Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Upload Problems - new install  (Read 5264 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Upload Problems - new install
« on: January 24, 2008, 06:29:29 am »

  First please dont flame me so fast Ive searched the docs but Im stuck.  I have 2 web sites with the same webhost (webhostingbuzz.com). I installed coppermine cpg1.4.12 on my first website using there installer no problems works great. Now on my second site I installed  cpg1.4.12 using my webhost installer but I cant upload any pics at all I  have checked and double checked permissions all are 755.  I get the message The previous file could not be placed. You have successfully placed all the files.

  The debug is

USER:
------------------
Array
(
    [ID] => 0786d89d959c76ac04129e713c3d5ed3
    [am] => 1
    [lang] => english

 Can you help me??

Woody
« Last Edit: January 24, 2008, 11:42:14 pm by Nibbler »
Logged

François Keller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: fr
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 9094
  • aka Frantz
    • Ma galerie
Re: Upload Problems - new install
« Reply #1 on: January 24, 2008, 07:36:00 am »

at first, last coppermine version is 1.4.14, update your install,
second, we don't recommand ton install coppermine using auto-installer. see in the future cpg1.5 doc why (it can be apply to cpg 1.4.* http://coppermine-gallery.net/demo/cpg15x/docs/auto-installers.htm
Logged
Avez vous lu la DOC ? la FAQ ? et cherché sur le forum avant de poster ?
Did you read the DOC ? the FAQ ? and search the board before posting ?
Mon Blog

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload Problems - new install
« Reply #2 on: January 24, 2008, 07:53:24 am »

Don't post debug_output unless requested. Instead, do as suggested in the upload troubleshooting section of the docs.
Logged

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Upload Problems - new install
« Reply #3 on: January 24, 2008, 10:29:34 pm »

 OK I have upgraded to 1.4.14  and I have the same problem.  The errror is still The previous file could not be placed. You have successfully placed all the files. Any help would be thankfull.

 Woody,
Logged

just_some_guy

  • Supporter
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 539
  • I am currently on holiday, back in a few weeks. :D
Re: Upload Problems - new install
« Reply #4 on: January 24, 2008, 10:33:13 pm »

Don't post debug_output unless requested. Instead, do as suggested in the upload troubleshooting section of the docs.

You must read the section of the docs that GauGau posted and the sticky thread.
Logged
Tambien, Hablo Español      PHP - Achieve Anything
"The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. " - Bill Gates
Windows 7 Forums

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Upload Problems - new install
« Reply #5 on: January 24, 2008, 10:37:56 pm »

 Where are those docs at? Could you post the link to them for me?

Thanks woody,
Logged

François Keller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: fr
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 9094
  • aka Frantz
    • Ma galerie
Re: Upload Problems - new install
« Reply #6 on: January 24, 2008, 10:44:22 pm »

don't you see the documentation menu item on the top of this page  ???
BTW in your coppermine pack you can find a docs folder...
Logged
Avez vous lu la DOC ? la FAQ ? et cherché sur le forum avant de poster ?
Did you read the DOC ? the FAQ ? and search the board before posting ?
Mon Blog

just_some_guy

  • Supporter
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 539
  • I am currently on holiday, back in a few weeks. :D
Re: Upload Problems - new install
« Reply #7 on: January 24, 2008, 10:45:06 pm »

Well...In the archive you downloaded, on your website and there is a link on the top of this page.
Logged
Tambien, Hablo Español      PHP - Achieve Anything
"The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. " - Bill Gates
Windows 7 Forums

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Upload Problems - new install
« Reply #8 on: January 24, 2008, 11:20:35 pm »

ok i found the docs and followed them got  this error  "can't be inserted in the album"   "Unable to create thumbnail or reduced size image."

 
 I created a test account if you can help me    it is user "test" password "test"    delcams.com/gallery/
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Upload Problems - new install
« Reply #9 on: January 24, 2008, 11:25:22 pm »

You didn't enable debug mode. Are you using GD2 or ImageMagick?
Logged

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Upload Problems - new install
« Reply #10 on: January 24, 2008, 11:33:07 pm »

sorry debug is enabled   I dont know if i have imagemagic or not
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Upload Problems - new install
« Reply #11 on: January 24, 2008, 11:34:40 pm »

What did you select when you installed?
Logged

just_some_guy

  • Supporter
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 539
  • I am currently on holiday, back in a few weeks. :D
Re: Upload Problems - new install
« Reply #12 on: January 24, 2008, 11:35:54 pm »

Quote
The file 'albums/userpics/image.JPG' can't be inserted in the album

Unable to create thumbnail or reduced size image.

File: /home/delcamsc/public_html/gallery/db_input.php - Line: 402


Dont the upload directories usally follow the structure of /albums/userpics/10002/image.JPG etc.? not here...
Logged
Tambien, Hablo Español      PHP - Achieve Anything
"The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. " - Bill Gates
Windows 7 Forums

Nibbler

  • Guest
Re: Upload Problems - new install
« Reply #13 on: January 24, 2008, 11:38:53 pm »

That happens when silly_safe_mode is enabled.

I missed that you used an autoinstaller, they are not recommended for a reason you know. Go into config and switch the resize method from ImageMagick to GD2.
Logged

woodyga

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Upload Problems - new install
« Reply #14 on: January 24, 2008, 11:41:20 pm »

i  change to gd2 and I can finally upload a pic. I guess i dont have imagemagic installed
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload Problems - new install
« Reply #15 on: January 25, 2008, 07:55:43 am »

Glad that this was solved. To make sure that you (and others who come across this thread) understand the reason for all the fuss: you have used an auto-installer. They suck. They set up stuff in coppermine's config that is just wrong (in your case: they set up coppermine to use ImageMgaick although you don't have that). That's why we don't recommend using them. Don't use auto-installers like fantastico in the future.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.023 seconds with 20 queries.