Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: index.php/ admin.php not working  (Read 7149 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

urtrivedi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
index.php/ admin.php not working
« on: November 14, 2012, 11:20:36 am »

I have succeusful intallation cpg1.5.x, but can not run index.php

I get this error

require_once(include/inspekt.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in
H:\web\gallery\include\init.inc.php on line 37

Mod kindly help
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1322
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: index.php/ admin.php not working
« Reply #1 on: November 14, 2012, 09:33:18 pm »

Make sure you have uploaded all the files, that error says that the file doesn't exist.
Check your inculde directory for inspekt.php.
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

urtrivedi

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: index.php/ admin.php not working
« Reply #2 on: November 16, 2012, 07:12:33 am »

Thanks jeff for reply.

I installed it successfully and no error I got in any of the 10 steps.

The problem I found is due to probably invalid include reference.

For e.g in index.php, "include/init.inc.php" is referred. Now init.inc.php, itself refer to all other support includes through "include/???.php", and in reality all support includes are in same folder at same level as init.inc.php.

I dont know why no body faced this error. I dont want to modify init.inc.php, as i want to use default files only.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1322
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: index.php/ admin.php not working
« Reply #3 on: November 16, 2012, 11:55:11 pm »

It isn't invalid for me and you can change it to test if you'd like. Did you check the directory for the file?

If you continue to have problems, please post a link.
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,55415.msg270616.html#msg270616
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15764
Re: index.php/ admin.php not working
« Reply #4 on: November 20, 2012, 10:28:38 am »

The problem I found is due to probably invalid include reference.

For e.g in index.php, "include/init.inc.php" is referred. Now init.inc.php, itself refer to all other support includes through "include/???.php", and in reality all support includes are in same folder at same level as init.inc.php.

You never access files in include/ directly, but always files in the gallery root. That's why both
Code: [Select]
require_once('include/inspekt.php');and
Code: [Select]
require_once('inspekt.php');should work. But feel free to test, as Jeff already suggested.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.034 seconds with 20 queries.