Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Admin unable to upload but users and unregistered can  (Read 2664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4860
    • Windsurf.me
Admin unable to upload but users and unregistered can
« on: December 13, 2007, 11:06:27 pm »

This is odd.

I can upload if not logged in.

I can upload if logged in as a regular user

If I am logged in as Admin it seems I loos permission to write to albums.

If I try to upload i get

Destination directory albums/userpics/10002/ is not writable by the script !

If I try to delete a pic I just uploaded as a user I get

Directory 'albums/userpics/10079/' is not writable, files can't be deleted

All permissions are set to 777

I've tried reinstalling the whole package, no joy.

It all worked fine until I upgraded to 1.4.14

Username test01
Password test01

http://www.windsurf.me.uk/cpg133

I also have the jupload plugin installed and I can upload as admin with that.

I have tried removing jupload and uploading but still get the same problems.

I am bridged with phpbb 2.something but have tried disableing the bridge and uploading as admin but still to no avail.
« Last Edit: December 15, 2007, 12:00:41 pm by GauGau »
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Admin unable to upload but users and unregistered can
« Reply #1 on: December 14, 2007, 08:17:11 am »

I presume that you already had a look at the permissions (CHMOD). May be an ownership issue then. If you have the needed access to your webspace (shell access), try to do a CHOWN. Alternatively, ask your webhost to look into this.
Can you see a pattern wether this only happens for files uploaded by JUpload, or does this happen for pics as well that were uploaded by http uploads.
« Last Edit: December 15, 2007, 11:59:54 am by GauGau »
Logged

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4860
    • Windsurf.me
Re: Admin unable to upload but users and unregistered can
« Reply #2 on: December 14, 2007, 10:35:26 am »

It does seem to be an ownership problem. There are files in my webspace that I have uploaded but am now unable to delete via ftp. If I try I get permission denied. This suggests that there is an ownership problem. Unfortunately my host seems unwilling to correct this for me and say everything is working fine.

I'm now not sure what to sy to them.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4860
    • Windsurf.me
Re: Admin unable to upload but users and unregistered can
« Reply #3 on: December 14, 2007, 05:32:42 pm »

I've spent an age on the phone to my host and they say there are no permission problems. They tell me it must be a faulty coppermine installation. I really do not know what to do now. I have 2gig of files in my coppermine folder I really do not wish to loose by removing it all and re uploading but the host says that is my only option. Very helpful...
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

phill104

  • Administrator
  • Coppermine addict
  • *****
  • Country: gb
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 4860
    • Windsurf.me
Re: Admin unable to upload but users and unregistered can
« Reply #4 on: December 14, 2007, 07:08:48 pm »

Solved.

It seems that my host added a .htaccess file to their root directory causing problems for all the users on their shared server::). Though permissions appeared to have changed they hadn't

They did appologise but I feel I have wasted a lot of time on this.

Time to set up my own server I think.

Thanks GauGau ;D. I honestly thought it was something I did wrong as I was not 100% sure how the coppermine script uploaded, your post reassured me and pointed me in the right direction.
Logged
It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes.

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Admin unable to upload but users and unregistered can
« Reply #5 on: December 15, 2007, 12:02:04 pm »

Thanks for resolving your thread, I can understand that you feel sorry for spending a lot of time on the discussion with your webhost. I wish there were more users like you - ready to share their insight and posting their solution.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 19 queries.