Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Cannot change theme on 1.5.6  (Read 5541 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TCWORLD

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Cannot change theme on 1.5.6
« on: July 16, 2010, 07:07:10 pm »

Good afternoon.

I am having problems changing the theme on may gallery (http://www.railways-in-miniature.co.uk/gallery/index.php). I have gone into the admin tools and under themes in config have changed the theme. However, no matter which theme I select, It doesn't seem to change. I have an old theme (GrimmDF) which I modified and like the look of. However I cannot get that to work either.

Does anyone have any suggestions as to why the theme refuses to change (even to the ones which come with 1.5.6)? and secondly, how easy or difficult is it to port a theme from 1.4.22 to 1.5.6?

Thankyou in advance.
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #1 on: July 16, 2010, 07:11:20 pm »

Its set at eyeball and I can change it to curve.
http://www.railways-in-miniature.co.uk/gallery/index.php?theme=curve

Try  a refresh => Ctrl+F5 on PC
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4701
    • Windsurf.me
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #2 on: July 16, 2010, 07:12:37 pm »

We have a one question per thread policy and we also prefer you to only post one thread at a time. Joachim has already answered how to upgrade your 1.4.x theme in your other thread (and he had to split it as you hijacked an unrelated thread)

Your themes are changing ok for me

http://www.railways-in-miniature.co.uk/gallery/index.php?theme=curve

Are you pressing "apply changes" after selecting the theme in the dropdown? What happens?

*edit - Jeff B beat me to it.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

TCWORLD

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #3 on: July 16, 2010, 07:32:16 pm »

When i click apply, I get a message saying "Theme Changed Sucessfully" but I don't see any changes, even after refreshing the page several time, logging out, closing and opening IE.

Its interesting that you mention that it is set to Eyeball, as according to the settings it isn't?

If it would be helpful, I can post a screen shot of the settings, and how the page displays for me.
Logged

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4701
    • Windsurf.me
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #4 on: July 16, 2010, 07:33:54 pm »

It is almost certainly the cache on your web browser that is causing you problems. Try a different browser such as firefox or do as Jeff suggested.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

TCWORLD

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #5 on: July 16, 2010, 07:42:49 pm »

I see what you mean about the cache. I have just looked at it on another computer and it has changed.

Thankyou for all of your help.
Logged

Αndré

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: de
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 15761
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #6 on: July 17, 2010, 11:35:37 pm »

It's not the cache. The user theme settings is stored in a cookie. So you have to delete the cookie or just add the parameter as Jeff suggested.
Logged

TCWORLD

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Cannot change theme on 1.5.6
« Reply #7 on: July 19, 2010, 08:11:54 pm »

Cookie/Cache, different word, meant the same thing. I have stopped Coppermine storing a cookie in the admin settings, so it is working as I would expect.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.016 seconds with 21 queries.