Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: Normal_ and Thumb_ files don't show up  (Read 9000 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Normal_ and Thumb_ files don't show up
« on: August 15, 2011, 11:26:01 am »

Alright, I had some sort of weird troubles uploading pictures in the past, which made me re-install the gallery. I moved the "albums" section into the new gallery folder, deleted the already existing normal and thumb files that belonged to the old gallery and added the pictures to the new gallery. Well, the whole gallery is set up again, but another error occurred when I tried to upload new images today.

I used the search to see if anyone already had the same problem and it's pretty much to same as here: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,33167.msg154705.html#msg154705 but since I am using the 1.5x version I created a new topic.

Anyway, when I try to add new pictures to an album (doesn't matter whether it's per batch or the regular uploader) the image is being added, but there doesn't seem to be an orig_ normal_ or thumb_ file. When I take a look at the folder via FTP it seems like the files have been created, but they're just blank files. I remember that it worked a while ago when I tried it and I actually don't remember changing any settings that might have caused the problem.

If anyone wants to try it, that's the gallery: http://marina-diamandis.org/gallery/

and I've created a test-account:

Username: tester
Password: testuser

It'd be really great if anyone could help me, I really don't want to set up the gallery for the third time, it would just takes ages again :/
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #2 on: August 15, 2011, 07:45:14 pm »

Thanks for trying it out, but that's weird, for me it doesn't for some reason. It keeps looking like this:

http://marina-diamandis.org/gallery/displayimage.php?album=501&pid=10040#top_display_media

Do you have any ideas what's wrong there?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #3 on: August 15, 2011, 08:05:19 pm »

You tried to upload a png image file. Please try again with a jpg file and attach the file you just wanted to add to your gallery.
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #4 on: August 15, 2011, 08:20:14 pm »

Damn, that was it! It works with .jpg files ;D Thanks a lot!!!
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #5 on: August 16, 2011, 09:55:17 am »

But is it possible to upload .png files somehow?
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #6 on: August 16, 2011, 10:07:36 am »

config / file settings / Do you have png listed in  "Allowed image types"  If not, then add it. ;)

To be honest I thought it was a default setting, as all my galleries have it, and png images work fine. 
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #7 on: August 16, 2011, 10:12:31 am »

attach the file you just wanted to add to your gallery

Username: tester
Password: testuser
Doesn't work anymore.


Try to switch between ImageMagick & GD2 as resizing method.
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #8 on: August 16, 2011, 11:04:34 am »

config / file settings / Do you have png listed in  "Allowed image types"  If not, then add it. ;)

To be honest I thought it was a default setting, as all my galleries have it, and png images work fine.
Hm, I do have it listed.

The tester/testuser account should work again. Attached the file I tried to add.

Try to switch between ImageMagick & GD2 as resizing method.
How does this work?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #10 on: August 23, 2011, 11:56:51 am »

I either did something wrong, or this doesn't help. It was set to GD2 and after changing it to ImageMagick it didn't upload the png files at all, instead error messages appeared, saying "Error executing ImageMagick - Return value: 127".
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1504
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #11 on: August 24, 2011, 01:37:43 am »

Check to see if you have the correct path settings for your server and also confirm that ImageMagick is installed on your server. You might have to ask your host for help.

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #12 on: August 30, 2011, 03:24:39 pm »

Just to make this clear: it should work with both GD2 and ImageMagick. If you don't have ImageMagick on your server, switch back to GD2. If it doesn't work maybe your host has disabled it.
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #13 on: September 12, 2011, 05:53:27 pm »

check php info if png support is enabled (scroll down to the gd part)
Quote
PNG Support    enabled

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #14 on: October 31, 2011, 02:27:00 pm »

Do you mean phpinfo.php in the gallery folder? I can't even see the gd part, actually.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #15 on: November 03, 2011, 03:49:10 pm »

Do you mean phpinfo.php in the gallery folder?
Yes.


I can't even see the gd part, actually.
That doesn't make sense. If you still have GD2 set as resizing method in the Coppermine settings and uploading (at least) jpg files works as expected, you should at least see that part:
Quote
JPG Support    enabled
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #16 on: November 13, 2011, 09:13:12 am »

Weird, I fear I'm looking in a completely wrong place. That's my phpinfo.php file:

Quote
<?php
/*************************
  Coppermine Photo Gallery
  ************************
  Copyright (c) 2003-2011 Coppermine Dev Team
  v1.0 originally written by Gregory Demar

  This program is free software; you can redistribute it and/or modify
  it under the terms of the GNU General Public License version 3
  as published by the Free Software Foundation.
 
  ********************************************
  Coppermine version: 1.5.12
  $HeadURL: https://coppermine.svn.sourceforge.net/svnroot/coppermine/trunk/cpg1.5.x/phpinfo.php $
  $Revision: 8154 $
**********************************************/

error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);
define('IN_COPPERMINE', true);
define('PHPINFO_PHP', true);
require('include/init.inc.php');

$CONFIG['debug_mode']=0;

if (!GALLERY_ADMIN_MODE) {
    cpg_die(ERROR, $lang_errors['access_denied']);
}

pageheader($lang_cpg_debug_output['phpinfo']);

ob_start();
phpinfo();
preg_match('#<body>(.*)</body>#s', ob_get_clean(), $matches);
$string = $matches[1];

$string = str_replace(' class="p"','',$string);
$string = str_replace(' class="e"','',$string);
$string = str_replace(' class="v"','',$string);
$string = str_replace(' class="h"',' class="tableh2"',$string);
$string = str_replace(' class="center"','',$string);
$string = str_replace(' width="600"','',$string);
$string = str_replace(' cellpadding="3"','',$string);
$string = str_replace('<table border="0"','<table',$string);
$string = str_replace('<table>','<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" class="cpg_zebra" style="table-layout:fixed;width:100%">',$string);
$string = str_replace('<td>','<td style="text-align:left;vertical-align:top">',$string);

print '<div align="left" style="overflow:hidden;width:100%;text-align:left;">';
starttable('100%', cpg_fetch_icon('phpinfo', 2) . $lang_phpinfo_php['php_info'], 1);
print '<tr><td class="tableb">';
print $lang_phpinfo_php['explanation'];
print '<br />';
print $lang_phpinfo_php['no_link'];
print '</td></tr>';
endtable();
print '<br />';

print $string;
print '</div>' . $LINEBREAK;

pagefooter();

?>
Logged

lurkalot

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 931
  • +Tinyportal Support team.
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #17 on: November 13, 2011, 10:17:32 am »

Shelly, on your gallery main menu, you'll see a button called "Information" hover your mouse cursor over this, and in the dropdown menu you'll see phpinfo.  Click this, and that will give you your server info.  Scroll down to where it mentions GD, and see if it says enabled.
Logged
Running SMF 2.0.15  / Tinyportal 1.6.4, bridged with Coppermine 1.6.06, plus cpmfetch 2.0.0

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #18 on: November 14, 2011, 12:46:57 pm »

Thank you, now I got it  ;D However, it says it's enabled :/
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Normal_ and Thumb_ files don't show up
« Reply #19 on: November 14, 2011, 05:37:55 pm »

Please post the whole GD section.
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
 

Page created in 0.03 seconds with 20 queries.