Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problems with batch uploading and script?  (Read 3372 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

papirkurven

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Problems with batch uploading and script?
« on: November 20, 2008, 12:47:40 pm »

I've uploaded my pics to my ftpserver and am trying to batch upload

1) I get into the file-structure and the window where I'm supposed to tick of pictures to upload, but at the top it says: (in norwegian)

Advarsel: skriptet kan ikke skrive til denne mappen, du må kjøre den skrivbar før du forsøker å legge til filene!


something like: Warning, script can not write to this folder, you must run it writable before trying to add files

How do I do that?

2) some of my jpg. pics still can't be read.

3) When I upload, I get a blue link saying "edit picture or upload again" behind every file, and the pics doesn't appear anywhere. Is this related to the script thing?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #1 on: November 20, 2008, 02:16:34 pm »

Set permissions as described in the documentation.

http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#permissions
Logged

papirkurven

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #2 on: November 20, 2008, 02:52:48 pm »

I read it, but have no idea how to do it. Can't see that it sais how either, just what. I didn't install the gallery my self, it's delivered by my host.
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #3 on: November 20, 2008, 04:11:01 pm »

Just as advice, start over again. We recommend not to use auto-install. Read please: (Preliminary Docs for 1.5v) Auto-Installers

Anyways, setting permission it's not related to Coppermine. At the end of the text that Nibbler quote says:
Quote
If you can't figure how to set permissions properly, ask your webhost for support.

Or, google it.  ;)

Regards,
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)

papirkurven

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #4 on: November 20, 2008, 04:16:54 pm »

ok,. you see, I thought coppermine was the web host...
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #5 on: November 20, 2008, 07:19:34 pm »

The web host is the company who gives you webspace (and a domain). Marking thread as "solved"
Logged

papirkurven

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #6 on: November 20, 2008, 07:22:26 pm »

Well, not really solved. I got the permission thing in order, but problem 3 still occurs. The pics still doesn't upload
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #7 on: November 20, 2008, 07:33:47 pm »

Then do exactly as suggested in the docs, section "asking for support on upload issues".
Logged

papirkurven

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #8 on: November 20, 2008, 07:38:58 pm »

I did...

You tell me to ask the hosts of the domain
They tell me to ask the owners of the gallery

Both saying you don't know what to do...?
Logged

Fabricio Ferrero

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1996
  • From San Juan, Argentina, to the World!
    • http://fabricioferrero.com/
Re: Problems with batch uploading and script?
« Reply #9 on: November 20, 2008, 08:48:47 pm »

If you read carefully, Joachim already told you what to do. He said:
Quote
Then do exactly as suggested in the docs, section "asking for support on upload issues".

So, do your homework, and post again.
Logged
Read Docs and Search the Forum before posting. - Soporte en español
--*--
Fabricio Ferrero's Website

Catching up! :)
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.02 seconds with 19 queries.