Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Go Down

Author Topic: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow  (Read 251538 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #120 on: November 16, 2008, 06:36:19 pm »

To have 2 slideshow options, undo the changes you made to enable the lightbox slideshow with the slideshow button.
Then, if you already have $template_img_navbar template, replace it with the one below
(if you don't have it yet, just paste it in your theme somewhere at the top)
This way, people who have javascript enabled will see the lightbox slideshow, and people who don't have it, will see the regular slideshow.

Ok the title remove works great.

To have 2 slideshow options, I got error message about report file button, but added those line from the themes.inc.php

When NOT logged in I get error message upon clicking the foto to get intermediate... :
Code: [Select]
Template error
Failed to find block 'ecard_button'(#(<!-- BEGIN ecard_button -->)(.*?)(<!-- END ecard_button -->)#s) in :

        <tr>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{THUMB_TGT}" class="navmenu_pic" title="{THUMB_TITLE}"><img src="images/folder.gif" width="16" height="16" align="absmiddle" border="0" alt="{THUMB_TITLE}" /></a>
                </td>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="javascript:;" class="navmenu_pic" onClick="blocking('picinfo','yes', 'block'); return false;" title="{PIC_INFO_TITLE}"><img src="images/info.gif" width="16" height="16" border="0" align="absmiddle" alt="{PIC_INFO_TITLE}" /></a>
                </td>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{SLIDESHOW_TGT}" class="navmenu_pic" rel="lightbox[list]" title="{SLIDESHOW_TITLE}"><img src="images/slideshow.gif" width="16" height="16" border="0" align="absmiddle" alt="{SLIDESHOW_TITLE}" /></a>
                </td>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" witdh="100%">
                        {PIC_POS}
                </td>
<!-- BEGIN report_file_button -->
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{REPORT_TGT}" class="navmenu_pic" title="{REPORT_TITLE}"><img src="images/report.gif" border="0" align="absmiddle" alt="{REPORT_TITLE}" /></a>
                </td>
<!-- END report_file_button -->
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{ECARD_TGT}" class="navmenu_pic" title="{ECARD_TITLE}"><img src="images/ecard.gif" width="16" height="16" border="0" align="absmiddle" alt="{ECARD_TITLE}" /></a>
                </td>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{PREV_TGT}" class="navmenu_pic" title="{PREV_TITLE}"><img src="images/prev.gif" width="16" height="16" border="0" align="absmiddle" alt="{PREV_TITLE}" /></a>
                </td>
                <td align="center" valign="middle" class="navmenu" width="48">
                        <a href="{NEXT_TGT}" class="navmenu_pic" title="{NEXT_TITLE}"><img src="images/next.gif" width="16" height="16" border="0" align="absmiddle" alt="{NEXT_TITLE}" /></a>
                </td>
        </tr>

I take it has something to do with the function disabling the ecard function since When logged in that doesnt happen since the e-card button is now present and the intermediate picture is presented.
Upon clicking the foto the Lightbox function works as useall since I have Java working.

BUT upon clicking the slideshow button i get a small starting box with image circling but nothing happens, upon clicking this you get returned..... ?????
so its not quite working (I havent tried without java since i have to find first how to disable this)

This is the site: http://www.fotofantastic.nl

By the way, I saw with debug on following message:
/themes/rainy_day/theme.php

    * Notice line 279: Undefined variable: picList
Logged
qui custodiet ipsos custodes

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #121 on: November 16, 2008, 08:30:33 pm »

Ok, I have the template error fixed, it was only needed to add the lines <!-- BEGIN ecard_button --> <!-- END ecard_button --> into the theme.php at the part of the menu_bar.

But the Slideshow button still gives a problem.

Thanks in advance
Greetz Cath

Logged
qui custodiet ipsos custodes

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #122 on: November 16, 2008, 09:55:15 pm »

Sorry for the Template error, I used an old template for that, I have updated the code in my previous post.

I'm also updating the instructions for the correct link, I made a mistake in that on as well :)
[edit:] I edited the instructions.
Logged

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #123 on: November 17, 2008, 09:39:32 pm »

Sorry for the Template error, I used an old template for that, I have updated the code in my previous post.

I'm also updating the instructions for the correct link, I made a mistake in that on as well :)
[edit:] I edited the instructions.

Thanks, that worked great, the only thing I see since I removed the title, sometimes it just shows just like 1 from 7, and other times it says slideshow and on the next line 1 from 7. Nothing problematic, just strange that it is on/off.

