Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [Solved]: Impossible to move ....  (Read 10013 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

e32o

  • Contributor
  • Coppermine newbie
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Impossible to move ....
« on: October 15, 2003, 09:46:18 pm »

I just installed CPG 1.2 on a freash installed, not upgrade and when i go to upload a picture i get this error.

Impossible to move flag.jpg to albums/userpics/10001/

Now i don't know if this helps but i have CPG 1.1 installed into a different dir on the same site and the upload feature works just fine. I am able to upload picturs without a problem.

Thanks for any help in advance.
Logged

jasendorf

  • VIP
  • Coppermine frequent poster
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 350
    • http://www.338tharmyband.com
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #1 on: October 15, 2003, 09:47:38 pm »

Did you use the same prefix for your 1.2.0 tables as you did you 1.1.0 tables?  that might be causing a conflict...
Logged
Read the Online DOCs,FAQ, and SEARCH the board BEFORE posting questions for help.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #2 on: October 15, 2003, 09:48:46 pm »

CHMODed /albums and all subfolders to 777 or 755 (depending on your server config)?

GauGau
Logged

e32o

  • Contributor
  • Coppermine newbie
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #3 on: October 15, 2003, 10:22:11 pm »

#1 - No i have used a different prefix in the database for the cpg1.2 install, everything else seems to work find but i just can't upload.

#2 - I tried CHMODing /albums and all subfolder to 777 and 755, still getting the same error.

Anything else you guys can think of?
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #4 on: October 15, 2003, 10:35:45 pm »

maybe ownership? Tried CHOWN? Safe_mode?

We have a new tool built in that's supposed to help us support and debug, try this:
log in as admin, admin mode
enter this url manually: http://yoursite.com/yourcoppermine/phpinfo.php
Copy the content of the page and paste it to a posting here.

GauGau
Logged

e32o

  • Contributor
  • Coppermine newbie
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #5 on: October 15, 2003, 10:39:51 pm »

Ya i tried CHOWN and still nothing, Safemode is off..

Here is the phpinfo.

Advanced debug info (phpinfo)
PHP version: 4.1.2


mySQL version: 3.23.56

--------------------------------------------------------------------------------

Image Lib(s)
gd
 
module doesn't exist

Server restrictions (safe mode)?
Directive Local Value Master Value
safe_mode Off Off
safe_mode_exec_dir no value no value
safe_mode_gid Off Off
safe_mode_include_dir no value no value
safe_mode_exec_dir no value no value
sql.safe_mode Off Off
disable_functions no value no value
file_uploads 1 1
include_path .:/usr/share/pear .:/usr/share/pear
open_basedir no value no value

email
Directive Local Value Master Value
sendmail_from me@localhost.com me@localhost.com
sendmail_path /usr/sbin/sendmail -t -i  /usr/sbin/sendmail -t -i  
SMTP localhost localhost
   

Size and Time
Directive Local Value Master Value
max_execution_time 60 60
   
upload_max_filesize 2M 2M
post_max_size 8M 8M
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #6 on: October 15, 2003, 10:42:39 pm »

Quote
Image Lib(s)
gd

module doesn't exist
:!:  
It appears as if you don't have GD. Do you run IM?

GauGau
Logged

e32o

  • Contributor
  • Coppermine newbie
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #7 on: October 15, 2003, 10:43:59 pm »

Yes i am running ImageMagick, seems to be fine for CPG 1.1 on the other install..
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #8 on: October 15, 2003, 10:55:20 pm »

hm, I'm nearly done with suggestions. Could you pm me your url and a test account that has upload rights somewhere on your gallery?
Please include a reference to this thread ( http://forum.coppermine-gallery.net/index.php?topic=567 ) in your pm so I can find it more easily...

GauGau
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #9 on: October 15, 2003, 11:12:16 pm »

well, turned out it was an easy one: you didn't have an album at all, so where was the upload supposed to go to? I created an album and *boom* I was able to upload...

GauGau

P.S. Don't forget to change your admin pw you sent me!
Logged

e32o

  • Contributor
  • Coppermine newbie
  • ***
  • Offline Offline
  • Posts: 11
[Solved]: Impossible to move ....
« Reply #10 on: October 15, 2003, 11:47:45 pm »

So weird i had 3 albums in there before i deleted them and sent you the info. I guess it needed to be refreshed.

Thanks a bunch, you da man gaugau  :D
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.019 seconds with 19 queries.