Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Re: Problem upgrading to 1.4.25  (Read 7106 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jadedsabre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« on: August 03, 2009, 08:54:11 pm »

I am also having this issue.  I upgraded from 1.4.19 to 1.4.25, and I am using a stock template (Rainy Day).  The install worked great for a while, but all of a sudden just broke on me.  I'm baffled!

My home index page is suddenly showing
Code: [Select]
Template error
Failed to find block 'file_line'(#(<!-- BEGIN file_line -->)(.*?)(<!-- END file_line -->)#s) in :

        <tr>
                <td class="tableb" align="center">
                        <font size="3"><b>{MESSAGE}</b></font>


                        <br /><br />
                </td>
        </tr>


After upgrading, I was able to successfully: create an album, batch add files, edit album properties, and edit image titles in this new album.  I also was able to reload file size info in older galleries that I think were created before the upgrade.

Then I tried to edit image files in an older album.  It was created before the upgrade, but I'm not certain whether the image files were batch added before or after the upgrade.  I filled in titles for all 25 images in the "edit album" page.  When I clicked "Apply Modifications" the whole thing broke and now nothing works.  I have no idea why it worked once for the brand new album and then decided to break on a slightly older album. 
Logged

jadedsabre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #1 on: August 03, 2009, 10:41:40 pm »

All right, without doing anything other than giving up and walking away, the homepage is now just sporting a database error message.

Critical error
There was an error while processing a database query

http://crystalnebula.com/gallery/index.php

I swear, I didn't do anything!  One minute it worked, one minute it suddenly didn't, and now it's kinda/sorta working again.  What gives?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #2 on: August 03, 2009, 10:51:48 pm »

Find out. Enable debug mode. If you can't login see http://coppermine-gallery.net/tutorial/debug_mode.php.
Logged

jadedsabre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #3 on: August 03, 2009, 11:08:25 pm »

Ah.  The issue changed when it logged me out.  If I'm logged out, I see the database error message.  When I log in, I get the blank page with the template error message.

Manually turned on debug in phpmyadmin.  Home page when logged in says:
Code: [Select]
Template error
Failed to find block 'output_buffer'(#(<!-- BEGIN output_buffer -->)(.*?)(<!-- END output_buffer -->)#s) in :

        <tr>
                <td class="tableb" align="center">
                        <font size="3"><b>{MESSAGE}</b></font>
<!-- BEGIN file_line -->
                        <br />
                        <br />
                        {FILE_TXT}{FILE} - {LINE_TXT}{LINE}
<!-- END file_line -->

                        <br /><br />
                </td>
        </tr>


When logged out (had to open a different browser, since the Logout button isn't there) it says:

Code: [Select]
While executing query "SELECT count(*) FROM cp_main_pictures as p, cp_main_albums as a WHERE p.aid = a.aid AND approved='YES' AND category >= 10000 and a.aid NOT IN (6,8,9,12,13,50) " on 0

mySQL error: Table 'p' is marked as crashed and should be repaired

Code: [Select]
File: /home/jcrystal/public_html/www/gallery/include/functions.inc.php - Line: 250

Code: [Select]
USER:
------------------
Array
(
    [ID] => 99c836ec2854f30317b7596c7d8dc04b
    [am] => 1
    [lang] => english
)

==========================
USER DATA:
------------------
Array
(
    [user_id] => 0
    [user_name] => Guest
    [groups] => Array
        (
            [0] => 3
        )

    [group_quota] => 0
    [can_rate_pictures] => 0
    [can_send_ecards] => 0
    [can_post_comments] => 0
    [can_upload_pictures] => 0
    [can_create_albums] => 0
    [pub_upl_need_approval] => 1
    [priv_upl_need_approval] => 1
    [upload_form_config] => 3
    [num_file_upload] => 5
    [num_URI_upload] => 3
    [custom_user_upload] => 0
    [disk_max] => 0
    [disk_min] => 0
    [ufc_max] => 3
    [ufc_min] => 3
    [has_admin_access] => 0
    [group_name] => Guests
    [can_see_all_albums] => 0
    [group_id] => 3
)

