Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP  (Read 5437 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« on: June 26, 2009, 11:39:55 am »

Okay here's my problem:

I set the permissions of my whole galley to 0755 (because 0777 is not working), and I mean with "whole" the first "gallery" folder on my public_html. I know this might have caused the issues but I would be happy if you could help me out!

You can access to the gallery and see the pictures I have uploaded before I changed the CHMOD, but now everytime I upload a picture, it can't be moved to an album, not the thumbnail appears.

Same for the Batch upload.



link to gallery:
http://phoenix-farrell.celebfans.org/gallery/

user: test
password: test123
(registered user because I dont know if it had to be an administrator)

I searched on the forum but couldn't find a solution to my issue.
I tried this:
http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble


I added the debug console of upload and groups.
Please tell me if you need more information!

I will be so thankful if you could help me out!

Best,
ana
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1527
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #1 on: June 26, 2009, 11:52:36 am »

You should first upgrade your Coppermine. Your version is out of date.

Then return if you still have the issue.

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #2 on: June 26, 2009, 12:06:08 pm »

You should first upgrade your Coppermine. Your version is out of date.

Then return if you still have the issue.

hey i-imagine!

I tried to upgrade it through my fantasio panel, but the upgrade button doesnt appear.
And it appears that fantasio has issues too!
Logged

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #4 on: June 26, 2009, 12:40:09 pm »

okay thank you!

i am currently upgrading, but could you tell me how long it usually takes?

my ftp is working for more than 6minutes now
Logged

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #5 on: June 26, 2009, 12:47:56 pm »

Okay upgrade went smooth, but I still have this issue with the uploading
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1527
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #6 on: June 26, 2009, 01:34:18 pm »

Just to be sure...Have you run your Version Check tool from the admin menu?
(be sure that you have the correct directory structure in albums)

Method for resizing images in admin/config - what are you using? GD or Image Magick?

Did you try to assign 777 level to the albums directory?

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #7 on: June 26, 2009, 01:43:47 pm »

yes I ran it.
1.4.25

anycontent.php had to from the old one right?

It reconized one wrong data (see screen)


Image Magick

yeah the albums directory is set on 0777

I attached both screens!
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1527
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #8 on: June 26, 2009, 01:54:10 pm »

Yes, anycontent.php can be carried into the newer version. That is in the documents.

You have some other red in your versioncheck - I suggest making that green.

Also, can you try changing to GD?

anaPHX

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP [solved]
« Reply #9 on: June 26, 2009, 02:41:30 pm »

Great mate!  :D :D


changing it to GD made it work.


you are awesome! thank you very very much!
Logged

Joe Carver

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: us
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1527
  • aka 'i-imagine'
    • Home Page
Re: Can't upload Pictures via Coppermine nor FTP
« Reply #10 on: June 26, 2009, 02:48:43 pm »

You are most welcome. I am happy to help.

Please, can you now mark this thread as solved?
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.12 seconds with 22 queries.