Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1] 2 3 4   Go Down

Author Topic: Coppermine Sidebar for Browsers!!!  (Read 98580 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« on: May 12, 2004, 09:37:26 am »

What is it?
(http://tariquesani.net/lj_img/snapshot1.jpg)
See the picture... If you use Mozilla you would be familiar with sidebars if you are not and still use Mozilla then hit F9 and the side bar panel will open. This is a utility which will add another tab to this sidebar panel which will show you

   1. The categories and albums of the given coppermine gallery in a tree structure. It respects user permissions
   2. It has a tiny search form which will allow you to search the gallery
   3. It can show the thumbnail of last uploaded picture

It has user setable themes and also the user can set the number of thumbnails she wants to see... This is cookie based and does not take up any server resource. It works with Mozilla 1.0 (and all avian and canine variants), Konq 3.2, Opera6+ and Internet Explorer 5+

How do I install it on my server?
Presuming that you have a working Coppermine setup, Download the sidebar zip file from http://prdownloads.sourceforge.net/coppermine/cpg1.2_sideBar.zip?download  , unzip the contents and just upload all of them in the same folder as your Coppermine files, thats it!!

But how do I see it?!
Once you have uploaded all the files just point your browser at http://yourdomain.com/pathToYourGallery/sidebarInstall.php and follow the instructions there.

It is great but I don't like any of your themes...
Themes are controlled by the tree graphics and a CSS file, the graphics and CSS file are in the themes subfolder of the sidebar folder, you can change the graphics and CSS to suit yourself, if you feel that you have come up with a particularly great theme let me know I would be glad to bundle it with the distribution files.

Did you make this all by yourself?

No I used phpLayersMenu for tree generation and the idea itself crystalised when I saw Sitebar. Aditya Mooley aditya@sanisoft.com wrote two functions which I was too lazy to write ;)

Is this free software?

Yes! this is a free software under the terms of GNU Public License.

DOWNLOAD FROM
http://prdownloads.sourceforge.net/coppermine/cpg1.2_sideBar.zip?download

Notes
'Target address for the 'See more pictures' link' in config should have a trailing '/' for the sidebarInstall.php to provide proper paths.
Comment out lines 12 and 16 in the file sidebar/libs/layersmenu-common.inc.php if you are having problems with safe_mode or PEAR


Tarique Sani

[Edited By Sami]:
Hot fix for recent version of CPG
http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=6119.msg212887#msg212887
« Last Edit: June 26, 2007, 07:25:36 pm by Sami »
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Rodinou

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 346
  • Tournicoti, Tournicota
    • http://www.sortons.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #1 on: May 13, 2004, 12:36:34 pm »

Simply great !!!

Would it be a dream if you were able to develop this same system tree on the index of Coppermine ???

Mozilla has really innovant things ... drop IE !

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #2 on: May 13, 2004, 01:23:43 pm »

Hi Tarique,

Tried this on both my sites, but both failed, as they are in safe mode.  I tried using both IE6 and Firefox.
Is it possible to overcome safe mode with this?
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #3 on: May 13, 2004, 02:45:01 pm »

Tried this on both my sites, but both failed, as they are in safe mode.  I tried using both IE6 and Firefox.
Well sidebar DOES not depend on safe mode - let me know what happened - JS errors?  URL?


See the code it is really simple - it does not write anything just reads...

Could you add sidebar from my website http://tariquesani.net/sidebarInstall.php ? does that work
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #4 on: May 13, 2004, 02:47:26 pm »

Would it be a dream if you were able to develop this same system tree on the index of Coppermine ???
It is in the works - the templating system in CPG is too messy for a clean solution - I want it as an admin setable option where clicking on the the  "Album List" will show such a tree..
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #5 on: May 13, 2004, 03:31:21 pm »

Hi Tarique,

First, yes the sidebar works fine on your site, both using IE6 and Firefox.

All the following happened on both my sites, on different servers(in different continents), but both running in safe mode.

First problem;  

When using IE, I just got 404 errors.  On checking, found link was missing '/', so my url was 'galleriessidebar.php','_search')'.(I don't understand why this happened on my sites but yours worked correctly)

I altered this so the '/' was there, then the link worked, but got the errors below.  

Site 1.

