Advanced search  

News:

cpg1.5.48 Security release - upgrade mandatory!
The Coppermine development team is releasing a security update for Coppermine in order to counter a recently discovered vulnerability. It is important that all users who run version cpg1.5.46 or older update to this latest version as soon as possible.
[more]

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Forcing albmgr to start numbering the albums at 1.  (Read 2462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

foubrac

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Forcing albmgr to start numbering the albums at 1.
« on: October 08, 2007, 09:43:10 pm »

Hi,

I've looked a bit on the forum and cannot get the anwser I'm looking for.

I just upgraded to 1.4.13 and, I did it again!!! I didn't use the "Update database". I know that I'm giving myself more trouble, but, my mistake, again!

Anyway, I have a "Splash page" (www.joelducharme.ca) that links to the different albums that I had before. Obviously, the link point to the album numbers. My problem is that when I create my albums, the album manager doesn't start from scratch, therefore, my links don't work anymore.

Is there a way to reinitialise the numbering of the albums?
« Last Edit: October 08, 2007, 10:10:37 pm by Nibbler »
Logged

Nibbler

  • Guest
Re: Forcing albmgr to start numbering the albums at 1.
« Reply #1 on: October 08, 2007, 09:45:35 pm »

Reset the auto increment on the albums table (aid) using phpmyadmin.
Logged

foubrac

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Posts: 2
Re: Forcing albmgr to start numbering the albums at 1.
« Reply #2 on: October 08, 2007, 10:03:39 pm »

Thanks for the extremely rapid response!

I knew it would be an easy fix, but, php is a language I still don't understand.

Had to figure out how to ge the phpmyadmin but when I did, I found the function.

Thanks again.
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.016 seconds with 20 queries.