.
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #36 on: October 07, 2011, 05:13:29 pm »

Right, all done!

Plugins all disabled (API turned off), all files replaced with a fresh lot and update.php run... and still.. no luck :(

I did notice though that I had an SEO-friendly URLs plugin running, but it didn't seem to be replacing any URLs anyway and turning it off seemed to make no difference. I don't know if that's a lead or anything.

I used Filezilla and actually replaced all files (except the album directory and anycontent.php) twice lol (two entire queues).

I wonder what it is >.<
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #37 on: October 10, 2011, 04:15:25 am »

quick bump in case this just dropped off the top page! :)
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #38 on: October 11, 2011, 02:13:39 pm »

Are you ready to send me FTP data to your gallery directory, so I can perform some tests? If so, I'll send you a PM with my contact details.
Logged

elwave

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 120
Re: Bridging on my gallery is totally dead :(
« Reply #39 on: October 12, 2011, 06:14:20 am »

Sure, anytime man, and thanks so much I completely appreciate all this, I know it's getting time consuming and I will definitely donate some money after because you guys totally deserve it!!!

Send me the details and I'll set up the FTP account and send you the details :)
Logged
Pages: 1 [2] 3   Go Up
 

Page created in 0.049 seconds with 20 queries.