==========================
Queries:
------------------
Array
(
    [0] => SELECT extension, mime, content, player FROM cp_main_filetypes; (0s)
    [1] => select * from cp_main_plugins order by priority asc; (0s)
    [2] => delete from `jcrystal_blog`.cp_main_sessions where time<1249329938 and remember=0; (0.001s)
    [3] => delete from `jcrystal_blog`.cp_main_sessions where time<1248123938; (0s)
    [4] => SELECT session_id FROM `jcrystal_blog`.cp_main_sessions WHERE session_id = 'd05c69d973a8f19200b07d04ce07e1b0' (0s)
    [5] => insert into `jcrystal_blog`.cp_main_sessions (session_id, user_id, time, remember) values ("d05c69d973a8f19200b07d04ce07e1b0", 0, "1249333538", 0); (0s)
    [6] => SELECT MAX(group_quota) as disk_max, MIN(group_quota) as disk_min, MAX(can_rate_pictures) as can_rate_pictures, MAX(can_send_ecards) as can_send_ecards, MAX(upload_form_config) as ufc_max, MIN(upload_form_config) as ufc_min, MAX(custom_user_upload) as custom_user_upload, MAX(num_file_upload) as num_file_upload, MAX(num_URI_upload) as num_URI_upload, MAX(can_post_comments) as can_post_comments, MAX(can_upload_pictures) as can_upload_pictures, MAX(can_create_albums) as can_create_albums, MAX(has_admin_access) as has_admin_access, MIN(pub_upl_need_approval) as pub_upl_need_approval, MIN( priv_upl_need_approval) as  priv_upl_need_approval FROM cp_main_usergroups WHERE group_id in (3) (0s)
    [7] => SELECT group_name FROM  cp_main_usergroups WHERE group_id= 3 (0s)
    [8] => update `jcrystal_blog`.cp_main_sessions set time='1249333538' where session_id = 'd05c69d973a8f19200b07d04ce07e1b0' (0s)
    [9] => DELETE FROM cp_main_banned WHERE expiry < '2009-08-03 17:05:38' (0s)
    [10] => SELECT * FROM cp_main_banned WHERE (ip_addr='98.229.105.136' OR ip_addr='98.229.105.136' OR user_id=0) AND brute_force=0 (0s)
    [11] => SELECT aid FROM cp_main_albums WHERE visibility != '0' AND visibility !='10000' AND visibility NOT IN (3) (0s)
    [12] => SELECT aid FROM cp_main_albums (0.002s)
    [13] => SELECT cid, name, description, thumb FROM cp_main_categories WHERE parent = ''  ORDER BY pos (0.001s)
    [14] => SELECT aid FROM cp_main_albums as a WHERE category>=10000 and a.aid NOT IN (6,8,9,12,13,50)  (0s)
    [15] => SELECT count(*) FROM cp_main_pictures as p, cp_main_albums as a WHERE p.aid = a.aid AND approved='YES' AND category >= 10000 and a.aid NOT IN (6,8,9,12,13,50)  (0s)
)

==========================
GET :
------------------
Array
(
)

==========================
POST :
------------------
Array
(
)

==========================
Page generated in 0.107 seconds - 16 queries in 0.004 seconds - Album set : AND aid NOT IN (6,8,9,12,13,50) ; Meta set: AND aid IN (4,5,7,10,11,14,15,17,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90) ;
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #4 on: August 03, 2009, 11:15:54 pm »

Go back into phpMyAdmin and repair the table.

Code: [Select]
REPAIR TABLE cp_main_pictures
Logged

jadedsabre

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #5 on: August 03, 2009, 11:48:22 pm »

Repairing the table seems to have worked.  It might have been a network hiccup while trying to access the database or something.  Thanks for the help.

I don't see an icon to let me edit my previous posts.  Would you be so kind as to remove my gallery url and the detailed debug information for me, seeing as how it wasn't relevant after all.  Thanks!
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problem upgrading to 1.4.25
« Reply #6 on: August 04, 2009, 09:28:25 am »

The edit feature has been disabled deliberately to stop users exactly from what you're up to do. It's part of our forum policies, to which you agreed when signing up: threads remain as they are. Locking.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 19 queries.