Is it also possible to disable the one when clicking on the photo, since now with the slideshow button I dont see the need for it, without disrupting the system offcourse.

And another thing, I noticed the timeout setting from the config does not work, i changed it to 10 seconds, (10000), but in time I saw nothing change.
But when a photo takes sometime to load the background is rather white, that really flashes from the screen, is it possible to change that colour??
For instance to gray or black...

Logged
qui custodiet ipsos custodes

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #124 on: November 18, 2008, 12:28:08 pm »

Hi there I noticed some other strange behaviour from the lightshow when used through the slideshow button, it opens the first picture in intermediate format, then when you click play, it reloads the first picture in bigger format (the way it should have been in the first place), this also means that in my case instead of 7 pictures, it states there are 8 pictures.....

When clicked on the picture it opens the lightshow inmidiatly with the bigger format. So there is a difference in operating.
Logged
qui custodiet ipsos custodes

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #125 on: November 18, 2008, 02:23:33 pm »

Thanks, that worked great, the only thing I see since I removed the title, sometimes it just shows just like 1 from 7, and other times it says slideshow and on the next line 1 from 7. Nothing problematic, just strange that it is on/off.

Is it also possible to disable the one when clicking on the photo, since now with the slideshow button I dont see the need for it, without disrupting the system offcourse.

And another thing, I noticed the timeout setting from the config does not work, i changed it to 10 seconds, (10000), but in time I saw nothing change.
But when a photo takes sometime to load the background is rather white, that really flashes from the screen, is it possible to change that colour??
For instance to gray or black...



Let me rephrase this post; I want to use the prevent right click from stramm (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,32548.0.html)
It creates a empty image with the picture so that the picture itself is somewhat protected to unauthorized copying (both on intermediate and full picture level). However this collides unfortunately with the normal working of the lightbox, since this also activates upon clicking the intermediate. The showing of the full picture would in that case also somewhat protected I guess, but the intermediate is not protected.
If there is no solution I would have to revert to something else for either one of them.

And another thing, I noticed the timeout setting from the config does not work, i changed it to 10 seconds, (10000), but in time I saw nothing change.
But when a photo takes sometime to load the background is rather white, that really flashes from the screen, is it possible to change that colour??
For instance to gray or black...
Logged
qui custodiet ipsos custodes

tardis1916

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 10
    • www.laura-bertram.com
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #126 on: November 26, 2008, 08:52:03 am »

Ok guys, now that I've got it working, thanks alot on that by the way. I have a question. I know the slideshow won't work with videos, however, one my galleries has some video catagories and I was wondering if there was a way to turn off the slideshow in those catagories? I noticed that the videos weren't working so I disabled the slideshow for now until someone comes up with an idea. (If possible)

you can check out that gallery here; http://www.tardis1916.com/dragoncon/index.php

I know this might be a mind bender so I offer a heartfelt thanks and I have a bottle of asprin for those who need it ;-)
Logged
"How could you be ringing? What that's about... Ringing? What am I supposed to do with a ringing phone?" Christopher Eccleston - Doctor Who

dcb0284

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #127 on: November 30, 2008, 08:38:00 am »

I implemented this a while ago but did not realize my count was not working correctly.  When you click on a image that isn't the first image to view in lightbox it starts the count over so the images will start over in the slide show.  For example if I'm on image 50 of 100 it will start back over at 1 instead of going to 51 when I click next.  Since our gallery is private just ask and I will set you up a user and send the user info and url in pm.  I would appreciate any help though.  I have been trying to trouble shoot this myself and have not been able to correct it.  I didn't see anyone else having this problem.
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #128 on: November 30, 2008, 11:31:22 am »

Go ahead, send me the info so I can take a look.
Logged

MikeFL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6
    • The Photos I Took
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #129 on: December 18, 2008, 11:40:14 pm »

I tried this mod, read all the pages, and found someone touched on this issue, but I could not locate an answer.

I just installed Coppermine (latest release) after using Gallery2 for a year.  I have it in a subdirectory for testing purposes.  I am using the i3theme (Midnight).  I modified the files according to this thread - I hope.

Here's the problem...

When at the home page, there are thumbnails for "Random Files" and "Last Additions".  If I click any of the thumbnails, I get the following:  "Critical error
There was an error while processing a database query".

