Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Message : "The previous file could not be placed."  (Read 7146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cburton

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Message : "The previous file could not be placed."
« on: August 05, 2008, 06:36:20 pm »

Hi, I have tried uploading and cannot.  If I to a batch upload, in the "adding new files to the gallery" as a result it says "click for details or to reload" and if I click on it it says "Unable to create thumbnail or reduced size image."

If I upload as a regular user, after choosing the album it says:

The previous file could not be placed.

You have successfully placed all the files.

I have checked all permissions are 755 and the uploaded files automatically take permisisons 666.

Thanks for any ideas.

CBurton
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Logged

cburton

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #2 on: August 06, 2008, 01:38:15 pm »

Thanks a lot, but I already went thought it all and unless I misread I am not getting any error message that appears there, that is the odd thing.

CBurton
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #3 on: August 06, 2008, 01:54:18 pm »

Try the part written in red.
Logged

cburton

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #4 on: August 06, 2008, 02:06:41 pm »

link is : http://www.dnd.cl/fotos
username : Test
password : forumtester

There is one album only, limit is 2 Mb and 2048 width

Thanks!
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #5 on: August 06, 2008, 04:56:41 pm »

For your own (cpg) safety.. upgrade to 1.4.19 first.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #6 on: August 06, 2008, 07:45:36 pm »

Then do as suggested - we already had to tell you twice to read the section of the docs that we're constantly refering to. This happens for good reasons. You failed to set the number of file and URI uploads correctly for the group the test user is in. Should be 1/0, currently is 5/3
RTFM!
Logged

cburton

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #7 on: August 06, 2008, 10:39:48 pm »

I did read the whole section, sorry if I misunderstood.  However the problem was not that.

When I set the file/uri uploads to 1/0 then I got another known error message
Following the manual I changed the thumbnail method to GD 2
Then it worked
Then I changed the file/URL to 5/3 and it still works well

I guess Imagemagick is odd on my server, I should have figured by the "Unable to create thumbnail or reduced size image." message...just in case anyone else gets the same problem.  Thanks for your time

CBurton
Logged

Peter Laws

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 10
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #8 on: August 07, 2008, 05:42:14 pm »

I'm having the same problem.... (see my thread)......and I'm a php rookie, but still cant see any reason why GD2 is failing (if it is GD at fault),..... GD works on my other sites on the same server ???
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Message : "The previous file could not be placed."
« Reply #9 on: August 07, 2008, 05:49:19 pm »

When I set the file/uri uploads to 1/0 then I got another known error message
That's why we asked you to change the number of upload fields - you then get a more detailed error message.

Following the manual I changed the thumbnail method to GD 2
Then it worked
Then I changed the file/URL to 5/3 and it still works well
Sure, after solving your issues you can safely go back to how the number of upload fields used to be before. The restriction of upload fields is just meant as a temporary method to show you the advanced error message.

I guess Imagemagick is odd on my server, I should have figured by the "Unable to create thumbnail or reduced size image." message...just in case anyone else gets the same problem. 
You probably don't have ImageMagick. I guess that only 10% of all shared hosting accounts has got ImageMagick, the rest has got GD. You never should have picked ImageMagick if you were unsure in the first place.

I'm having the same problem.... (see my thread)...
Then stick to your thread instead of spreading your issues over other threads that may or may not be related. I already told you in your thread what you need to do. Locking.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 19 queries.