Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Bridge from CPG 1.5.6 to PhpBB3 not working  (Read 6287 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jonket

  • Translator
  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 64
Bridge from CPG 1.5.6 to PhpBB3 not working
« on: July 27, 2010, 01:04:46 pm »

I have been trying to get this bridge to work.  Any help would be appreciated.

I am sent to the phpbb3 login, after login use link to go back (not sent back) but not logged on in CPG.

I have tried this in IE8 and Firefox.

Strange that in bridge manager it says in help  "Make sure to add a trailing slash - the URL must be http://www.yourdomain.tld/forum/ and not just http://www.yourdomain.tld/forum"

And if I have the ending slash I get this:

 "You need to correct these errors before you can continue. Go to the previous screen.

    * There mustn't be a trailing slash in the field URL of the bridge app."

So, I try to skip it, it continues but bridge not working.

Coppermine install: http://s335760891.onlinehome.us/cpg
Bridging app install: http://s335760891.onlinehome.us
Coppermine version: cpg1.5.6
Bridging app version: Phpbb3 in CPG 1.5.6
Test user account: testing / testing

BridgeManager settings:
Bridge app URL:  http://s335760891.onlinehome.us       note:  http://s335760891.onlinehome.us/ does not work in bridgemanager
Relative path to your bridge app's config file:  ../
Cookie name or prefix:  phpbb3_p32g5
Use post-based groups?:  1    also tried 0

I hope this is something silly that I am overseeing.

Perhaps there are new relevant files in SVN that somone can point me to.

Best regards,  Jon
Logged

jonket

  • Translator
  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 64
Re: Bridge from CPG 1.5.6 to PhpBB3 not working
« Reply #1 on: July 28, 2010, 05:28:54 pm »

Well, this was my silly mistake.  ::)  Lack off knowledge and understanding.

I was using a temporary domain name (  http://s335760891.onlinehome.us) for my phpbb3 installation while waiting for a transfer of my actual one http://www.siglingar.net I used in phpbb3 install

This definately has caused conflicts in cookie handling in my opinion.

Now I use my correct domain name and everything is working fine after syncronizing groups and administering permissions for groups in CPG.

But this controversy is there anyway.  I just skipped the trailing / and it works that way.

Quote
Strange that in bridge manager it says in help (?)  "Make sure to add a trailing slash - the URL must be http://www.yourdomain.tld/forum/ and not just http://www.yourdomain.tld/forum"

And if I have the ending slash I get this:

 "You need to correct these errors before you can continue. Go to the previous screen.

    * There mustn't be a trailing slash in the field URL of the bridge app."

Best regards,  Jon

P.S.  I would like to find a solution to the redirect issue if you sign in fro CPG

Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4886
    • Windsurf.me
Re: Bridge from CPG 1.5.6 to PhpBB3 not working
« Reply #2 on: July 28, 2010, 07:44:40 pm »

Thanks for taking the time to resolve your thread, it really does help others.

As for re-directing. I believe there is something regarding that on both the PHPbb website and also over on jfusion.org in the phpbb forums. Unfortunately, I don't have time to go searching for them.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 19 queries.