Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Batch Upload: too many threads or config issue???  (Read 3751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cmigliorini

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Batch Upload: too many threads or config issue???
« on: August 23, 2007, 09:40:52 am »

When batch uploading, I get the following behavior (see attached screen shot):
- only three (3) thumbnails show in the "search_new.php" screen; these are not necessarily the first three.
- if I continue to the "insert" phase, only three images are generally imported; again, not necessarily the first three.
- if I repeat the process, I will finally get all images inserted, three at a time.

To the best of my knowledge, this is not documented anywhere, but then there are so many docs... So forgive me if I missed the one.

My guess is that it has to do with the max number of simultaneous SQL connections allowed by my provider (OVH.COM), which happens to be 3!

I did not find a configuration option that would tell Coppermine how to handle that. is there one?
« Last Edit: August 24, 2007, 01:10:44 pm by GauGau »
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #1 on: August 23, 2007, 09:57:39 am »

You could try to use CPGMassimport from the CPG Contrib site. http://cpg-contrib.org/index.php
It just keeps on going untill all pictures have been added to your cpg.
Logged

cmigliorini

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #2 on: August 23, 2007, 02:29:18 pm »

Sounds good, I'll give it a shot.
Now, would there not be a (simple?) fix if each thread would, should the connection fail, retry after a random delay?  It does makes sense to my (limited, semi-educated) brain.
Logged

cmigliorini

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #3 on: August 24, 2007, 10:43:01 am »

Guess what? CPG batch upload works fine with Safari and Camino on my Mac.
So it seems to be browser-dependent (I was using IE 6).

Does anybody now how I could make IE6 work?
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #4 on: August 24, 2007, 03:06:22 pm »

It's related to the number of connections the browser is set to open to the server. I doubt you can configure that in IE.
Logged

cmigliorini

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 4
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #5 on: August 24, 2007, 03:31:26 pm »

Nibbler, thank you. I'll use my Mac then :), and perhaps try CPGMassimport.

Out of curiosity, I still wonder whether Coppermine's connection scheme could be changed so that it works in any case (see above comment).

Other than that, I'm happy with what I got so far and would not mind seeing this topic Solved.
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Batch Upload: too many threads or config issue???
« Reply #6 on: August 24, 2007, 03:44:03 pm »

Maybe in the future.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.017 seconds with 20 queries.