Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: briging coppermine with mybb 1.4 login problems  (Read 9647 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mbalire

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« on: June 22, 2010, 11:16:44 am »

i have briged coppermine with mybb 1.4 but i have failed to login to coppermine as admin
so any one can help me am suck
this is my url:http://www.weddingz.tv/
Logged

mbalire

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
login problems after bridging coppermine 1.5 with mybb 1.4
« Reply #1 on: June 22, 2010, 11:50:24 am »

i have failed to login to coppermine as admin after bridging but it can login as admin in mybb

Coppermine install:http://weddingz.tv/gallery/
Bridging app install:http://weddingz.tv/forum/
Coppermine version: cpg1.5.0
Bridging app version: mybb1.4
Test user account: mbalireandrew / andrewmbalire

BridgeManager settings:
Bridge app URL:http://weddingz.tv/forum/
Relative path to your bridge app's config file:  ../inc/
Cookie name or prefix:  forum
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #2 on: June 22, 2010, 11:56:12 am »

Actual link to your gallery is http://weddingz.tv/gallery/
Read When requesting bridge support - must read! and do as suggested there.
[Edit] After reading your second posting I can see that you have done there as you should. However, you're not supposed to double-post. I have merged your threads. [/Edit]
Logged

mbalire

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #3 on: June 22, 2010, 12:01:55 pm »

thanks 4 dat please help me
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: login problems after bridging coppermine 1.5 with mybb 1.4
« Reply #4 on: June 22, 2010, 12:04:30 pm »

Coppermine install:http://weddingz.tv/gallery/
Actual, clickable link is http://weddingz.tv/gallery/
Bridging app install:http://weddingz.tv/forum/
Actual, clickable link is http://weddingz.tv/forum/
Coppermine version: cpg1.5.0
That's not true. You're using cpg1.5.6, not cpg1.5.0


You have set the cookie path in your forum to be /forum/. Subsequently, Coppermine won't be able to read that cookie. Review your forum's cookie settings - set the cookie path to /

Please write in plain English if you can.
Logged

mbalire

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #5 on: June 22, 2010, 12:16:16 pm »

how can change the cookie path and which cookie path should i change is it for coppermine or mybb
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #6 on: June 22, 2010, 12:30:45 pm »

I already told you that you need to change your forum's cookie path. I have no idea how that is done in detail, as I don't know your forum software - it's a third-party product to me. Refer to your forum's documentation or ask on the support board for your forum app if you have no idea how to accomplish this. Coppermine needs to be able to read the cookie that is being set by your forum. If that cookie is only readable for applications that reside in the folder /forum/ (seen from the web root), then coppermine won't be able to read that cookie, as it doesn't reside within that folder. You need to change this, i.e. your forum's cookie path needs to be set to "/" (witout the quotes), i.e. just to the web root. If this will be the case, both coppermine as well as your forum will be able to read the cookie, which is what we're trying to achieve here.
Logged

fabo92

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #7 on: June 22, 2010, 02:34:37 pm »

Sorry if I intrude in the discussion, but I set the cookie path to /forum/ and it work without problem...

The problem I think it's the relative path to the config file, which should be "../forum/inc/".
Logged

mbalire

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 29
failed to logout from the admin section
« Reply #8 on: June 22, 2010, 03:33:06 pm »

i have bridged both coppermine 1.5.6 with  mybb 1.4 but when you logout of the it still remain login


coppermine url; http://www.weddingz.tv/gallery


mybb url:http://www.weddingz.tv/forum

username admin password admin

version:coppermine is 1.5.6  mybb is 1.4
cookie path  /


Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #9 on: June 22, 2010, 03:50:23 pm »

I set the cookie path to /forum/ and it work without problem...
I don't think that this will work...

The problem I think it's the relative path to the config file, which should be "../forum/inc/".
You're of course right, the relative path is wrong as well in mbalire's bridge manager setup.

i have bridged both coppermine 1.5.6 with  mybb 1.4 but when you logout of the it still remain login


coppermine url; http://www.weddingz.tv/gallery


mybb url:http://www.weddingz.tv/forum

username admin password ******

version:coppermine is 1.5.6  mybb is 1.4
cookie path  /



This is the last time that I'm merging your extra postings with the existing one. Posting an admin account is extra silly and uncalled for and will lead to you getting hacked in not time. My patience is at end with you, that's why I'm no longer cleaning up behind you. You are constantly ignoring my advice, board rules and common sense. Your next misbehaviour will result in a ban.
Logged

fabo92

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #10 on: June 22, 2010, 04:08:57 pm »

Ops, I'm sorry: in my case it works because the gallery is in the forum folder, I think.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: briging coppermine with mybb 1.4 login problems
« Reply #11 on: June 22, 2010, 06:19:27 pm »

...which is a silly setup and not recommended. It doesn't help the thread starter if you have a different setup than he has got. I understand that you're trying to help, but this discussion doesn't get us very far. Just as a clarification to others: do not move your gallery into the forum folder - that's a bad idea and a needless way to make things more complicated than they actually are.  I think the explanation I have posted above about the need to edit the forum application's settings (usually using a user interface built into that app) to get the cookie path right should be enough. Let's end the talk about your forum and return back to mbalire's issues.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.101 seconds with 19 queries.