Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: File Upload I/O Error when using SSL  (Read 8064 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tuxor

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
File Upload I/O Error when using SSL
« on: March 19, 2011, 11:06:32 pm »

Hi all,

I did a basic setup of apache and ssl on my fedora machine (with php 5.3.6 and php-gd). I didn't change anything in the config-files except of the upload-limits in httpd.conf and php.ini. Coppermine is installed into directory coppermine and works flawlessly when access via http://localhost/coppermine

As described in this topic: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=66510.0
... I'm getting "Server (I/O) Error" when trying to upload files in Coppermine while using an SSL-connection (port 443/https).

So basically, I'm using https://localhost/coppermine/upload.php to upload files, but it just throws the I/O error.

Unfortunately, there are no logs created in the coppermine-logs or in any log file in /var/log/httpd!

To test the php-upload capability via ssl, I wrote my own upload-page in https://localhost/test/upload/index.php which works just perfectly (a simple form with <input type="file" ... and php-code that moves the uploaded file to test/upload/test.jpg).

Any ideas or experiences with ssl?

Thanks in advance! :)
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: File Upload I/O Error when using SSL
« Reply #1 on: March 20, 2011, 12:01:00 am »

Is this a problem with the flash based uploader?
Logged

tuxor

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: File Upload I/O Error when using SSL
« Reply #2 on: March 20, 2011, 10:04:00 am »

Yep, I didn't even realize in the first place there were two different upload-methods. Now I switched to "only one file at once" and now it also works via https.

So there's no known work-around for this using flash? Obviously it's not really uncomfortable to upload only one file at once ...
Logged

tuxor

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: File Upload I/O Error when using SSL
« Reply #3 on: March 20, 2011, 10:10:02 am »

Sorry, for my typos (I do miss the edit-function *g* but yes, I read the board rules...). I wanted to add, that I'm using cpg1.5.12, since I haven't mentioned that yet.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: File Upload I/O Error when using SSL
« Reply #4 on: March 20, 2011, 10:47:37 am »

I haven't tested that, but maybe the plugin JUpload works as batch alternative with ssl?
Logged

tuxor

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: File Upload I/O Error when using SSL
« Reply #5 on: March 20, 2011, 11:10:33 pm »

Perfect. Amazing. Worked for my SSL-configuration. Now let's hope, it works on the apache-ssl-configuration of the server it's supposed to run on eventually.

Thank you so much!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.013 seconds with 21 queries.