Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [Solved]: Uploading is suddenly malfunctioning  (Read 3621 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

49x

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
[Solved]: Uploading is suddenly malfunctioning
« on: April 06, 2009, 07:50:38 pm »

Hello -- I've put images in the gallery in the past but suddenly it won't upload, here's the error message:

No file was uploaded !

If you have really selected a file to upload, check that the server allows file uploads...

File: /home/abc123/public_html/Gallery/db_input.php - Line: 311

Here's a test user profile for anyone that cares to take a look:
user: testor
pw: test

TYIA
« Last Edit: April 07, 2009, 08:50:07 am by Joachim Müller »
Logged

49x

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Uploading is suddenly malfunctioning
« Reply #1 on: April 06, 2009, 07:52:49 pm »

Sorry, here's the link for testing:

http://49x.com/Gallery/index.php
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4860
    • Windsurf.me
Re: Uploading is suddenly malfunctioning
« Reply #2 on: April 06, 2009, 08:14:18 pm »

The error message is suggesting that your server does not allow uploads. There could be a number of reasons for this but usually it is a permissions problem

CHECK YOUR PERMISSIONS ON THE /ALBUMS, /ALBUMS/USERPICS, AND /ALBUMS/EDIT DIRECTORIES.  ALL SHOULD BE 777 OR 755
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

49x

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Uploading is suddenly malfunctioning
« Reply #3 on: April 06, 2009, 08:43:06 pm »

Thanks, I should have mentioned that I've already done all of the troubleshooting steps including setting permissions. I've contacted my Host Server techs and they think it's something to do with my php.ini. -- there's only one entry in THAT file
which reads:    open_basedir="/usr/local/bin/:/home/n9-leg2/:/tmp/"      --- means a temp directory is set for uploading right?
Anyway, I've tried for 2 days to get this to work again, the techs are full of "un"-information they act like it kills them to say more that a quick phrase for a hint....
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Uploading is suddenly malfunctioning
« Reply #4 on: April 06, 2009, 08:49:32 pm »

Go to your phpinfo.php and post the values that are set for 'file_uploads' and 'upload_tmp_dir'.
Logged

49x

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Uploading is suddenly malfunctioning
« Reply #5 on: April 06, 2009, 10:01:18 pm »

Alas, I put in your suggestions in the phpinfo.php -- that didn't help either -- but I did remove the "open_basedir" entry in my php.ini (not sure how and why it got there...) of my root directory and it NOW uploads, hallelujah!
Thanks everyone for the input.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 19 queries.