Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Slideshow width problems  (Read 3052 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Slideshow width problems
« on: February 18, 2009, 10:58:28 pm »

When I try and watch a slideshow of an album I can only see half the photo within the frame. Can anyone shed any light on why this should be and any suggestions how I can fix it please?
Site:
http://davekirwinphotography.co.uk/index.php

Thanks,
Dave
Logged

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: Slideshow width problems
« Reply #1 on: February 20, 2009, 07:16:02 pm »

Surely someone has an idea of what I can do?!  :)
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Slideshow width problems
« Reply #2 on: February 20, 2009, 08:16:23 pm »

What do have set in config for "The prefix for intermediate pictures" ?
Logged

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: Slideshow width problems
« Reply #3 on: February 24, 2009, 09:04:02 pm »

What do have set in config for "The prefix for intermediate pictures" ?

It shows "normal_"
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Slideshow width problems
« Reply #4 on: February 25, 2009, 09:32:39 am »

The intermediates are not there. Re-create them using the admin tools.
Logged

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: Slideshow width problems
« Reply #5 on: February 27, 2009, 03:04:44 pm »

In the admin tools, I have tried:
Update thumbs and/or resized photos

and using:
Only resized pictures

but it keeps returning:

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@davekirwinphotography.co.uk and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.

I take it this means there's a problem with my server when trying to create the intermediates. ALternatively is there a simple way to disable the slideshow option?

Thanks for your input.
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Slideshow width problems
« Reply #6 on: February 27, 2009, 06:32:45 pm »

I take it this means there's a problem with my server when trying to create the intermediates.
Yes, ask your web host support, they should solve the problem.


ALternatively is there a simple way to disable the slideshow option?
Yes --> disable slideshow
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en espaņol
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: Slideshow width problems
« Reply #7 on: February 28, 2009, 03:56:31 pm »

Yes, ask your web host support, they should solve the problem.

They seems unable to help:
I have now recreated the error

Only the option Updating thumbnails and/or resized images appears to work
The other two do not appear to be functioning

I suggest you subnmit this to Coppermine or search their user forum
The affected file is util.php
However it may be a dependent file that is at fault

You may want to check the uploaded files, as they may now have been renamed thumb_


I now don't seem to be able to upload pictures! - But I have put this on another help thread.
Does the above mean anything - I'm in overmy head with databases, I'm luck I have got so far!

------------
 Yes --> disable slideshow

That's helpful - thanks!
Logged

davekirwin

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 16
Re: Slideshow width problems
« Reply #8 on: March 01, 2009, 12:18:09 pm »

Solved with help of server admin. Resized all thumbs and picture s in batches of 20 - anymore and the error message occurs. All apparently working okay now. Thanks for help.
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Slideshow width problems
« Reply #9 on: March 01, 2009, 04:11:36 pm »

Your welcome, thanks for coming back and give the post as solved. ;)
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en espaņol
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.045 seconds with 20 queries.