Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem with the Watermarking  (Read 4405 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

akhlan

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 42
  • Breizh power...
    • Akhlan Pics
Problem with the Watermarking
« on: July 11, 2007, 05:29:15 pm »

Hi,

I would like remove the watermark but my pics have again the tag, I don't understand :(

(http://img341.imageshack.us/img341/3474/adminza4.jpg)

and my pics are again with the tag, not all, some one...

(http://s150525350.onlinehome.fr/akhlanpics/albums/Velo/normal_Velo_13.jpg)

but like you can see, the bigest no --> http://s150525350.onlinehome.fr/akhlanpics/albums/Velo/Velo_13.jpg

My gallery : http://s150525350.onlinehome.fr/akhlanpics/index.php

Tks
Akhlan
« Last Edit: July 12, 2007, 10:08:38 am by GauGau »
Logged

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problem with the Watermarking
« Reply #1 on: July 11, 2007, 06:19:59 pm »

Of course you'll need to recreate images when changing watermarking (or image setup in general [width, height, etc.]).

- If server setup changed, then you may run into some restrictions and some (larger) images won't get processed anymore (rare problem but I've already seen it)
- more common is permission problems. Usually not with the resized but with the fullsized image. Make sure all have the necessary permissions. 

The link you posted shows a pic as you wish it, without a watermark.

Btw, the theme looks nice ;)

akhlan

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 42
  • Breizh power...
    • Akhlan Pics
Re: Problem with the Watermarking
« Reply #2 on: July 11, 2007, 07:35:58 pm »

Tks,

I'm admin and the folder is in 777....  :-\

Akhlan
Logged

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problem with the Watermarking
« Reply #3 on: July 11, 2007, 07:47:08 pm »

You may need to check files too. Depending on server setup 644 or 666 (chmod). File ownership can also be a problem (chown)

Can you post a link to one of the files? displayimage.php link, not a direct link

Stramm

  • Moderator
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problem with the Watermarking
« Reply #4 on: July 11, 2007, 07:51:29 pm »

k, I've found your problem. I do not know what you'īve done and how you did it... or what happened. But that's the status quo:
Somehow the backup file and the fullsized image got switched. The backup file (orig_) has the watermark. The fullsized doesn't. When you recreate images, then the orig is used as source. Cause it has the watermark... you know the result.
Solution: you have to rename the files. The fullsized needs the prefix orig_, and that prefix orig_ you must delete from the other.

Have a look yourself
no watermark
http://s150525350.onlinehome.fr/akhlanpics/albums/Velo/Velo_13.jpg
watermark
http://s150525350.onlinehome.fr/akhlanpics/albums/Velo/orig_Velo_13.jpg


akhlan

  • Coppermine novice
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 42
  • Breizh power...
    • Akhlan Pics
Re: Problem with the Watermarking
« Reply #5 on: July 12, 2007, 08:01:52 am »

Thanks a lot Stramm, I have retrieved my originales pics ;)

Akhlan
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.018 seconds with 19 queries.