Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: MySQL database not working?  (Read 3346 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nycitylove

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
MySQL database not working?
« on: March 27, 2008, 01:14:24 am »

It seems that my MySQL database for my gallery doesn't seem to be correct. I've installed it onto another gallery for transferring, and it shows up very differently.

Original: http://taylorlautner.info/gallery

New: http://alist-production.com/taylorlautner.info/gallery

Someone told me that it could be the structure of the gallery is stored in the database itself? (Database issue)
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: MySQL database not working?
« Reply #1 on: March 27, 2008, 07:46:15 am »

Different look is caused by different themes, not by differences in the database.
Logged

nycitylove

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: MySQL database not working?
« Reply #2 on: March 27, 2008, 11:51:47 pm »

No, I'm not talking about themes. The albums, and categories are in the incorrect locations. Files are also not showing up when I added all the files correctly in my FTP.
Logged

formulx

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 32
Re: MySQL database not working?
« Reply #3 on: March 28, 2008, 12:25:19 am »

All I see are user galleries at the moment on the new website.
Logged

nycitylove

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: MySQL database not working?
« Reply #4 on: March 28, 2008, 01:00:00 am »

Exactly, it doesn't seem to have the same structure as the old gallery. Perhaps it is a problem in the database of the old gallery?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: MySQL database not working?
« Reply #5 on: March 28, 2008, 01:10:26 am »

It looks like you have no categories, all your albums are in no category, and you have no pictures. Check in phpMyAdmin for anything that looks wrong. There should be 13 categories in the categories table, each album in the albums table should have a value for 'category' and your pictures table should be full of entries. Perhaps you didn't restore an SQL dump properly.
Logged

nycitylove

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: MySQL database not working?
« Reply #6 on: March 28, 2008, 01:36:49 am »

I compared both databases in phpMyAdmin and they are awfully different.

[Edit GauGau] Replaced hotlinked image with attachment origup9.jpg [/Edit] - Orig

[Edit GauGau] Replaced hotlinked image with attachment newnm6.jpg [/Edit] - New
« Last Edit: March 28, 2008, 08:08:27 am by Joachim Müller »
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: MySQL database not working?
« Reply #7 on: March 28, 2008, 03:09:36 am »

You must be looking at the wrong thing. The screenshot shows no albums, yet there are albums at http://alist-production.com/taylorlautner.info/gallery
Logged

nycitylove

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: MySQL database not working?
« Reply #8 on: March 28, 2008, 03:13:38 am »

I apologize, here's the correct screen shot:

[Edit GauGau] Replaced hotlinked image with attachment [/Edit]
« Last Edit: March 28, 2008, 08:09:42 am by Joachim Müller »
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: MySQL database not working?
« Reply #9 on: March 28, 2008, 08:10:50 am »

Don't hotlink! Hotlinks go down at some stage, rendering the entire thread useless. Attach your screenshots instead. I did this for you now.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.097 seconds with 19 queries.