Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: CAPTCHA - I got red x.  (Read 7218 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bogski

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
CAPTCHA - I got red x.
« on: July 21, 2010, 09:25:24 am »

Hello. Bot are attacking again. I just upgraded from 1.4.x to 1.5.6 and when I activate my captcha I got an red x.

I did some of the other post but I have no luck.

Step that I had done so far.
1. removed the old captcha from 1.4.x
2. check the captcha folder on the plugins folder but found nothing.(as mention to the other post.)
3. I uploaded the 1.5.6 file  again just to be sure all file are uploaded. ( as mention to the other post.)
4. I did update.php.
5. now I am writing a post here. hehehe.

Here is my link. http://www.metroangeles.com

I also have a playground website http://www.kathang-isip.com . what I did I installed fresh new 1.5.6 version but still the captcha has a problem. My web host has GD 2.0 installed. But I still have the same problem.

Please advice. Thank you.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #1 on: July 21, 2010, 11:14:32 am »

Do you have enabled the captcha in Coppermine's config?
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4856
    • Windsurf.me
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #2 on: July 21, 2010, 10:29:06 pm »

I had the same after an upgrade on one site. It turned out to be some files left over from the old 1.4.x install and removing them fixed it.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

bogski

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #3 on: July 22, 2010, 03:40:31 am »

Do you have enabled the captcha in Coppermine's config?
Yes. under comment settings.. Guest only is selected.

I had the same after an upgrade on one site. It turned out to be some files left over from the old 1.4.x install and removing them fixed it.

What are the file need to be remove? How come on my playground site (click here to view) is a fresh install but still has the same problem.

Please advice. Thank you.
Logged

bogski

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #4 on: July 25, 2010, 12:45:07 pm »

I'm still in the process of identifying the cause why my site captcha is not working.

On my playground site which is Kathang-isip I reinstalled a fresh copy of coppermine and I get this error. (See attach file). Then when I click next. I get this error.
Fatal error: Call to undefined function imagettftext() in /home/kathang/public_html/install.php on line 2218

It might be a server issue but I cannot prove it yet to my webhost provider. To escape and finish the installation I use classic install screen. However after the installation, I got an Red x on my captcha.

Anyone has an idea regarding this issue?
Thanks in advance.

Roggie
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1511
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #5 on: July 25, 2010, 04:23:52 pm »

My web host has GD 2.0 installed.

I suggest that you 1) run phpinfo.php to see if it is installed and 2) try to test that it is installed by enabling it in config and performing some image manipulations in cpg on your server (make thumbnails, crop, rotate, etc) to see if GD2 is indeed working.

The captcha does not show on it's own as it should.
http://www.metroangeles.com/gallery/captcha.php

Returns blank instead of an image.

nickelas

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 114
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #6 on: July 25, 2010, 04:29:48 pm »

I had the red x instead of captcha when using a custom theme. After converting the theme.php to "utf8 without BOM" the captcha started working.
Logged
Human

bogski

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 23
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #7 on: July 26, 2010, 05:19:03 am »

After tons of research... I finally asked my host provider why am I getting fatal error during installation. Here is what they said.

We will enable TTF module in PHP soon. Please hold on.

After that, the installation was successful and my other site that I upgraded (MetroAngeles.com) is now working OK. 

I don't know what TTF means.. It might be true type fonts? Anyway, This really solved my problem. It's not on the coppermine fault in the first place.

Hope this will help others having problem with their captcha after upgrade. I would also like to add that it was an upgrade and a transfer of webhost provider at the same time.

Too all those who help. Thank you so much!!!



Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15765
Re: CAPTCHA - I got red x.
« Reply #8 on: July 26, 2010, 07:24:03 pm »

I don't know what TTF means.. It might be true type fonts?
Yes :) Thanks for resolving your thread.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 20 queries.