Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: No streaming, why?  (Read 4348 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mrmknet

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 13
No streaming, why?
« on: May 15, 2009, 11:41:28 pm »

I uploaded an avi movie to the gallery,
when opening its page, the movie doesnot realtime stream, instead, it downloads and begins playing after the file download is completely finished
What have i done wrong?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: No streaming, why?
« Reply #1 on: May 16, 2009, 04:02:40 pm »

Install a streaming server for that.

mrmknet

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 13
Re: No streaming, why?
« Reply #2 on: May 16, 2009, 05:18:23 pm »

I had already installed ffmpeg before posting. Is ffmpeg a wrong choice?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: No streaming, why?
« Reply #3 on: May 16, 2009, 05:46:29 pm »

You'd need to install it on your server.
http://www.ffmpeg.org/ffserver-doc.html

But that's not coppermine related at all. It's a server setup question.

mrmknet

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 13
Re: No streaming, why?
« Reply #4 on: May 16, 2009, 05:50:12 pm »

Of course i meant i installed it on the server...
but that changed nothing
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: No streaming, why?
« Reply #5 on: May 17, 2009, 09:30:14 am »

Hvae you read the docs I posted? Especially 1.3 and 1.5

mrmknet

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 13
Re: No streaming, why?
« Reply #6 on: May 17, 2009, 11:34:23 am »

Quote
WARNING: trying to stream test1.mpg doesn't work with WMP as it tries to transfer the entire file before starting to play. The same is true of AVI files.

So ffmpeg is not for my case, what should I go for?
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: No streaming, why?
« Reply #7 on: May 17, 2009, 02:06:57 pm »

Maybe someone else has experience with streaming solutions and is willing to answer you. I just know, that VLC has a streaming solution that is capable to handle mpeg1,2,4.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: No streaming, why?
« Reply #8 on: May 18, 2009, 09:47:33 pm »

Not related to Coppermine though. Try googling for issues related to streaming and server-sided requirements. To test if streaming works, use a straightforward client app that supports streaming - preferably a dedicated multimedia app like Windows Media Player or similar. Keep in mind as well that avi is a container extension. Avis need codecs to work, and there are thousands of them. Not a wise choice to use avi imo.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 21 queries.