I get this error from the home page thumbnails and when clicking on the thumbnails on any of the category "Random Files" and "Last Additions".  However, when I click to go to album and view the album images, those thumbnails work fine.

The URLs that do not work seem to all have "...?album=random..." or "...?album=lastup..." in them.

Any ideas? 

Help is appreciated.  Thank you!
Mike

(test installation)  http://www.thephotositook.com/cpg
Logged

MikeFL

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6
    • The Photos I Took
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #130 on: December 18, 2008, 11:50:55 pm »

I can't edit my previous post?

Update:  I went to another thread to install the lightbox (lightbox JS for fullsize image) without the slideshow.  It works fine.
Logged

Cath22

  • Coppermine regular visitor
  • **
  • Offline Offline
  • Gender: Female
  • Posts: 77
    • Fotofantastic
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #131 on: December 19, 2008, 03:15:44 pm »

Is there no answer to this one?

Is it also possible to disable the lightbox one when clicking on the intermediate photo, since now it works with the slideshow button. I would like to use on the intermediate the prevent right click from stramm (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,32548.0.html).
However this collides unfortunately with the normal working of the lightbox, since this also activates upon clicking the intermediate.
Please let me know if there is or is no solution.

Thanks
Cath
Logged
qui custodiet ipsos custodes

RoCkR

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #132 on: January 07, 2009, 02:24:48 am »

Hello and thanks for mod is very very good, and it is a option to integrate in next versions of cpg, but i have a problem  :(

Is there no answer to this one?

Is it also possible to disable the lightbox one when clicking on the intermediate photo, since now it works with the slideshow button. I would like to use on the intermediate the prevent right click from stramm (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,32548.0.html).
However this collides unfortunately with the normal working of the lightbox, since this also activates upon clicking the intermediate.
Please let me know if there is or is no solution.

Thanks
Cath

I have the same problem, but i doesn't use the stramm mod (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,32548.0.html), i used the RC Menu plugin (http://forum.coppermine-gallery.net/index.php/topic,33377.0.html), and the full-size access plugin, these two last aren't working... (site: http://www.macarenissima.com/galeria/).

Thanks for reply and happy new year!
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #133 on: January 07, 2009, 11:16:52 am »

I don't have an answer for your question as I dropped development of this plugin. I am working on a new one for the next version of Coppermine that will be much easier to configure and do all the things you want.

You'll have to have a little patience...
Logged

RoCkR

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #134 on: January 07, 2009, 07:46:42 pm »

I don't have an answer for your question as I dropped development of this plugin. I am working on a new one for the next version of Coppermine that will be much easier to configure and do all the things you want.

You'll have to have a little patience...
Sugestion: Please use SexyLightBox, (link) a clone, sexier and more lightweight, the classic Lightbox. It was built thinking of the web designers, easy to install and use.
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #135 on: January 07, 2009, 08:10:22 pm »

I'm currently coding my own port to jQuery, which will be lightweight, but can grow when needed as well.
Logged

nmdilipsimha

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #136 on: February 01, 2009, 07:48:20 am »

Thanks for this excellent tool. I successfully saw the full screen slideshow on my coppermine gallery.
But after some time, the slide show feature is not working!

I have attached my theme.php and template.html.

My gallery: http://dilip.nijagal.com/photo_gallery/thumbnails.php?album=5
Logged

nmdilipsimha

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #137 on: February 01, 2009, 08:02:09 am »

I just replaced the lighbox_s.js file with original copy and it started working again.
In the diff, I found no changes though!

I have another issue:
Slideshow is very slow. It keeps loading for a long time.
Any bug there?
Logged

SaWey

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1119
    • SaWey.be
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #138 on: February 01, 2009, 10:17:54 pm »

@nmdilipsimha:
The slow loading probably is because the full size images take some time to load, try loading one (i.e. http://dilip.nijagal.com/photo_gallery/albums/mumbai_trip/malshej/DSC06107.JPG) in your browser and you'll see what I mean.
Logged

Pascal YAP

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: fr
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 13833
  • Hello World :-)
    • CPG 1.5.x ExperiMental website
Re: LightBox JS for Fullsize Popup Slideshow
« Reply #139 on: February 01, 2009, 10:23:26 pm »

Yes Sander.
Probably some Cumulo-Nimbus (CuMb) (clouds  ;D )
Very heavy and dangerous clouds  ;)
Logged
Pages: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Go Up
 

Page created in 0.028 seconds with 21 queries.