Advanced search  

News:

CPG Release 1.6.26
Correct PHP8.2 issues with user and language managers.
Additional fixes for PHP 8.2
Correct PHP8 error with SMF 2.0 bridge.
Correct IPTC supplimental category parsing.
Download and info HERE

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problems when making thumbnails  (Read 5152 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

silverear

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Silverear painting service
Problems when making thumbnails
« on: March 07, 2007, 01:54:10 pm »

Hi everybody,

I am using CPG within Joomla. Everything is fine with Joomla but I can't make any thumbnails from my pictures. Can anybody give me a hint where to search for the problem? I think the access rights are ok and I haven't found anything in the forum. Here is the debug ouput:

Code: [Select]
USER:
------------------
Array
(
    [ID] => 257901c6161d8f3dcc1267469aab7266
    [am] => 1
    [lang] => german
)

==========================
USER DATA:
------------------
Array
(
    [user_id] => 63
    [user_name] => ***    [groups] => Array
        (
            [0] => 125
        )

    [disk_max] => 0
    [disk_min] => 0
    [can_rate_pictures] => 0
    [can_send_ecards] => 0
    [ufc_max] => 3
    [ufc_min] => 3
    [custom_user_upload] => 0
    [num_file_upload] => 5
    [num_URI_upload] => 3
    [can_post_comments] => 0
    [can_upload_pictures] => 0
    [can_create_albums] => 0
    [has_admin_access] => 1
    [pub_upl_need_approval] => 1
    [priv_upl_need_approval] => 1
    [group_name] => Super Administrator
    [upload_form_config] => 3
    [group_quota] => 0
    [can_see_all_albums] => 1
    [group_id] => 125
)

==========================
Queries:
------------------
Array
(
    [0] => SELECT extension, mime, content, player FROM cpg1410_filetypes; (0.001s)
    [1] => select * from cpg1410_plugins order by priority asc; (0s)
    [2] => SELECT * FROM cpg1410_bridge (0s)
    [3] => SELECT MAX(group_quota) as disk_max, MIN(group_quota) as disk_min, MAX(can_rate_pictures) as can_rate_pictures, MAX(can_send_ecards) as can_send_ecards, MAX(upload_form_config) as ufc_max, MIN(upload_form_config) as ufc_min, MAX(custom_user_upload) as custom_user_upload, MAX(num_file_upload) as num_file_upload, MAX(num_URI_upload) as num_URI_upload, MAX(can_post_comments) as can_post_comments, MAX(can_upload_pictures) as can_upload_pictures, MAX(can_create_albums) as can_create_albums, MAX(has_admin_access) as has_admin_access, MIN(pub_upl_need_approval) as pub_upl_need_approval, MIN( priv_upl_need_approval) as  priv_upl_need_approval FROM cpg1410_usergroups WHERE group_id in (125) (0.072s)
    [4] => SELECT group_name FROM  cpg1410_usergroups WHERE group_id= 125 (0s)
    [5] => SELECT user_favpics FROM cpg1410_favpics WHERE user_id = 63 (0.022s)
    [6] => DELETE FROM cpg1410_banned WHERE expiry < '2007-03-07 12:32:43' (0s)
    [7] => SELECT * FROM cpg1410_banned WHERE (ip_addr='84.151.181.215' OR ip_addr='84.151.181.215' OR user_id=63) AND brute_force=0 (0s)
    [8] => SELECT COUNT(*) FROM cpg1410_pictures WHERE approved = 'NO' (0s)
    [9] => SELECT * FROM cpg1410_pictures WHERE aid = 23 LIMIT 0, 45 (0.001s)
)

==========================
GET :
------------------
Array
(
)

==========================
POST :
------------------
Array
(
    [action] => update_thumbs
    [updatetype] => 2
    [numpics] => 45
    [parsemode] => 0
    [refresh_numpics] => 45
    [albumid] => 23
)

==========================
VERSION INFO :
------------------
PHP version: 4.4.4 - OK
------------------
mySQL version: 4.1.22-max-log
------------------
Coppermine version: 1.4.10(stable)
==========================
Module: GD
------------------
GD Version: bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support: 1
FreeType Linkage: with freetype
T1Lib Support: 1
GIF Read Support: 1
GIF Create Support: 1
JPG Support: 1
PNG Support: 1
WBMP Support: 1
XBM Support: 1
JIS-mapped Japanese Font Support:

