Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Captcha problem  (Read 6570 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arbortek

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Captcha problem
« on: March 05, 2008, 08:15:12 pm »

I recently encountered a major spam problem. Sometimes even more than 100 spam comments a day.

After some searching on this forum the captcha plugin seemed a good solution.
Installation went well but when you need to fill in the confirmation code the picture that
shows the code is not visible.

I suspect the problem has not to do with captcha but with the theme but I am not sure.

http://www.johnstuij.nl/Coppermine/index.php

For any help I will be very grateful.

Cheers,
Arbortek
Logged

just_some_guy

  • Supporter
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 539
  • I am currently on holiday, back in a few weeks. :D
Re: Captcha problem
« Reply #1 on: March 05, 2008, 10:23:12 pm »

Do you have "Freetype"  support on your server, this is a requirement for Sami's "Captcha (Visual Confirmation) for comments/registration/reporting/login/ecard" plugin.
Logged
Tambien, Hablo Español      PHP - Achieve Anything
"The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. " - Bill Gates
Windows 7 Forums

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Captcha problem
« Reply #2 on: March 06, 2008, 07:06:17 am »

Or use Akismet or some of the other mods. Searching the board for "comment spam" would have told you so.
Logged

arbortek

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Captcha problem
« Reply #3 on: March 07, 2008, 07:06:22 am »

I have checked and freetype 2.2.1 is installed on my server.

I think this has to do with something else because when I upload a picture with
Coppermine the OK picture does not appear as well.

Anyone?

Cheers,
Arbortek
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: Captcha problem
« Reply #4 on: March 07, 2008, 07:42:56 am »

seems to me as a conflict between other plugins
try to disable all other plugins and check captcha again
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

arbortek

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Captcha problem
« Reply #5 on: March 07, 2008, 08:17:08 am »

Thanks Sami but Captcha is the only plugin installed.

Cheers,
John
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Captcha problem
« Reply #6 on: March 07, 2008, 08:36:47 am »

And captcha.php isat the root of your site ?
Logged

arbortek

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Captcha problem
« Reply #7 on: March 07, 2008, 09:35:23 am »

Yes, it is.

Cheers,
Arbortek
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: Captcha problem
« Reply #8 on: March 07, 2008, 02:16:29 pm »

Ok then , please enable debug mode and let us know
In the future please post your plugin support request in plugin's thread this way you'll get answer more quickly cause we (as a plugin author) monitor those thread
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board

arbortek

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 21
Re: Captcha problem
« Reply #9 on: March 07, 2008, 08:39:57 pm »

Thanks Sami. Debug mode is now on.

Cheers,
Arbortek
Logged

Sami

  • VIP
  • Coppermine addict
  • ***
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 3686
  • BMossavari
    • My Project
Re: Captcha problem
« Reply #10 on: March 07, 2008, 10:26:01 pm »

Everything is normal !
Either your host injecting some sort of header to [on the fly] created image or disabled some image manipulating functions
You may ask them for support
Logged
‍I don't answer to PM with support question
Please post your issue to related board
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.048 seconds with 20 queries.