Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: install.php 'hangs'  (Read 5594 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

methos_vk

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
install.php 'hangs'
« on: October 16, 2003, 05:57:41 pm »

Running (trying to anyway) cpg1.2.0rc2 on RedHat 8 with Apache (httpd-2.0.40-11.7) and PHP (php-4.2.2-8.0.8) and GD (gd-1.8.4-9) and MySQL (mysql-3.23.58-1.80).  (and I have root access if necessary)

PHP is NOT running in safe mode, but I'm kinda guessing that either post isn't working or php can't edit/create the config files.  (no error message or warnings or such, though maybe some log somewhere could tell me....)

Anyway, all seems fine when i load up install.php from mozilla, but once I enter the requested info and submit it just pops up a screen with the coppermine banner at the top and nothing else (images/logo.gif)

Looking at the HTML for the page it stops after the table containing the logo, but does not properly terminate the HTML file...so is PHP hanging on something?  any suggestions?  I tried mucking around a lot with permissions and putting coppermine in different directories...but to no avail.

Also note that after I couldn't get Coppermine to work I tried Gallery which didn't work either. *sigh*
Logged

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
install.php 'hangs'
« Reply #1 on: October 16, 2003, 07:26:49 pm »

Any URL we can look at?
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

methos_vk

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
site
« Reply #2 on: October 16, 2003, 08:14:27 pm »

i suppose....

http://www.binarywinter.net/~sel9/coppermine/

that shows an error message because config.inc.php does not exist.  I'm guessing that this is because the install.php fails to create it.  However, when I tried to make it by hand it still didn't work.

Also I'm seeing this in the Apache Error Log:

PHP Warning:  Unable to load dynamic library '/usr/lib/php4/mysql.so' - /usr/lib/php4/mysql.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

looks promising
Logged

jasendorf

  • VIP
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 350
    • http://www.338tharmyband.com
install.php 'hangs'
« Reply #3 on: October 16, 2003, 08:30:27 pm »

Looks like an incomplete install to me.  Try again only follow the instructions EXPLICITLY.  If you error out, we need the exact error it gives you FIRST.  That will help us help you.
Logged
Read the Online DOCs,FAQ, and SEARCH the board BEFORE posting questions for help.

methos_vk

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
install.php 'hangs'
« Reply #4 on: October 16, 2003, 08:34:23 pm »

after a
yum install php-mysql

the install script seems to work.  i'll post further if it dies elsewhere :)
Logged

methos_vk

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
can't post pictures
« Reply #5 on: October 16, 2003, 10:12:43 pm »

[Thu Oct 16 15:32:35 2003] [error] [client 192.168.0.2] Requested content-length of 1834962 is larger than the configured limit of 524288, referer: http://192.168.0.4/~sel9/coppermine/upload.php


That seems to be the error message telling ~why Posting isn't working.  I can batch add from the disk, but over the net posting isn't going so well.  I thought I had allowed huge files to be posted but perhaps not....

YUP, had to change php.ini and up the allowed value there as well.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 20 queries.