==========================
Module: mysql
------------------
MySQL Supportenabled
Active Persistent Links 0
Active Links 2
Client API version 5.0.27
MYSQL_MODULE_TYPE external
MYSQL_SOCKET /var/lib/mysql/mysql.sock
MYSQL_INCLUDE -I/usr/include/mysql
MYSQL_LIBS -L/usr/lib -lmysqlclient 
==========================
Module: zlib
------------------
ZLib Support enabled
Compiled Version 1.2.3
Linked Version 1.2.3
==========================
Server restrictions (safe mode)?
------------------
Directive | Local Value | Master Value
safe_mode | Off | Off
safe_mode_exec_dir | no value | no value
safe_mode_gid | On | On
safe_mode_include_dir | no value | no value
safe_mode_exec_dir | no value | no value
sql.safe_mode | Off | Off
disable_functions | exec,system,passthru,shell_exec,popen,escapeshellcmd,proc_open,proc_nice,ini_restore | exec,system,passthru,shell_exec,popen,escapeshellcmd,proc_open,proc_nice,ini_restore
file_uploads | On | On
include_path | .:/usr/share/php:.. | .:/usr/share/php:..
open_basedir | /www/htdocs/w00824c2/:/tmp:/usr/bin:/www/htdocs/w00824c2:/bin:/usr/local/bin:/usr/share/php | no value
==========================
email
------------------
Directive | Local Value | Master Value
sendmail_from | me@localhost | me@localhost
sendmail_path | /usr/sbin/sendmail -t -i -f wwwrun@silverear.de -F wwwrun@silverear.de | /usr/sbin/sendmail -t -i
SMTP | localhost | localhost
smtp_port | 25 | 25
==========================
Size and Time
------------------
Directive | Local Value | Master Value
max_execution_time | 30 | 30
max_input_time | -1 | -1
upload_max_filesize | 200M | 200M
post_max_size | 200M | 200M
==========================
Page generated in 1.655 seconds - 10 queries in 0.096 seconds - Album set : ; Meta set: ;
« Last Edit: March 07, 2007, 04:11:21 pm by Stramm »
Logged

Hein Traag

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: nl
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 2166
  • A, B, Cpg
    • Personal website - Spintires.nl
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #1 on: March 07, 2007, 02:02:25 pm »

The more info you post the more chance your problem will be solved. Post a link to your gallery as wel.
I assume you did try the search function before posting your question ?
Logged

silverear

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Silverear painting service
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #2 on: March 07, 2007, 02:06:47 pm »

@Hein: Sure I was searching. I was looking with Google as well. You won't see nothing special in my gallery and it isn't a Joomla prblem, cause I have installed CPG "standalone" and I have the same problem. I assume it's some setting or so. Anyway feel free to look: Here
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #3 on: March 07, 2007, 02:50:41 pm »

If you have troubles with thumbs, then uploads don't work ??? If so, follow the upload troubleshooting guide
http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/index.htm#upload_trouble

However, I checked your link and all looks good to me.

silverear

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Silverear painting service
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #4 on: March 07, 2007, 03:01:24 pm »

@Stramm: Uploads do work fine with ftp. I installed another coppermine version and added some og my pics. You can check it and you will find the same error as on my main page. Use default password here. Maybe you can see something, I can't....Thanks in advance.
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #5 on: March 07, 2007, 03:10:21 pm »

As said, if you have problems with uploading, follow the upload troubleshooting guide. I already posted the link. I do not know the 'default' password, so you'll have to create a testuser account (as mentioned in the guide)

silverear

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Silverear painting service
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #6 on: March 07, 2007, 03:16:41 pm »

I checked the guide and can't find nothing, sorry.

Please use ***** as password and ***** as login. This installation is exactly the same and will be deleted, as soon as I found the problem.

edited by Stramm: deleted admin password
« Last Edit: March 07, 2007, 03:34:33 pm by Stramm »
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #7 on: March 07, 2007, 03:31:08 pm »

I'll copy it for you to read it again

If you are experiencing issues with coppermine's upload process, temporarily change your coppermine settings as suggested below to get more detailed error messages:

    * Go to your coppermine page and log in as admin
    * Go to the config screen
    * Scroll to the bottom of the page
    * Expand the "Maintenance settings" section by clicking on it
    * Enable debug mode for everyone
    * Leave display of notices switched off
    * Save the new settings by clicking on "Save new configuration"
    * Go to the "groups" panel
    * Set the upload form configuration for all groups to "Single file uploads only" (set File upload boxes to "1", URI upload boxes to "0" and No. of boxes to "fixed")
    * Save your new settings

Then try to upload (using http uploads, even if you experienced troubles using another upload method) - you should get a more detailed error message that tells you what exactly goes wrong with your uploads. If the error message doesn't mean anything to you, search the support board for the error message you get.
When asking for support on the coppermine forum, post a link to your site and a test user account (the test user mustn't be in the admin group!) with upload privileges, with the above mentioned settings in place - this way, supporters can see the error messages as well. Do not post debug_output unless requested.


Read it, and do as suggested

do not post admin accounts,
login is:
testuser
test

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #8 on: March 07, 2007, 03:41:39 pm »

I made the necessary settings for you. Next time don't post admin accounts and follow the troubleshooting guide as suggested. Then you'd posted the debug output and the solution could have been told you after your first post.


As you can see, I'm able to upload pics via http
http://silverear.de/coppermine_1/displayimage.php?pos=-1
The thumb has been created too

Solution.... seems that ImageMagick hasn't been installed (or not installed properly). I switched the image libraray in config to GD2

silverear

  • Coppermine newbie
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 5
    • Silverear painting service
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #9 on: March 07, 2007, 03:57:11 pm »

Well thank you, but I seem to have changed some thing, so I can't access the galery anymore  ???
Logged

Stramm

  • Dev Team member
  • Coppermine addict
  • ****
  • Country: 00
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 6006
    • Bettis Wollwelt
Re: Problems when making thumbnails
« Reply #10 on: March 07, 2007, 04:11:07 pm »

That's another problem. Start a new thread for that

Search the board before doing so. Has been asked and answered several times
Pages: [1]   Go Up
 

Page created in 0.035 seconds with 20 queries.