Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Upload Problem (register Globals)  (Read 4066 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexj17

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Upload Problem (register Globals)
« on: November 05, 2007, 10:02:02 pm »

Hi, i have searched for a similar problem but couldnt find much.

I have been using my gallery for a while now, recently my server has taken "register_globals" = off and now i cant upload no new images. I have been told by them to contact you guys to solve this problem.

When i batch upload instead of getting the OK image, i get an image that is unfound, once clicked on i recieve this message..

"Unable to create thumbnail or reduced size image.Error in my_thread_global_end(): 1 threads didn't exit "

Please if anyone can help please do

Regards
Alex.
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #1 on: November 05, 2007, 10:10:55 pm »

Begin with doing what is described here in the documentation please : http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble
Logged

Alexj17

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #2 on: November 05, 2007, 11:02:28 pm »

Thanks for your reply, i have done this, and still recieve the same error, my error is not in the list provided.
Logged

just_some_guy

  • Supporter
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 539
  • I am currently on holiday, back in a few weeks. :D
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #3 on: November 05, 2007, 11:04:20 pm »

The upload trouble shooting says to provide a test user account.

"When asking for support on the coppermine forum, post a link to your site and a test user account (the test user mustn't be in the admin group!) with upload privileges"
Logged
Tambien, Hablo Español      PHP - Achieve Anything
"The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. " - Bill Gates
Windows 7 Forums

Alexj17

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #4 on: November 05, 2007, 11:11:53 pm »

of sorry

url = http://www.alexj17.com/gallery

user = test
pass = test

*i get the error when i batch add files
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #5 on: November 06, 2007, 07:06:05 am »

The error message I get is
Quote
Failed to create directory albums/userpics/10017 !

File: C:\Inetpub\vhosts\alexj17.com\httpdocs\gallery\db_input.php - Line: 318
, which means that you haven't permissions as suggested in the docs. Additionally, you appear to be self-hosted on a Windows-driven server with IIS with default settings in place, which is not a bright idea. You better talk to your webhost (or review server setup if you're self-hosted) to fix those default settings (although they are probably are not related to your uploading issues).
Register_globals settings don't affect Coppermine at all, it works fine with register_globals turned off.

Renaming the index file is not a bright idea (although it doesn't matter much on Windows-driven servers). Avoid capitalization whenever possible.
Logged

Alexj17

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 5
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #6 on: November 11, 2007, 07:21:13 pm »

yes i get that error you quoted when iam logged in as admin, i never use the upload file button tho, i only ever use the "batch add files" and i get a different error message "Unable to create thumbnail or reduced size image.Error in my_thread_global_end(): 1 threads didn't exit ". I have been getting this message since the register globals have been switched off.
Logged

Joachim Müller

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 47843
  • aka "GauGau"
    • gaugau.de
Re: Upload Problem (register Globals)
« Reply #7 on: November 12, 2007, 08:09:27 am »

register_globals is not related, trust me. There's no reason to insist on register_globals to be the culprit. You get this error because of your permissions settings - review them! The upload method doesn't matter - using http uploads just gives you detailed error messages, that's why you need to fix this and then check that it works as suggested using http uploads. If you manage to get http uploads to work, batch-add will work again as well.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.021 seconds with 20 queries.