Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Images can't be added  (Read 12929 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Images can't be added
« on: June 09, 2011, 09:24:57 am »

I have trouble adding photos to my gallery lately. It's http://marina-diamandis.org/gallery

I usually add them to the folders via batch after uploading the images through FTP. Now, when I have uploaded an image and try to add a photo it works as usual, but then the photo is still not in the folder in the gallery I've out it into, although a thumb_x.jpg, normal_xx.jpg and all those things have already been created.

I don't know if I explained it well enough, however, can anyone help me with this problem?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Images can't be added
« Reply #1 on: June 09, 2011, 02:09:36 pm »

Quote
<!--Coppermine Photo Gallery 1.4.27 (stable)-->
There's no support for cpg1.4.x since a half year. Upgrade to the latest cpg1.5.x if you need support.
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #2 on: June 10, 2011, 09:09:52 am »

Updated now :)
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Images can't be added
« Reply #3 on: June 10, 2011, 05:52:06 pm »

Does the issue still exists? If so, please explain again what happens exactly, as I don't understand what you mean with
I have uploaded an image and try to add a photo it works as usual, but then the photo is still not in the folder in the gallery I've out it into, although a thumb_x.jpg, normal_xx.jpg and all those things have already been created.
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #4 on: June 10, 2011, 10:17:33 pm »

Yes, the problem still occurs.

Well, when I open FTP, upload a file and then add the image via batch, this doesn't work properly. I click on the file in searchnew.php and try to choose the folder I want to picture to be added to. But for some reasons I am not able to add the pictures anymore, after a while loading only a symbol appears, that looks like a time-out-sign? The black/green circle, looks a bit like a clock thing. And the image is still not in the gallery folder, but when I check the place where I've uploaded it to, a normal_xx.jpg, orig_xx.jpg and thumb_xx.jpg have already been created. It's kinda hard to explain, but I hope it gets a little bit clearer now...
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Images can't be added
« Reply #5 on: June 10, 2011, 10:23:53 pm »

Please try to add the same picture with the simple upload form and/or the flash uploader. Additioinally, read and follow http://documentation.coppermine-gallery.net/en/upload_troubleshooting.htm
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #6 on: June 13, 2011, 08:45:31 am »

When trying to upload images with the simple uploader as suggested the following error occurs:
Quote
Template error
Failed to find block 'file_line' (#<!-- BEGIN file_line -->(.*?)<!-- END file_line -->#s) in :
                    <div class="{CSS_CLASS}">
                        <h2>{HEADER_TXT}</h2>
                        <span class="cpg_user_message">{MESSAGE}</span>


                        <br /><br />
                    </div>
I found this thread: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,67645.msg335719.html#msg335719 where a similar error occurred and "Brooklyn" gave some possible ways to solve the problem, but could you explain me how to check for table faults through phpMyadmin? ("I have seen database and table faults result in these types of errors. To investigate, access phpMyAdmin and select each table one after another for errors.") I know how to access phpMyadmin, but where do I look next?
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1504
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Images can't be added
« Reply #7 on: June 14, 2011, 12:21:04 am »

1) Try using the Curve theme:
http://marina-diamandis.org/gallery/index.php?theme=curve
If that then works, try fixing / updating your theme as instructed in the docs.

2) Fix / update your theme anyway...it does not look right.
Then return after following all of the instructions as Αndré indicated, including the test album and user requirements.

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #8 on: June 14, 2011, 09:28:37 am »

I don't think the error has something to do with the theme itself, since it already occurred before I updated the gallery to the newest 1.5 version. However, I've created a test-user account, it's "tester" and the password is the same. The test-album is placed under "Miscellaneous pictures".
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Images can't be added
« Reply #9 on: June 14, 2011, 11:39:35 am »

When I try to upload a (small) picture it lasts a quite long time before it continues and the error occurs. I tried your theme as well as the themes curve and water_drop, it happens with every theme. Looks like some weird timeout issue.


could you explain me how to check for table faults through phpMyadmin
I don't know how you can check it with phpMyAdmin, but you can try to repair your tables with the sql command REPAIR, e.g.
Code: [Select]
REPAIR TABLE cpg_pictures
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #10 on: June 17, 2011, 06:13:33 am »

Where exactly do I have to type this in?
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #11 on: June 18, 2011, 12:01:26 am »

Oh, I just found it out. I've entered REPAIR TABLE cpg_pictures but it said:

Error: Table 'marinadi_gallery.cpg_pictures' doesn't exist...
Status: Operation failed

Does this just mean there's nothing wrong or could this be the problem?
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15760
Re: Images can't be added
« Reply #12 on: June 18, 2011, 03:10:02 pm »

Of course you have to adjust the table prefix to your setting. It's probably cpg15x_pictures
Logged

Shelly

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 20
Re: Images can't be added
« Reply #13 on: June 19, 2011, 03:37:18 am »

Oh, haha, did that. It seems like this wasn't the problem that caused the error, though :(
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.613 seconds with 27 queries.