Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Quick Search function not working in cpg1.5  (Read 4177 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Walkinman

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 380
    • Skolai Images - Nature, Travel and Adventure stock photos
Quick Search function not working in cpg1.5
« on: March 23, 2011, 09:23:32 am »

Hey Folks,

As per this thread I'm trying to upgrade from cpg 1.4.5 to cpg1.5.12 and make some edits, etc. In the older version of my site, I have a Quick Search function installed, and it worked great. However, in the upgraded version, which is currently at , the quick search yields no results. Here's the code I'm using:
Code: [Select]
<td align="right" valign="middle" class="tableh1">
<form method="get" action="http://www.skolaiimages.com/stock/thumbnails.php" name="searchcpg" style="margin:0px;padding:0px">



            <input type="hidden" name="album" value="search" />



            <input type="hidden" name="type" value="full" />



            <input type="text" style="height:95%; border:2px #808080 outset; width: 140px" name="search" maxlength="255" value="" class="textinput" />



            <input style="height:95%; width:95px; border:2px #0c0c0c0 inset; font:12px Verdana,Arial; color:#000000; background:#FFFFFF" type="submit" value="Quick Search" />



          </form>


       


</td>


I've also installed the SEO plugin to tweak urls, but I don't think that should be an issue. I did have some database issues when I first upgraded to 1.5.12 (from 1.4.5) but they're resolved now. Everything else seems to function fine and the default cpg search function, which I've called Detailed Search, is working fine. I looked at search.php but I couldn't see what was so different there that would make my quick search not work.

I'd really appreciate it if someone knows how to resolve this asap. I don't want to turn the 1.5.12 version 'live' until I get this issues resolved.

Thank you so much.

Cheers

Carl
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15764
Re: Quick Search function not working in cpg1.5
« Reply #1 on: March 23, 2011, 10:03:48 am »

If I follow your link and enter 'test' to your quick search I'll be redirected to
Quote
http://www.skolaiimages.com/stock/thumbnails.php?album=search&type=full&search=test
which found 22 pictures. What exactly isn't working in your opinion?


OT: Please have a look how the BBCode tag 'url' works. None of your recently posted links works as-is, as they are totally messed up. You can post links as they are without the 'url' tag as well, the board software makes them clickable automatically.
Logged

Walkinman

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 380
    • Skolai Images - Nature, Travel and Adventure stock photos
Re: Quick Search function not working in cpg1.5
« Reply #2 on: March 23, 2011, 10:32:54 am »

Hey André

I apologize for leaving off the closing brace on the link above. The other links I have posted all work fine for me.

The folder 'stock' is running the cpg 1.4.5 version. It works fine. The folder 'stock_1.5' is running the new version. Once I iron out a couple more bugs, I'll switch it over to be the correct folder.

http://www.skolaiimages.com/stock_1.5/thumbnails-89-_Cross_country_Skiing_Photos_.html

http://www.skolaiimages.com/stock/thumbnails.php?album=89]Old Version.

I see what's happening. When the new version is searching, it's searching the old folder /stock/


I've switched the folders over now so you can better see what's going on. See http://www.skolaiimages.com/stock/thumbnails-90-_Snowshoeing_photos_.html and search for the term 'bears', using 'Quick Search'. I get zero results.

Using the Detailed Search feature, it yields nearly 600 results.

Thanks so much for your help.

Cheers

Carl
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15764
Re: Quick Search function not working in cpg1.5
« Reply #3 on: March 23, 2011, 11:12:05 am »

Depending in which fields you want to search, add those parameters
Code: [Select]
<input type="hidden" name="title" value="on" />
<input type="hidden" name="caption" value="on" />
<input type="hidden" name="keywords" value="on" />
<input type="hidden" name="filename" value="on" />
to your quick search form.

Additionally you should either remove
Code: [Select]
<input type="hidden" name="type" value="full" />completely or add a valid value:
  • AND
  • OR
Logged

Walkinman

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 380
    • Skolai Images - Nature, Travel and Adventure stock photos
Re: Quick Search function not working in cpg1.5
« Reply #4 on: March 23, 2011, 05:05:29 pm »

Hey André

You, sir, are a godsend. Thank you so much, yet again.

Cheers

Carl
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 20 queries.