Code: [Select]
Warning: main(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/share/pear/PEAR.php) is not within the allowed path(s): (/home/httpd/vhosts/hsocuk.com/httpdocs:/tmp) in /home/httpd/vhosts/hsocuk.com/httpdocs/galleries/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Warning: main(PEAR.php): failed to open stream: Operation not permitted in /home/httpd/vhosts/hsocuk.com/httpdocs/galleries/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Fatal error: main(): Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/httpd/vhosts/hsocuk.com/httpdocs/galleries/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Site2;

Code: [Select]
Warning: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 403216 is not allowed to access /usr/local/lib/php/PEAR.php owned by uid 0 in /web/sites/14/langportrd/www.langportrd.f2s.com/galleries/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

Fatal error: Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /web/sites/14/langportrd/www.langportrd.f2s.com/galleries/sidebar/lib/layersmenu-common.inc.php on line 12

When trying in firefox, the link was correct, but obviously I got the same fatal errors.
« Last Edit: May 13, 2004, 03:44:46 pm by Casper »
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #6 on: May 13, 2004, 04:20:10 pm »

OK, fixed it.

reading the error messages, I looked at the code, and edited out lines 12 and 16 of the layersmenu_common.inc.php, and it now works.

Don't know what this restricts yet though
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #7 on: May 13, 2004, 05:53:49 pm »

/ missing most likely is due to the config not having it

PEAR is not being used in this case - so I will comment it  out and reload the zip file in the download area - thanks for spotting the bug
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Casper

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5231
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #8 on: May 13, 2004, 06:05:43 pm »

/ missing most likely is due to the config not having it

Does this mean to use this you need the 'Target address for the 'See more pictures' link' in config to have a trailing '/'.
Will this no longer cause other problems, or am I confused about what you mean?
Logged
It has been a long time now since I did my little bit here, and have done no coding or any other such stuff since. I'm back to being a noob here

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #9 on: May 14, 2004, 03:17:47 am »

Does this mean to use this you need the 'Target address for the 'See more pictures' link' in config to have a trailing '/'.
Will this no longer cause other problems, or am I confused about what you mean?
Yes - this is what I meant, have added notes to the first message to the effect...
« Last Edit: May 14, 2004, 08:21:31 am by Tarique Sani »
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

avileta

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 17
    • Old Bones
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #10 on: May 15, 2004, 08:10:37 pm »

I can't make this work as pictured in either IE, Firefox, or Netscape.  All I get are the usual multi-media stuff, including Tarique's site.
Logged
Andy

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #11 on: May 16, 2004, 03:46:37 am »

All I get are the usual multi-media stuff, including Tarique's site.
What do you meam by this...
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

Bartleby

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 8
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #12 on: May 17, 2004, 06:36:41 am »

in firefox i press F9 nothing happens.. I have the 3 default sidebar choices.  Bookmarks, History, Edit CSS (one of mine)
Logged

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #13 on: May 17, 2004, 06:59:56 am »

in firefox i press F9 nothing happens.. I have the 3 default sidebar choices.  Bookmarks, History, Edit CSS (one of mine)
F9 works only which Mozilla as stated above. When you click on the Install link for Mozilla using Firefox it will create a Bookmark which opens in the sidebar
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

DefenceTalk.com

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 230
    • http://www.defencetalk.com
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #14 on: June 13, 2004, 03:01:37 am »

i cant seem to make it work with IE either... 404 errors. It was missing a slash in sidebar.php i chnaged that but still same issue. please help

thanks
Logged
(http://www.defencetalk.com/pictures/signature_cpg.php)

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #15 on: June 13, 2004, 05:00:24 am »

i cant seem to make it work with IE either... 404 errors. It was missing a slash in sidebar.php i chnaged that but still same issue. please help
please give URL to install your site's sidebar....
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

DefenceTalk.com

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 230
    • http://www.defencetalk.com
Logged
(http://www.defencetalk.com/pictures/signature_cpg.php)

Tarique Sani

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2712
    • http://tariquesani.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #17 on: June 13, 2004, 06:28:04 am »

 you have still have a  / missing

javascript:void(open('http://www.defencetalk.com/picturessidebar.php','_search'))

should be

javascript:void(open('http://www.defencetalk.com/pictures/sidebar.php','_search'))

Do that change and try again - it is working fine in Mozilla though
Logged
SANIsoft PHP applications for E Biz

DefenceTalk.com

  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 230
    • http://www.defencetalk.com
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #18 on: June 13, 2004, 07:34:03 am »

Thanks Tariq. Excellent mod, very very handy. Thank you!!!
Logged
(http://www.defencetalk.com/pictures/signature_cpg.php)

Rodinou

  • Contributor
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 346
  • Tournicoti, Tournicota
    • http://www.sortons.net
Re: Coppermine Sidebar for Browsers!!!
« Reply #19 on: June 18, 2004, 12:28:02 pm »

It's perfect !!! :) It works well !!! :)

2 questions however ...

1. How to purpose this to visitors ??? http://www.sortons.net/photos/sidebarInstall.php or is there another way ? (for example a link in front page or anywhere else)

2. I asked you to do this on the main page ... or ... it would be great to insert this great mod in any page we want !!! (it would be great for me)

Is it possible, or not ? (I think it would have the same problem like SSI isn't it ?)
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
 

Page created in 0.051 seconds with 20 queries.