Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Trouble with phpBB3 bridge and subdomain  (Read 4903 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Daedalus

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Trouble with phpBB3 bridge and subdomain
« on: May 31, 2010, 06:18:21 pm »

I have the following issue when trying to bridge coppermine and phpBB3:

Beim Ausführen einer Datenbank-Abfrage ist ein Fehler aufgetreten.

Coppermine install: http://fotos.buju.de
Forum install: http(s)://www.buju.de/forum
Coppermine version: cpg1.4.27
Forum version: phpBB3 3.0.7-PL1
Test user account: test / test123

BridgeManager settings:
Forum URL:  https://www.buju.de/forum
Relative path to your BBS's config file:  forenbridge/ [this is just a folder where I too placed the config.php, since setting a relative path to the phpBB directory didn't work for me, see below]
Use post-based groups?:  0
Cookie name/preifx: phpbb3_buju

____________

As you can see, we've installed Coppermine on subdomain-level. This is due to having many people administrate different sections of the server. Since we're handling quite an amount of critical  bank-data, this can't be changed.

It wasn't possible for me to set a relative path directly to the phpBB3 directory. This is probably due to an rights-management issue, which could be corrected on the specific phpBB3 folder, if I knew which rights I'd have to set. Would it be enough to chown the phpBB3 folder to the owner of the coppermine directories (probably not, since "in-between" folders would have to be chowned as well?)?

Right know I've placed a phpBB3 config.php into the folder /forenbridge on subdomain level which of course can be found by coppermine. However I do run into a database error, the debug mode doesn't help me (see http://fotos.buju.de).
I had this issue too whenever I tried setting up the bridge a couple of months ago. However I then had coppermine installed on the same level as the forums (forums being on http://www.buju.de/forum and coppermine being on http://www.buju.de/fotos). I therefore assume that this is not an issue with config.php -of course I might be wrong.

Any help is highly appreciated!

thanks a lot

Immo
Logged

Daedalus

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Trouble with phpBB3 bridge and subdomain
« Reply #1 on: May 31, 2010, 08:49:01 pm »

Sorry I didn't translate the German error message (and sorry for not finding any "edit" button....), it should be something like:

"There was an error while processing a database query."

Thanks!
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Trouble with phpBB3 bridge and subdomain
« Reply #2 on: June 01, 2010, 07:25:32 am »

The query that fails is
Code: [Select]
While executing query "SELECT COUNT(*) FROM `usr_web2_2`.phpbb3_users" on 0Did you check (using a third-party-tool like phpMyAdmin) that the table the query complains about actually exists and that it is populated?
Logged

Daedalus

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Trouble with phpBB3 bridge and subdomain
« Reply #3 on: June 01, 2010, 11:09:31 am »

Thanks for your reply!

Yes, the table does exist and it is populated as well :-\
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 21 queries.