Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [Solved]: Upload conection error  (Read 3677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jami23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Upload conection error
« on: April 09, 2009, 03:56:25 am »

Hello,
Im using v. 1.4.19 and when i try upload pictures as admin or user, than im sometime getting connection server error. It usually happen when i try upload bigger pictures. For example 400kb but limit is set to 2048kb. Sometime it works fine but sometime dont.
I try set permission 755 and also 777...Also try set it just on 'Single uploads only'...Debug is on too, but it show me just server error not any php error.

My gallery http://www.blogland.cz/galerie/index.php

user name: test
password: test

Please help
« Last Edit: April 11, 2009, 08:44:25 pm by Joachim Müller »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload conection error
« Reply #1 on: April 09, 2009, 07:27:19 am »

Im using v. 1.4.19
Then upgrade! Most recent stable release currently is cpg1.4.21

Also try set it just on 'Single uploads only'...
You haven't done so properly: the number of file upload fields is set to one (that's OK), but the number of URI upload fields is set to one as well - that's wrong, should be zero.
Logged

jami23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Upload conection error
« Reply #2 on: April 10, 2009, 11:54:32 pm »

I have done as you said but still doesn't work.
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Upload conection error
« Reply #3 on: April 11, 2009, 01:23:29 am »

No, you don't. (See attach)

Please, read this http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble very carefully and do as suggested there. If you failed to do it, you're post will be ignored.
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

jami23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Upload conection error
« Reply #4 on: April 11, 2009, 04:24:33 am »

Oh sorry I just forget set it for users. Now is it for users too, but still sometime doesn't work.
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Upload conection error
« Reply #5 on: April 11, 2009, 05:13:11 am »

The uploading feature works as expected. See: http://www.blogland.cz/galerie/displayimage.php?pos=-3805 (medium picture)
And: http://www.blogland.cz/galerie/displayimage.php?album=29&pos=0 (Large Image)

Work like a charm. But the large image when resized get a weird opaque color. If you are using Image Magick I suggest to change in config panel the image procesor to GD.

Trying to upload what image did you get an error? Please, attach it to your next post.


P.S. Don't forget to delete those images from your gallery as you didn't provide an test album I uploaded to the bottom of the list.
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload conection error
« Reply #6 on: April 11, 2009, 09:13:21 am »

The strange colors are a result of selecting the wrong image library. You have GD2 on your server, but you chose GD1. GD1 has only a limited color depth of 256 colors, that's why the colors of your uploads look distorted. Switch "method for resizing images" in coppermine's config back from "GD1" to "GD2".

If some of your users get timeouts, then they probably have tried to upload pics with too big dimensions or filesize, or on limited bandwidth connections. They subsequently get a timeout. Nothing you could possibly do against that.
Logged

jami23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Upload conection error
« Reply #7 on: April 11, 2009, 02:39:01 pm »

I been trying to set image magick and GD1 if there is any problem. So i have no worries about it.
For example I have problem with uploading picture named "okraje" (attach). But as I said sometime it go fine but sometime I get error (see attach)....db_input.php is unavailable?
Please try upload this "okraje" picture and you can see. Try it upload more time if it be uploaded fine at first test. Both size are ok, dimension and filesize is set to 2048. But this "okraje" picture have 1920 x 1200 and 384KB.
Thanks for yours time anyway.
P.S. could be problem just on my site? Because I ask my friend for try and for him it works fine...
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Upload conection error
« Reply #8 on: April 11, 2009, 04:28:32 pm »

I been trying to set image magick and GD1 if there is any problem. So i have no worries about it.
Set GD2 as suggested.

For example I have problem with uploading picture named "okraje" (attach).
I'm not, see: http://www.blogland.cz/galerie/displayimage.php?pos=-3810

Try it upload more time if it be uploaded fine at first test.

Okraje2: http://www.blogland.cz/galerie/displayimage.php?pos=-3811
Okraje3: http://www.blogland.cz/galerie/displayimage.php?pos=-3812
Okraje3: Sensless. Your galllery work fine.


Regards,
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

jami23

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 11
Re: Upload conection error
« Reply #9 on: April 11, 2009, 05:31:28 pm »

Ok than it works for others :) but not for me. I think that the problem is in my browser. Im usually using Opera. So I tried upload in Mozilla Firefox and there is it ok.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload conection error
« Reply #10 on: April 11, 2009, 08:43:57 pm »

Please do not bother us with questions related to individual client applications. We can not tell you what browser you should use and how to fix problems with the browsers you have on your local machine. This is the coppermine support board, not the opera support board.
Issue solved, marking thread accordingly.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 20 queries.