Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: SYS_MENU Font Size  (Read 5071 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
SYS_MENU Font Size
« on: November 28, 2009, 07:19:46 pm »

Can someone tell me the proper way to to set the font size for your SYS_MENU links?
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #1 on: November 28, 2009, 07:21:19 pm »

edit themes/yourtheme/style.css, find
Code: [Select]
.topmenuand edit the font-size definition for this class. No PHP stuff at all, just plain CSS.

Please remember to post your link everytime  ;)
The site is http://www.bundalover.com/pics/index.php [ADULT SITE: NOT WORK SAFE] 
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #2 on: November 28, 2009, 07:42:47 pm »

Okay I went to style.css found the topmenu and changed the font size to 50px and nothing. No change.  Not sure why it is not working.  The site is http://www.bundalover.com/pics/index.php [ADULT SITE: NOT WORK SAFE] 

.topmenu {
        line-height : 130%;
        font-size: 50px;
}
Logged

Jeff Bailey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1323
  • Fishing relaxes me.
    • Bailey Family Co.
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #3 on: November 28, 2009, 07:55:02 pm »

Have you edited your themes files in anyway?
Logged
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. - Henry Ford

Phill Luckhurst

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4704
    • Windsurf.me
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #4 on: November 28, 2009, 08:35:28 pm »

Use Firefox as your browser. Using the excellent firebug plugin ( https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1843 ) you can very quickly work out exactly what controls any element of a webpage and even test your changes live. Simply use the inspect button firebug gives and it will show you the code that produced that element and even tell you what line in the css file you need to edit.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #5 on: November 28, 2009, 10:55:04 pm »

Jeff
I uploaded a fresh theme but no change. 

Phil,
As for firefox I used the firebug but it does not show me where the code is located.

Thanks for responding guys...hopefully we can get this figured out!
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #6 on: November 29, 2009, 06:25:40 pm »

The Firebug plugin is a bit too complicated for newbies. Instead, I suggest using the excellent web developer toolbar for Firefox as suggested here: http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,24056.msg123520.html#msg123520
Usually, that menu is being controlled by the mentioned class, but you appear to have edited your theme to avoid exactly that. Zip your custom theme folder and attach the zip to your next posting. Moving this thread to the board where you should have posted in the first place.
Logged

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #7 on: November 29, 2009, 06:54:47 pm »

Okay I've attached my theme in zipped format. I appreciate the help!
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #8 on: November 29, 2009, 07:08:25 pm »

Looks to me like you have edited at least one core file. Please undo that.
Logged

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #9 on: November 29, 2009, 07:10:09 pm »

Not sure what that is or how I did that.  Please advise.
Logged

Davis

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 45
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #10 on: December 01, 2009, 02:01:19 am »

Okay so what does it mean that I've edited one core file that I should undo?  Not really sure what you mean by this.  Please advise.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: SYS_MENU Font Size
« Reply #11 on: December 01, 2009, 07:32:37 am »

There might be several of them, that could have that impact - maybe you have edited include/themes.inc.php. Impossible to tell for sure - I can just look at the output and make a guess. You should really take a note when you edit core code. To undo any possible edits, perform an update as suggested in the docs. In fact you are running an outdated version (cpg1.4.24, as the most recent stable release currently is cpg1.4.25), so you should upgrade anyway. On the way, this should undo all your edits. Before you perform the upgrade though, you need to do as suggested in the docs as well and rename your custom theme first: you haven't, so your theme still runs under the name "classic", which is just plain silly and dangerous in terms of upgrading.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.029 seconds with 20 queries.