Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Fatal error (and nothing else - no error message)  (Read 6718 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Fatal error (and nothing else - no error message)
« on: August 18, 2011, 02:50:32 pm »

Hi folks,

I have upgraded from an ancient version (well tried at least) to the latest version of CPG. I uploaded all files and folders (apart from the albums folder). I then ran the update.php script and everything went smoothly. No error message, no nothing. Then I tried the links at the bottom of this script (check your file versions and go to your gallery's start page).
Both return a Fatal Error message with no further indications.

Looking again at the manual I saw (I skipped it at first) that upgrades from old versions should first upgrade to 1.4. I just did this, uploading the files and running the update script again. Runs fine, no error message but then trying to go to the home page returns the same dreaded error message 'Fatal Error'.

I tried reading many other posts on the matter but cannot seem to see the like. It's probably somewhere on the forum though (I doubt being the first one facing this issue).

Could somebody point out the solution ?

Many thanks,
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #1 on: August 18, 2011, 03:19:58 pm »

In case you need the url: http://raphael.gely.free.fr/rgpics/
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #2 on: August 18, 2011, 03:32:21 pm »

Please
enable debug mode manually via PHPMyAdmin. Open the 'config' table and change 'debug_mode' to '1'.
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #3 on: August 18, 2011, 04:23:11 pm »

Done! set to debug.
What should I do now ?

Thanks
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #4 on: August 18, 2011, 05:00:33 pm »

Quote
While executing query "delete from `raphael.gely`.rgpics_sessions where time<1313675837 and remember=0;" on Resource id #5

mySQL error: Incorrect database name 'raphael.gely'

Adjust the database name in include/config.inc.php and/or verify the database does exist at all.
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #5 on: August 18, 2011, 05:23:14 pm »

The config.inc.php is identical to the one backed up from the previous install.

Another advice to where I should be looking ?

Thanks.
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #6 on: August 18, 2011, 05:29:53 pm »

Added the domain name and it seems a little better now.
Some characters look garbaged but I will do more testing.
Thanks for the help. I'll post a new message later on to let you know if everything is ok now.

thanks again
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #7 on: August 18, 2011, 05:37:19 pm »

Now I get : mySQL error: Unknown column 'owner_name' in 'field list' when trying to display a gallery.
Any idea ? It seems pretty obvious but I don't know much about managing that kind of stuff.

Thanks
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #8 on: August 18, 2011, 05:46:15 pm »

You're running cpg1.4.x files with a cpg1.5.x database. You need at least upload the cpg1.5.x files to your webspace. Please read the upgrade docs carefully!
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #9 on: August 18, 2011, 06:13:43 pm »

I have updated the newest files and I am still getting the same error message. Any idea where I could check ?
Thanks.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #10 on: August 18, 2011, 06:56:20 pm »

You're still running cpg1.4.x!
Quote
<!--Coppermine Photo Gallery 1.4.27 (stable)-->
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #11 on: August 19, 2011, 10:59:09 am »

All right something had gone wrong. Reuploaded all files and launched update script again. Seems to work better although i have to refresh several times the page before it finally does not return a 500 error.

Now it is probably due to the theme I was using but now I don't see how I can log as an admin to setup the site with a 1.51 theme that I have uploaded ?

Thanks
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #12 on: August 19, 2011, 11:07:50 am »

Either you access the login page and the configuration directly:

...or you temporarily use the curve theme by using the theme parameter:
(note: that doesn't change the default, but just the theme in your browser)
Logged

aglae

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 18
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #13 on: August 19, 2011, 11:48:17 am »

All right, thanks once again.
We're getting to it.
The theme although downloaded in the right download section for this version (dm_halloween) does not seem to work correctly. However something more painful... when trying to upload pics to the right album through the ftp feature (web interface), it seems to be uploading to the collection I choose (green circle icon) but when I go back to the Album it shows 0 pictures.

Thanks,
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: Fatal error (and nothing else - no error message)
« Reply #14 on: August 19, 2011, 12:23:49 pm »

As your initial issue is solved, please
tag your answer as "solved" by clicking on the "Topic Solved" button on the bar at the left hand side at the bottom of your thread.


Additionally:
We have a strict "One question/issue per thread rule", which helps both supporters/moderators to keep track of open/closed issues as well as users who search the board or browse it, looking for answers to their question.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.208 seconds with 20 queries.