Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 [2] 3 4   Go Down

Author Topic: Coppermine Sidebar for Browsers!!!  (Read 98559 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #20 on: June 18, 2004, 12:31:54 pm »

1. How to purpose this to visitors ??? http://www.sortons.net/photos/sidebarInstall.php or is there another way ? (for example a link in front page or anywhere else)
You can link the above from any where you want - put it in the top menu if you want.... Since this is an add-on No core files have been modified.... It is left upto the web master on how to promote it.
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #21 on: June 18, 2004, 12:51:36 pm »

What do you mean? It's up to you how to promote this on your site - you could use anycontent.php or another custom page.

GauGau
Logged

Rodinou

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 346
  • Tournicoti, Tournicota
    • http://www.sortons.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #22 on: June 18, 2004, 01:04:03 pm »

Mmmmmmm I see your answers ... but I know my english is very bad ...

Ok I start again ...

in fact, users have the possibility to
1. incorporate directly the Side Bar with JS
2. to add (how) sidebar.php like FAVORITES (so ... I think)

I would in fact how it works in the 2nd solution (sidebar.php) ... I know HOW to add an url to favorites, I know HOW to use Historique, but I have never done a SIDEBAR FOR IE (that's why I think Mozilla = future :))

Thanx (because the sidebarInstaller is in english et there was some sentences I don't understand .. the signification :))

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #23 on: June 18, 2004, 01:24:32 pm »

Take a look at Tarique's demo page http://tariquesani.net/sidebarInstall.php - to add the sidebar in IE on Windows, you just drag the higlighted link to your links bar (which itself is in the favorites subfolder links). To illustrate this to your users, just add some graphics/screenshots (similar to the one I attached to my posting):

GauGau

[attachment deleted by admin]
Logged

Rodinou

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 346
  • Tournicoti, Tournicota
    • http://www.sortons.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #24 on: June 18, 2004, 03:00:11 pm »

Thanx for your VERY FUNNY (but demonstrative and easy to understand) Screenshot :)

JTD

  • Guest
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #25 on: June 30, 2004, 02:19:26 am »

But wouldnt it be nice if you could just hit a link in the menu. And the sidebar would open up without all the added extra stuff.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #26 on: June 30, 2004, 10:30:02 am »

you could do some browser sniffing and only show the link for the browser the user seems to use, but alas some modern browser are capable of "disguising" themselves as other browsers, so it's not that easily done.

GauGau
Logged

soosh

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
    • http://xxxwasabi.org
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #27 on: July 17, 2004, 02:33:16 am »

I have a feeling this needs to go somewhere else, but I can't figure out where the answer is, and it was the sidebar that alerted me to this.

I love the sidebar, and would love to have it index out my gallery for me, but what I get is the link to Home, but under that, the tree goes to User galleries - but I'm the only one that uses the gallery.  My user is the only one in the user list, and all of my albums are under the *My Gallery* section of the Album manager.  Any clue as to why the sidebar tree doesn't list out my albums?

here's my gallery:

http://www.xxxwasabi.org/gallery/

and here's the sidebar install:

http://www.xxxwasabi.org/gallery/sidebarInstall.php

Thanks!  (and feel free to direct me to the proper place if this isn't it)
Logged

soosh

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
    • http://xxxwasabi.org
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #28 on: July 19, 2004, 10:36:10 pm »

Ah, never mind.  it looks as though my problem is related to the fact that I hadn't RTFM and had ftp'd all my directories into albums/userpics.

oh well.  I'd been wanting a reason to redo the whole damned thing - this is as good as any.
Logged

milda

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 10
    • Mildas web
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #29 on: August 03, 2004, 01:30:27 pm »

Nice thing exactly this I need. But it seems it doesnt work   :\'(
when I install it and then I want to show it it shows some errors:

Warning: main(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/php/PEAR.php) is not within the allowed path(s): (/www/j/je-nejlepsi) in /www/j/je-nejlepsi/public_html/mismas/album/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Warning: main(PEAR.php): failed to open stream: Operation not permitted in /www/j/je-nejlepsi/public_html/mismas/album/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Fatal error: main(): Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /www/j/je-nejlepsi/public_html/mismas/album/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Iami not PHP-guru so I dont exactly know what it means but my web is hosted on system with safe mode restriction. Is there any problem with it?

you can test in on
http://www.je-nejlepsi.cz/mismas/album/sidebarInstall.php
Logged

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #30 on: August 03, 2004, 01:34:51 pm »

This mod needs some libs from PEAR which most hosts give as default - you will either have to
1) Install pear in your directory on the server
OR
2) Ask your webhost to allow the said directory in open_basedir
OR
3) Go back to the first post and read it again carefully ;)
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #31 on: December 01, 2004, 03:14:29 pm »

Installed and works like a charm. Thanks Tarique for this mod.

One question though.. how do you modify the sidebar to show a selected number of random images ?
« Last Edit: December 01, 2004, 06:30:04 pm by Hein »
Logged

Alejandrito

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 31
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #32 on: December 19, 2004, 08:23:01 am »

I just upgraded to 1.3.2 and Installed the sidebar, (which btw I love it!) but I still get the // bug. All the links has // after the root address, for example:
http://alex.no-ip.biz//index.php?cat=3

and so on  ???
I'ts me or is only that the sidebar has a bug?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #33 on: December 19, 2004, 08:32:30 am »

check coppermine config, make sure "target url for ecards" is set correctly.

Joachim
Logged

Alejandrito

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 31
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #34 on: December 19, 2004, 09:16:38 am »

just changed the bookmark and now, after the upgrade, it's working 100% ok!
I love this mod, thanks ;)
« Last Edit: December 19, 2004, 09:39:19 am by matosale »
Logged

dukar

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #35 on: February 13, 2005, 07:16:22 pm »

Really clever mod - my compliments and thanks.

- Has anyone seen a similar hack that would accomplish such a nav tree within Coppermine itself??
- OR is anyone thinking this would be a future option?
/mk
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47844
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #36 on: February 14, 2005, 08:30:27 am »

mod threads are not the place to request totally unrelated other mods ::).

Joachim
Logged

zadorys

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #37 on: March 11, 2005, 12:11:38 am »

Hi!
Really great mod but... I'd like to show under 'last uploaded pictures' last X pictures from lastcom album along with the comments. As I'm not good in PHP I tried to show only the picture by copying the code and changing the variablesnames but I got only non related error (sth about smileyfunction).
If anyone has done this mod for mod ;) could you please post here a solution?
Thanks in advance.

Best regards
Borys
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #38 on: May 07, 2005, 07:33:46 pm »

Tarique or anyone else, how can i modify the sidebar so it will show a number of random images from the gallery instead of the last uploaded ?

Would be nice to have that, would be even nicer if there was a timer function on it that replaces the pictures shown with others after a 1 minute or so.

Thanks guys and girls!
Logged

serhathakan

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #39 on: July 13, 2005, 05:32:45 pm »

i run isntall script but giving that error
i am using 1.3.2


Code: [Select]
Tasarim Dunyasi Galeri

Warning: main(DB.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/tasarim/public_html/galeri/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 16

Fatal error: main(): Failed opening required 'DB.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/tasarim/public_html/galeri/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 16

Logged
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up
 

Page created in 0.026 seconds with 20 queries.